Tyśka) Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 4 minuty temu, DORA1020 napisał: Dziękuję:) Trzymam kciuki... jest rewelacyjny :) Czy te 3 kotki to krewniacy Dropsika? Bardzo podobny jest ten ostatni. Quote
DORA1020 Posted February 3, 2021 Author Posted February 3, 2021 9 minut temu, Tyśka) napisał: Trzymam kciuki... jest rewelacyjny :) Czy te 3 kotki to krewniacy Dropsika? Bardzo podobny jest ten ostatni. Tak,to wszystko z jednego miejsca Quote
Baltimoore Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 https://zrzutka.pl/9nhrm9 http://www.tarnow.net.pl/articles/s/i/314768#Kocia-kawiarnia-w-Tarnowie-potrzebuje-pomocy.-Można-wesprzeć-mieszkające-w-niej-koty Quote
Isabel Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 15 godzin temu, Tyśka) napisał: Na razie edytowałam tylko dwa (czterokotkowe) ogłoszenia kolorowego rodzeństwa, zostawiłam tylko Piankę i Muffinka :) Skoro Beza i Karmelek mają domek (super!!!) Warszawa: https://www.olx.pl/oferta/kociaki-slodziaki-unikaty-grafitowy-muffinek-i-tygryskowa-pianka-CID103-IDI3J9g.html Kraków: https://www.olx.pl/oferta/rozmruczane-kociaki-przytulaki-unikowate-dwupaki-CID103-IDI31GP.html Jeszcze mam jedno ogłoszenie Bezy i Karmelka, ale tutaj poczekam na to czy podmienić już czy poczekać chwilę. :) Beza i Karmelek jadą do domu w niedzielę, jak już dojadą, to zdejmij/podmień proszę ich ogłoszenia na inne. W niedzielę jadą również do Krakowa Czaruś i Ruduś/Mruczuś. Już są zdrowe :) 2 Quote
Tyśka) Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 37 minut temu, Isabel napisał: Beza i Karmelek jadą do domu w niedzielę, jak już dojadą, to zdejmij/podmień proszę ich ogłoszenia na inne. W niedzielę jadą również do Krakowa Czaruś i Ruduś/Mruczuś. Już są zdrowe :) Cudownie!!! Trzymam kciuki za ten kwartet :) Oczywiście jak juz pojadą to podmienie na inne kotki. 2 Quote
Baltimoore Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 Super wieści, że dwa dwupaki jadą w niedziele do domków :)) Quote
bakusiowa Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 9 godzin temu, Tyśka) napisał: Ogłosiłam psiaka z Twoim nr telefonu Nazwałam go Jogi od slodkiego jogurtu, ale i ... misia Yogi :) https://www.olx.pl/oferta/mis-jogi-duzy-dzieciak-o-lagodnym-sercu-idealny-dla-rodziny-CID103-IDInZ1E.html Wyrózniony. 1 Quote
Murka Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 1 godzinę temu, Isabel napisał: Beza i Karmelek jadą do domu w niedzielę, jak już dojadą, to zdejmij/podmień proszę ich ogłoszenia na inne. W niedzielę jadą również do Krakowa Czaruś i Ruduś/Mruczuś. Już są zdrowe :) Bardzo się cieszę, choć będziemy za nimi tęsknić:) rodzina będzie miała z nich pociechę:) Karmel nauczył się ostatnio wskakiwać na plecy przy każdej okazji (wystarczy, że kucnę do sprzątania kuwety) i ociera się o szyję i mruczy. Fantastyczny kotek:) Czy podać trochę karmy dla nich czy Państwo będą mieli? Bo dla nich potrzebna niestety jeszcze gastro. Ale już widać światełko w tunelu, bo wyraźnie jest mniej koopek w kuwecie i już się nawet trafiła jedna normalna:) Będę miała problem z kontenerkiem, bo sue przechwyciła mój kontenerek, który jechał do mnie busem, bez pytania i bez poinformowania mnie. Kontenerek podpisany. Obiecała wysłać paczkomatem, ale już dwa tygodnie czekam. Dodzwonić się nie mogę. Tak się nie robi! 2 Quote
Isabel Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 1 godzinę temu, Murka napisał: Czy podać trochę karmy dla nich czy Państwo będą mieli? Bo dla nich potrzebna niestety jeszcze gastro. Ale już widać światełko w tunelu, bo wyraźnie jest mniej koopek w kuwecie i już się nawet trafiła jedna normalna:) Jeśli możesz, to podaj proszę trochę tej karmy gastro, będzie na początek, a potem pan dokupi. 1 Quote
bakusiowa Posted February 5, 2021 Posted February 5, 2021 To super, że aż cztery kotki jadą do domów. Trzymam kciuki za podróż i aklimatyzację. Quote
bakusiowa Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 2 godziny temu, Baltimoore napisał: Co tu taka cisza?? Też chciałam o to zapytać. Quote
Isabel Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 3 godziny temu, Baltimoore napisał: Co tu taka cisza?? Jak kotki w niedzielę dojadą do domów, to coś napiszę ;) Quote
Tyśka) Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 8 minut temu, Isabel napisał: Jak kotki w niedzielę dojadą do domów, to coś napiszę ;) Dobrze :) Ja mam ciągle zapytania o Bezę. Mam nadzieję, że uda się i jej rodzeństwu :) Quote
Isabel Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 11 godzin temu, Tyśka) napisał: Dobrze :) Ja mam ciągle zapytania o Bezę. Mam nadzieję, że uda się i jej rodzeństwu :) Ja też mam stale telefony lub sms-y w sprawie Bezy i Karmela, nawet dzisiaj pani miała pretensje, że przecież miały jechać do domu, a ogłoszenie jest dalej aktywne. Tłumaczę, że dopóki kotki nie znajdą się w nowym domu, to nie zdejmujemy ogłoszenia. Dlatego jak już dojadą, to proszę zdejmij/podmień ich ogłoszenie na innego kotka/kotki. Quote
Baltimoore Posted February 7, 2021 Posted February 7, 2021 Ludzkich pretensji nie ma co brać do siebie, te typy tam mają. Raczej osoby zaczynające od pretensji o nieusunięte ogłoszenie i rokują bycia fajnymi domami. Quote
Tyśka) Posted February 7, 2021 Posted February 7, 2021 Odświeżyłam ogłoszenia Wafelka i Aurorki. Warszawa: https://www.olx.pl/oferta/lagodne-spokojne-kotki-podwojne-szczescie-wafelek-i-aurora-CID103-IDH8wCK.html Wrocław: https://www.olx.pl/oferta/aurora-spokojna-urocza-kotka-szuka-domu-razem-z-przyjacielem-CID103-IDHlFPB.html Czy jest szansa na więcej wspólnych zdjęć? Quote
Isabel Posted February 7, 2021 Posted February 7, 2021 Dora została bez internetu - Molly przegryzła światłowód :( Ponieważ naprawa to koszt kilku setek, Dora nieprędko zjawi się na Dogo. A jeszcze przecież są ogłoszenia na OLX, na które nie będzie mogła odpisać ani odświeżyć, no i bazarek, który zamierzała zrobić. Fatalna sprawa...:( Poza tym, kontenerek po Jowitce doszedł do Dory niekompletny, bez drzwiczek. W transporcie został uszkodzony karton, firma kurierska zakleiła go inną taśmą, ale najwidoczniej odpadły wtedy drzwiczki. Może ktoś ma zbędne drzwiczki o wymiarach: szerokość 16,5 cm, wysokość 22,5 cm? Wielka szkoda, że tak się stało, bo to taki duży, dobry kontenerek, a teraz już do niczego się nie nadaje, chyba że jako budka dla kota, ale nie o to przecież chodzi :( Quote
Alaskan malamutte Posted February 7, 2021 Posted February 7, 2021 28 minut temu, Isabel napisał: Dora została bez internetu - Molly przegryzła światłowód :( Ponieważ naprawa to koszt kilku setek, Dora nieprędko zjawi się na Dogo. A jeszcze przecież są ogłoszenia na OLX, na które nie będzie mogła odpisać ani odświeżyć, no i bazarek, który zamierzała zrobić. Fatalna sprawa...:( Poza tym, kontenerek po Jowitce doszedł do Dory niekompletny, bez drzwiczek. W transporcie został uszkodzony karton, firma kurierska zakleiła go inną taśmą, ale najwidoczniej odpadły wtedy drzwiczki. Może ktoś ma zbędne drzwiczki o wymiarach: szerokość 16,5 cm, wysokość 22,5 cm? Wielka szkoda, że tak się stało, bo to taki duży, dobry kontenerek, a teraz już do niczego się nie nadaje, chyba że jako budka dla kota, ale nie o to przecież chodzi :( Mam używane dwa kontenerki, mogę przekazać na Wasze potrzeby. Moje koty maja wiklinowe kule, z których korzystam. Te dwa stoją w piwnicy.. 2 Quote
Alaskan malamutte Posted February 7, 2021 Posted February 7, 2021 Dnia 1.02.2021 o 06:50, Baltimoore napisał: Pisałam to dziewczynie jak zobaczyłam zdjęcie, więc może okryła. Fakt jest że w klatce Elza od razu poczuła sie bezpieczniej. Koleżanka mi powiedziała, że może jak nie jadła i stres to dostała gorączki i wtedy też już nie jadła. Jak koteczka? Syn pyta...Bardzo się zmartwił, jak mu powiedziałam, że taka zestresowana, nie je, chowa się... Lepiej już? Quote
Isabel Posted February 7, 2021 Posted February 7, 2021 17 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Mam używane dwa kontenerki, mogę przekazać na Wasze potrzeby. Moje koty maja wiklinowe kule, z których korzystam. Te dwa stoją w piwnicy.. Byłoby super, gdybyś mogła przekazać te kontenerki! Dzięki :) Quote
Baltimoore Posted February 7, 2021 Posted February 7, 2021 13 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Jak koteczka? Syn pyta...Bardzo się zmartwił, jak mu powiedziałam, że taka zestresowana, nie je, chowa się... Lepiej już? Koteczka lepiej :)) Wygląda ze pochorowała się z gorączką ze stresu i stąd taka przedłużająca się głodówka- pierwszy taki przypadek w moich doświadczeniach. Sytuację uratowała Blue, jeżdżąc kilkakrotnie do kici na drugi koniec Warszawy, wyciągając ją zza szafek i karmiąc, dziewczyna była z kicią u weta, dostaje leki. Jeszcze się chowa, ale wyciągnięta mruczy i się mizia. Będzie dobrze, zwłaszcza że kicia naprawdę do super osoby trafiła :)) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted February 7, 2021 Posted February 7, 2021 4 minuty temu, Baltimoore napisał: Koteczka lepiej :)) Wygląda ze pochorowała się z gorączką ze stresu i stąd taka przedłużająca się głodówka- pierwszy taki przypadek w moich doświadczeniach. Sytuację uratowała Blue, jeżdżąc kilkakrotnie do kici na drugi koniec Warszawy, wyciągając ją zza szafek i karmiąc, dziewczyna była z kicią u weta, dostaje leki. Jeszcze się chowa, ale wyciągnięta mruczy i się mizia. Będzie dobrze, zwłaszcza że kicia naprawdę do super osoby trafiła :)) Uffff, super!! Przekażę Pawłowi, dziękuję za info :-)) Quote
Alaskan malamutte Posted February 7, 2021 Posted February 7, 2021 6 minut temu, Isabel napisał: Byłoby super, gdybyś mogła przekazać te kontenerki! Dzięki :) Przekażę, bardzo chętnie :-) U mnie stoją nieużywane. Proszę na PW info, komu przekazać. Quote
bakusiowa Posted February 7, 2021 Posted February 7, 2021 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Przekażę, bardzo chętnie :-) U mnie stoją nieużywane. Proszę na PW info, komu przekazać. W porozumieniu z Dorą dałam informacje na pw odnośnie transporterków. Quote
Recommended Posts