DORA1020 Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 9 godzin temu, Murka napisał: A to Ty pytasz o tego kotka: Myślałam, że chodzi Ci o trikolorkę (trzecie zdjęcie z mojego postu). Ten kotek to kocurek, ale on nie jest cały bury, ma cudne skarpetki i krawatkę. W dodatku on nie ma typowych prążków tylko siakieś takie łaty prostokątne. Cudny jest, ale najbardziej płochliwy. Na razie raz mi się go udało wygłaskać jak siedział w koszyku i nie zdążył nawiać;) Ale już coraz śmielszy, często przygląda mi się. Nie będzie u Ciebie Murko długo płochliwy:) Ale nawet na tym zdjęciu widać jaki jest śliczny. Quote
DORA1020 Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 Mam problem z kicią,która jest u mnie na tymczasie nie je:( jadła coraz mniej...coraz mniej....a teraz to już naprawdę malutko,i jest bardzo chuda niby to taka jej uroda,ale coś mnie niepokoi jeszcze spróbuję dzisiaj z surowym mięsem Quote
Tyśka) Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 1 godzinę temu, DORA1020 napisał: Mam problem z kicią,która jest u mnie na tymczasie nie je:( jadła coraz mniej...coraz mniej....a teraz to już naprawdę malutko,i jest bardzo chuda niby to taka jej uroda,ale coś mnie niepokoi jeszcze spróbuję dzisiaj z surowym mięsem A testy miała robione? :( Quote
Isiak Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 5 godzin temu, UlaFeta napisał: Poczekam na inne zdjęcia.Dziekuje. UlaFeta, a z jakiego rejonu Polski jesteś? Jesteś na FB? W Chojnicach marznie pod blokiem taka ok. 3-4 lat, Pani dała ją wysterylizować, ale jak nikt jej nie przygarnie, to będzie musiała wrócić w te krzaki :( Miziasta, nie wiem, jak Ci przesłać link :( Quote
agat21 Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 16 minut temu, Isiak napisał: UlaFeta, a z jakiego rejonu Polski jesteś? Jesteś na FB? W Chojnicach marznie pod blokiem taka ok. 3-4 lat, Pani dała ją wysterylizować, ale jak nikt jej nie przygarnie, to będzie musiała wrócić w te krzaki :( Miziasta, nie wiem, jak Ci przesłać link :( UlaFeta jest z Warszawy. Czy to Chojnice na Pomorzu? Quote
UlaFeta Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 43 minuty temu, agat21 napisał: UlaFeta jest z Warszawy. Czy to Chojnice na Pomorzu? Chyba tak.Bo mogą dowieźć do Gdańska lub Bydgoszczy. Quote
Isiak Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 46 minut temu, agat21 napisał: UlaFeta jest z Warszawy. Czy to Chojnice na Pomorzu? Tak. A druga bura Kicia szuka domu w Mikołowie na Śląsku, jej Pani 95 lat idzie do szpitala i podobno już nie wróci :( Kicię czeka ulica, na której sobie nie poradzi - tak pisała osoba ogłaszająca kotkę, ale nie umiem teraz tego odszukać. Zwróciłam na to ogłoszenie uwagę, bo podobna do mojej kotki i tak samo ma na imię. Quote
bakusiowa Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 Dzisiaj poszły następujące przelewy. 1. do Murki na szczebrzeszyńskie koty - 500 zł 2. do Izbicy na szczebrzeszyńskie koty - 300 zł Będę prosiła o potwierdzenie tego faktu na wątku bazarkowym. 2 Quote
UlaFeta Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 5 godzin temu, Isiak napisał: UlaFeta, a z jakiego rejonu Polski jesteś? Jesteś na FB? W Chojnicach marznie pod blokiem taka ok. 3-4 lat, Pani dała ją wysterylizować, ale jak nikt jej nie przygarnie, to będzie musiała wrócić w te krzaki :( Miziasta, nie wiem, jak Ci przesłać link :( Idzie ku dobremu.Zobaczymy jutro. Quote
DORA1020 Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 3 godziny temu, bakusiowa napisał: Dzisiaj poszły następujące przelewy. 1. do Murki na szczebrzeszyńskie koty - 500 zł 2. do Izbicy na szczebrzeszyńskie koty - 300 zł Będę prosiła o potwierdzenie tego faktu na wątku bazarkowym. Bardzo dziękuję:) Quote
DORA1020 Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 8 godzin temu, Tyśka) napisał: A testy miała robione? :( Niestety nie:( Byłam z nia dzisiaj w RoyalVecie miała robione USG,wet stwierdził stan zapalny jelit i żołądka dostala kroplówkę ,leki i antybiotyk na 4 dni koszt dzisiejszej wizyty 185zł/dług w lecznicy/ niestety kicia znowu wymiotuje:( a ja mam problem z transportem,dzisiaj jakoś się udało Quote
Baltimoore Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 Jejku, co z tą rudą kicią :(( Pechowa bardzo. Mocno mocno trzymam kciuki za szybką poprawę. Bieda ile się kitusia wycierpi :(( Quote
Baltimoore Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 7 godzin temu, bakusiowa napisał: Dzisiaj poszły następujące przelewy. 1. do Murki na szczebrzeszyńskie koty - 500 zł 2. do Izbicy na szczebrzeszyńskie koty - 300 zł Będę prosiła o potwierdzenie tego faktu na wątku bazarkowym. Potwierdziłam na wątku bazarkowym rozliczenie z Izbicą Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim :)) Teraz trzeba się skoncentrować na spłacie pozostałego długu u Murki !!! Quote
DORA1020 Posted March 11, 2021 Author Posted March 11, 2021 11 godzin temu, Baltimoore napisał: Jejku, co z tą rudą kicią :(( Pechowa bardzo. Mocno mocno trzymam kciuki za szybką poprawę. Bieda ile się kitusia wycierpi :(( No niestety nie jest lepiej:( nadal nie je:( a podany dzisiaj rano antybiotyk zwymiotowała:( zastanawiam się nad umieszczeniem jej w lecznicowym szpitaliku nie je,nie pije,osowiała:( Quote
Olena84 Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 Prosze o info jakiego dokładnie psiaka ma dotyczyć transport! Quote
bakusiowa Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 Dnia 3.02.2021 o 08:11, DORA1020 napisał: to ok 2 letni psiaczek pat o nim napisała jest łagodny również do kotów. Lubi się bawić i do dzieci jest lagodny może szybko znajdzie dom i w końcu się odczepią Jogi jest z tego samego miejsca co Neruś i Rex. Nerusia całkiem niedawno pod swoje skrzydła wzięła agat21 i błyskawicznie znalazł dom. Jogi jest u tych niby właścicieli . Ogłaszany przez Dorę i Tyśkę. edit. Trochę pomyliłam. Jogi jest od rodziny byłych właścicieli Nerusia i Reksa. Quote
bakusiowa Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 1 godzinę temu, Olena84 napisał: Prosze o info jakiego dokładnie psiaka ma dotyczyć transport! Chodzi o Jogiego. Post wyżej. Pan Maciej zawiezie. Trzeba zbierać na transport. Quote
Murka Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 3 koteczki po zabiegach, wszystko ok. Koszty to 2x170 zł sterylizacja + 90 zł sterylizacja + 24 zł dojazdy do lecznicy: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/4a25a30734dbb9fe Kotki trochę dziwnie sikają, tzn. od początku w kuwecie nie ma dużych brył, tylko są malutkie, jakby kotki sikały po troszku. Niby nie zauważyłam, żeby było nasikane na kocyki i inne miękkie miejsca. Raz tylko w wannie było troszkę. Ogólnie trochę czuć moczem w łazience, ale to chyba kocurek znaczy. Jedna z moich kotek miała struwity i stan zapalny i też sikała po troszku, dlatego zwróciłam uwagę na brak solidnych grud moczu w kuwecie, ale jej zdarzało się też popuszczać poza kuwetą. Rozmawiałam o tym z wetem i w sumie dziwne by było, żeby wszystkie 3 kotki miały problem z pęcherzem. Przy sterylizacji dostały antybiotyk, więc to w razie czego też podziała na układ moczowy. Będę obserwować. W każdym razie kotkom powoli kształtują się imiona i postaram się na dniach jakieś fotki im porobić. Trzeba będzie powoli ruszać z ogłoszeniami. Quote
Poker Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 Czy kicia miała badanie na lamblie? Moja Kulka umierała,jadła i wymiotowała, miała biegunkę. Miała dużą głowę i prawie brak ciała. 5 wetów nie wiedziało co jej jest. Dopiero mój ulubiony wet wpadł na to, że są pewnie lamblie. No i Kulcia ma już prawie 12 lat. Quote
Baltimoore Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 9 godzin temu, DORA1020 napisał: No niestety nie jest lepiej:( nadal nie je:( a podany dzisiaj rano antybiotyk zwymiotowała:( zastanawiam się nad umieszczeniem jej w lecznicowym szpitaliku nie je,nie pije,osowiała:( Jak się nie poprawia to lepiej do szpitalika dać. Quote
UlaFeta Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 6 godzin temu, Murka napisał: 3 koteczki po zabiegach, wszystko ok. Koszty to 2x170 zł sterylizacja + 90 zł sterylizacja + 24 zł dojazdy do lecznicy: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/4a25a30734dbb9fe Kotki trochę dziwnie sikają, tzn. od początku w kuwecie nie ma dużych brył, tylko są malutkie, jakby kotki sikały po troszku. Niby nie zauważyłam, żeby było nasikane na kocyki i inne miękkie miejsca. Raz tylko w wannie było troszkę. Ogólnie trochę czuć moczem w łazience, ale to chyba kocurek znaczy. Jedna z moich kotek miała struwity i stan zapalny i też sikała po troszku, dlatego zwróciłam uwagę na brak solidnych grud moczu w kuwecie, ale jej zdarzało się też popuszczać poza kuwetą. Rozmawiałam o tym z wetem i w sumie dziwne by było, żeby wszystkie 3 kotki miały problem z pęcherzem. Przy sterylizacji dostały antybiotyk, więc to w razie czego też podziała na układ moczowy. Będę obserwować. W każdym razie kotkom powoli kształtują się imiona i postaram się na dniach jakieś fotki im porobić. Trzeba będzie powoli ruszać z ogłoszeniami. Mureczko podaj nr.konta na pw.Oddam Ci 2 stówy za ogarnięcie Kotów. Dług będzie mniejszy. 2 Quote
DORA1020 Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 18 godzin temu, Poker napisał: Czy kicia miała badanie na lamblie? Moja Kulka umierała,jadła i wymiotowała, miała biegunkę. Miała dużą głowę i prawie brak ciała. 5 wetów nie wiedziało co jej jest. Dopiero mój ulubiony wet wpadł na to, że są pewnie lamblie. No i Kulcia ma już prawie 12 lat. Kicia nie miała lambii,inne robale,ale juz nie pamietam jakie,napewno nie lambie przez trzy dni zbierałam kał, Molcia brała tabl od pasozytów prze 10 dni,pomogło kopy u Molci są ok ale teraz trzeba znależć przyczynę choroby Quote
DORA1020 Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 Niestety RoyalVet odmówił przyjęcia Molci do szpitaliku,z tego powodu,że na weekend jest w lecznicy tylko jedna osoba,a juz jest kilka zwierzaków i nie będą mogli opiekowac się kolejnym Quote
DORA1020 Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 12 godzin temu, UlaFeta napisał: Mureczko podaj nr.konta na pw.Oddam Ci 2 stówy za ogarnięcie Kotów. Dług będzie mniejszy. Dziękuję UlaFeta:) Quote
UlaFeta Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 2 godziny temu, DORA1020 napisał: Dziękuję UlaFeta:) Cieszę się, że mogłam pomóc. Quote
Recommended Posts