Murka Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 16 godzin temu, UlaFeta napisał: Mureczko podaj nr.konta na pw.Oddam Ci 2 stówy za ogarnięcie Kotów. Dług będzie mniejszy. Dziękuję Ci bardzo:) Hotelik u Murki Alior Bank 66 2490 0005 0000 4500 9421 4126 Quote
UlaFeta Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 2 godziny temu, Murka napisał: Dziękuję Ci bardzo:) Hotelik u Murki Alior Bank 66 2490 0005 0000 4500 9421 4126 Jutro poleci. 1 Quote
Baltimoore Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Dzisiaj wielki dzień dla czarnego ślepaczka po operacji obu oczu- dzisiaj jedzie do swojego domu, rodzina z 2 dzieci- pełnoletnim i trochę młodszym, będzie miał dużo miłości i bardzo dobrą opiekę. Do domu do Katowic jedzie też dzisiaj pan Skarpeta 2 z Izbicy, czarno biały kocurek, z brakiem części wargi po porażeniu prądem. 4 Quote
DORA1020 Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 Dnia 12.03.2021 o 10:39, UlaFeta napisał: Cieszę się, że mogłam pomóc. Ja również:) Bardzo dziękuję Ula:) Quote
DORA1020 Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 59 minut temu, Baltimoore napisał: Dzisiaj wielki dzień dla czarnego ślepaczka po operacji obu oczu- dzisiaj jedzie do swojego domu, rodzina z 2 dzieci- pełnoletnim i trochę młodszym, będzie miał dużo miłości i bardzo dobrą opiekę. Do domu do Katowic jedzie też dzisiaj pan Skarpeta 2 z Izbicy, czarno biały kocurek, z brakiem części wargi po porażeniu prądem. Czytałam już na wątku ślepaczków radość ogromna,że po tylu ciepieniach kotek w końcu znalazł swoje miejsce na ziemi:) bardzo dziekuję za pomoc Larremu:) dziękuję Baltimoore,Asi,jej koleżance, Tyśce,bo z jej ogłoszenia kotecek znalazł dom:):):) Wiele osób zaangażowało się w ta pomoc,serdecznie dziękuję:) Quote
DORA1020 Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 W piątek po południu Molcia pojechała do lecznicy w Izbicy. Dzwoniłam wczoraj,ale wetka jeszcze nie wie co koci dolega. Szykuje się jej domek,niestety daleko,bo aż w Częstochowie,ale może ogarniemy. W czwartek dziewczyna siatkuje balkon. Quote
DORA1020 Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 Od Pani Ani ze Szczekocin dostałam 100zł i rzeczy na bazarek. Bardzo dziękuję:) 70zł transport Moli do Izbicy /w tej kwocie ujęty również powrót z lecznicy/ 20zł za wcześniejszy transport do RoyalVetu dziękuję sąsiadce,że chciała pojechać. Quote
DORA1020 Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 Jutro Jogi jedzie do swojego domu. Razem z nim 2 kotki od Murki koszt transportu 250zł Oby wszystko się udało.... 1 Quote
UlaFeta Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 57 minut temu, DORA1020 napisał: Jutro Jogi jedzie do swojego domu. Razem z nim 2 kotki od Murki koszt transportu 250zł Oby wszystko się udało.... Uda się:)musi Bede jeszcze pieniążki z naszego bazarku z jolantinką.Poprosiłam,zeby wpłaciła pieniązek na Hotelik Murki z dedykacją "dla kotów do Dory"kastracja. 1 Quote
Tyśka) Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Dobrze się dzieje... zaciskam kciuki za domki Larrego, Moli, Wafelka i Aurolki, Jogusia... pozwoliłam sobie wykorzystać wyróżnienie po Larrym dla 5 FIVkowców z Tomaszowa. 2 Quote
Tyśka) Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Poszukuję transportu z susieckiej łańcuchowej przechowalni do Nasielska (za Warszawą) dla malutkiego, ślepego pieska. Nie radzi sobie na tym gminnym łańcuchu, ma pojechać do Plaskatego Azylu. Jeśli ktoś by słyszał o transporcie w stronę Warszawy to byłabym wdzięczna. Quote
bakusiowa Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 2 godziny temu, DORA1020 napisał: Jutro Jogi jedzie do swojego domu. Razem z nim 2 kotki od Murki koszt transportu 250zł Oby wszystko się udało.... Może ktoś mógłby zrobić szybki bazarek transportowy aby uzbierać te 250 zł. Quote
Tyśka) Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 6 godzin temu, bakusiowa napisał: Może ktoś mógłby zrobić szybki bazarek transportowy aby uzbierać te 250 zł. Tak, ktoś musiałby założyć, bo panu Maciejowi albo robi się przelew przed podróżą albo płaci gotówką przy odbiorze psa. Quote
Tyśka) Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Dorobiłam ogłoszenie Szopce na Lublin. Wyróżnienie (do 27.03) jest po Jacusiu i Agatce. https://www.olx.pl/d/oferta/koteczka-przeslodka-to-musi-byc-szopka-rozmruczana-pieknosc-CID103-IDIrmXV.html Quote
Murka Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Będę musiała 3 kotki odrobaczyć jeszcze raz, bo dziś któryś bardzo wymiotował treścią pokarmową oraz żółcią. W treści były człony tasiemca:( One dostały Stronghold, a on nie działa na tasiemca niestety. Będę musiała podać pewnie tabletki. Najbardziej śmiała jest trikolorka Poziomka:) Boi się brania na ręce i na kolana, ale głaskana np. w koszyczku potrafi się rozmruczeć:) Mimo strachu nie drapie, ani nie gryzie, po prostu trochę się spina jak się ją bierze i delikatnie próbuje nawiać. 2 Quote
Murka Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Róża była wcześniej najśmielsza, ale po sterylizacji wycofała się nieco. A może to ona ma te dolegliwości i przez to gorzej się czuje. W każdym razie wcześniej była śmielsza, a teraz często siedzi gdzieś schowana. Podobnie jak poziomka nie drapie ani nie gryzie, tylko się kuli przy głaskaniu. 1 Quote
Murka Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Kaktus nawiał dziś z łazienki, więc wykorzystałam sytuację i zanim go złapałam zrobiłam parę fotek na gigancie:) Boi się najbardziej i najbardziej lubi siedzieć w zakamarkach. Jak go pakowałam na kastrację to musiałam użyć kocyka, bo bronił się: drapał i gryzł nawet (dlatego Kaktus, że taki niedotykalski;)), ale już jest lepiej i daje się głaskać i złapać jak się go przycupi w jakimś kącie. Oczywiście z rąk się wyrywa, ale mam nadzieję, że z czasem się oswoi, bo jest cudny:) 3 Quote
Isabel Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Poziomka, jeżeli testy wyjdą jej ujemne, ma domek w Krakowie, dołączy do kolego trójłapka. Kotek miał w sobotę robione testy i jest podwójnie ujemny, więc i jego towarzyszka musi być zdrowa. 1 Quote
Baltimoore Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 13 godzin temu, DORA1020 napisał: Czytałam już na wątku ślepaczków radość ogromna,że po tylu ciepieniach kotek w końcu znalazł swoje miejsce na ziemi:) bardzo dziekuję za pomoc Larremu:) dziękuję Baltimoore,Asi,jej koleżance, Tyśce,bo z jej ogłoszenia kotecek znalazł dom:):):) Wiele osób zaangażowało się w ta pomoc,serdecznie dziękuję:) Larry znalazł dom z ogłoszenia Asi. Z ogłoszenia Tyśki dla Larrego po odpowiednich rozmowach dom znalazły dwa nieadopcyjne kotki z lecznicy w Izbicy :)) Bilans bardzo dodatni nam wyszedł :)) 1 Quote
Baltimoore Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 4 godziny temu, Tyśka) napisał: Tak, ktoś musiałby założyć, bo panu Maciejowi albo robi się przelew przed podróżą albo płaci gotówką przy odbiorze psa. A z naszym panem Czarkiem SUPER (tak mam wpisane w telefon :)) nie rozmawiałyście? On wozi zwierzaki tanio i bezproblemowo. Pan Skarpeta 2 dzisiaj z nim jechał. I chyba kociaki od Gucio z nim jadą, i to do Katowic. Czasem jeździ też do Warszawy. Jakby miał kto tego pieska w Warszawie odebrać, to myślę że pan Czarek by go wziął. Quote
Baltimoore Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 21 minut temu, Isabel napisał: Poziomka, jeżeli testy wyjdą jej ujemne, ma domek w Krakowie, dołączy do kolego trójłapka. Kotek miał w sobotę robione testy i jest podwójnie ujemny, więc i jego towarzyszka musi być zdrowa. Suuper :)) Quote
Baltimoore Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 Byłam przepotwornie zmęczona i nie wiem czy napisałam, że po wczorajszej wizycie pa w Krakowie do swojego domu za tydzień jedzie wycofany Lotos z Izbicy :)) 1 Quote
DORA1020 Posted March 15, 2021 Author Posted March 15, 2021 22 godziny temu, UlaFeta napisał: Uda się:)musi Bede jeszcze pieniążki z naszego bazarku z jolantinką.Poprosiłam,zeby wpłaciła pieniązek na Hotelik Murki z dedykacją "dla kotów do Dory"kastracja. Dziękuję Ulka:) Quote
DORA1020 Posted March 15, 2021 Author Posted March 15, 2021 4 godziny temu, Baltimoore napisał: Byłam przepotwornie zmęczona i nie wiem czy napisałam, że po wczorajszej wizycie pa w Krakowie do swojego domu za tydzień jedzie wycofany Lotos z Izbicy :)) Super:) Myślałam o tym kotku,ale mu się udało:) Quote
Recommended Posts