Tyśka) Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 Właśnie dostałam wiadomość na olx w sprawie tych 4 kotków "biorę wszystkie, proszę o adres". Jakby chodziło o towar... :( I to niby z profilu, na którym było zdjecie dorosłej kobiety. Napisałam, że wyłącznie kontakt telefoniczny i obowiązuje procedura adopcyjna. Quote
Isiak Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 20 minut temu, Tyśka) napisał: Właśnie dostałam wiadomość na olx w sprawie tych 4 kotków "biorę wszystkie, proszę o adres". Jakby chodziło o towar... :( I to niby z profilu, na którym było zdjecie dorosłej kobiety. Napisałam, że wyłącznie kontakt telefoniczny i obowiązuje procedura adopcyjna. Może na karmę dla węża? Quote
Murka Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 37 minut temu, Tyśka) napisał: Właśnie dostałam wiadomość na olx w sprawie tych 4 kotków "biorę wszystkie, proszę o adres". Jakby chodziło o towar... :( I to niby z profilu, na którym było zdjecie dorosłej kobiety. Napisałam, że wyłącznie kontakt telefoniczny i obowiązuje procedura adopcyjna. Ktoś sobie pewnie zażartował, w sensie, że takie słodkie i cudne, że chciałoby się wszystkie przygarnąć. Quote
bakusiowa Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 34 minuty temu, Isiak napisał: Może na karmę dla węża? Też o tym pomyślałam. Quote
Murka Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 Trochę mniej fajne info: rozliczenie za leczenie kotków... Tutaj faktura łączna: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/88d820144c53f02c Rozpiska: Kociaki- leczenie łącznie 1175,30zł (Beza, Karmel, Mufinek, Pianka) Milpro 2 tabl 20,72zł (Cherry, Berry) Kotka sterylizacja 151,20zł (Aurora) wizyta: Szczepienie ch.zakazne 4x30zł tj 120,00zł (3 szczeniaki Saby, Popo) szczepienie p.wsciekl 2x 26zł tj 52,00zł (Kaśka, Samba) czipowanie 3x40zł tj 120,00zł (3 szczeniaki Saby) dojazd 27zł (szczeniaki Saby, Popo, Kaśka, Samba) Dla kotków jest to co pogrubione. Ta suma 1175,30 zł to za wizyty i leczenie od początku roku (dosłownie od 1 stycznia, bo wtedy też z nimi jechałam), leki, kroplówki, Selehold, karma (2 x 1,5 kg Calibra Gastro), pobyt u weta. Tabletki Milpro dzisiaj podałam jako drugie odrobaczenie 2 kociaków, a sterylizacja to oczywiście Aurora. 1 Quote
Baltimoore Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 10 godzin temu, Tyśka) napisał: W odpowiedzi na ogłoszenie psiaka Grzesia, który jako zdjęcie główne ma zdjęcie z... poprzednimi kotkami, dostałam zapytanie o adopcję rudego kotka. Jakaś pani chce rudaska na dokocenie dla swojej szalonej, zabawowej koteczki :D Podsunęłam ogłoszenie Rudzika/Mruczka oraz kotków murkowych. + dodatkowo, koteczkę Zosię od p. Krysi (kicia nie jest ruda ani nie jest kocurkiem, ale jest bardzo zwariowana, przebojowa). Może któremuś z kotków się uda :) W lecznicy w Izbicy jest rudy podrostkowaty kocurek i ruda dorosła koteczka. I chyba tymczaska u Dory1020 też jest ruda. Quote
Baltimoore Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 1 godzinę temu, Isiak napisał: Może na karmę dla węża? Trzeba bardzo uważać. Dzisiaj mnie znajoma w tym temacie ostrzegała. Tyśka, zapisz na wypadek nr telefonu tej osoby i wyślij proszę na pw do mnie , Isabel i Dora1020. Quote
Baltimoore Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 51 minut temu, Murka napisał: Ktoś sobie pewnie zażartował, w sensie, że takie słodkie i cudne, że chciałoby się wszystkie przygarnąć. Może żarty, a może nie. Quote
Baltimoore Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 30 minut temu, Murka napisał: Trochę mniej fajne info: rozliczenie za leczenie kotków... Tutaj faktura łączna: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/88d820144c53f02c Rozpiska: Kociaki- leczenie łącznie 1175,30zł (Beza, Karmel, Mufinek, Pianka) Milpro 2 tabl 20,72zł (Cherry, Berry) Kotka sterylizacja 151,20zł (Aurora) wizyta: Szczepienie ch.zakazne 4x30zł tj 120,00zł (3 szczeniaki Saby, Popo) szczepienie p.wsciekl 2x 26zł tj 52,00zł (Kaśka, Samba) czipowanie 3x40zł tj 120,00zł (3 szczeniaki Saby) dojazd 27zł (szczeniaki Saby, Popo, Kaśka, Samba) Dla kotków jest to co pogrubione. Ta suma 1175,30 zł to za wizyty i leczenie od początku roku (dosłownie od 1 stycznia, bo wtedy też z nimi jechałam), leki, kroplówki, Selehold, karma (2 x 1,5 kg Calibra Gastro), pobyt u weta. Tabletki Milpro dzisiaj podałam jako drugie odrobaczenie 2 kociaków, a sterylizacja to oczywiście Aurora. Zdajemy sobie sprawę, że koszty są duże :(( Najważniejsze że udało Ci się kociaki uratować :)) Ja pod koniec miesiąca podeślę coś na ich koszty leczenia. I zrobimy jakąś zbiórkę. 2 Quote
Tyśka) Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 9 minut temu, Baltimoore napisał: W lecznicy w Izbicy jest rudy podrostkowaty kocurek i ruda dorosła koteczka. I chyba tymczaska u Dory1020 też jest ruda. To może akurat się spodobają? Jeśli mogę to poproszę o zdjęcia. Podeślę. 4 minuty temu, Baltimoore napisał: Trzeba bardzo uważać. Dzisiaj mnie znajoma w tym temacie ostrzegała. Tyśka, zapisz na wypadek nr telefonu tej osoby i wyślij proszę na pw do mnie , Isabel i Dora1020. Tylko, że Pani nie podała numeru. Ogloszenie jest na Warszawę. Quote
Baltimoore Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 Można zobaczyc czy ta pani czegoś na olxie nie wystawia i w ten sposób sprawdzić numer. A ostrzeżenie żeby uważać na możliwych posiadaczy węży dostałam właśnie dzisiaj z Warszawy !!! Niestety bez numeru telefonu. Quote
DORA1020 Posted January 12, 2021 Author Posted January 12, 2021 3 godziny temu, wiolhelm170 napisał: Co to za suczki? Jakos mi umknęło. To sa suczki u człowieka,który na łące ma stawy,które ogrodził siatka nikt tam nie mieszka,suczki sa same....i głodne,nie mówiąc juz,ze buda to gołe deski i właśnie chodzi mi o włożenie do budy słomy Quote
DORA1020 Posted January 12, 2021 Author Posted January 12, 2021 22 minuty temu, Baltimoore napisał: Może żarty, a może nie. Raczej nie żarty..............:( i trzeba bardzo uważać,ale domy sprawdzamy Quote
DORA1020 Posted January 12, 2021 Author Posted January 12, 2021 20 minut temu, Baltimoore napisał: Zdajemy sobie sprawę, że koszty są duże :(( Najważniejsze że udało Ci się kociaki uratować :)) Ja pod koniec miesiąca podeślę coś na ich koszty leczenia. I zrobimy jakąś zbiórkę. Może założyć zbiórkę na zrzutce? Sama nie wiem......ratowanie zwierzaków to właśnie takie koszty Quote
Isabel Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 35 minut temu, Baltimoore napisał: Może żarty, a może nie. A może to jakaś zbieraczka... Takich też nie brakuje :( Quote
Baltimoore Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 15 minut temu, DORA1020 napisał: Może założyć zbiórkę na zrzutce? Sama nie wiem......ratowanie zwierzaków to właśnie takie koszty albo na ja pomagam albo przez jakąś fundację Są faktury, wydatki są udokumentowane. Quote
Baltimoore Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 39 minut temu, Tyśka) napisał: To może akurat się spodobają? Jeśli mogę to poproszę o zdjęcia. Podeślę. Rudych z lecznicy zdjęcia mam dopiero dostać od wetki. Podobno są bardzo fajne, przymilne i przyjacielskie. Czekają tylko na kastrację/sterylizację. Zdjęcie kotki od Dory chyba można zorganizować :)) A ta osoba od psa jest gdzieś w lubelskiem czy dalej? Quote
DORA1020 Posted January 13, 2021 Author Posted January 13, 2021 10 godzin temu, Baltimoore napisał: A ta osoba od psa jest gdzieś w lubelskiem czy dalej? Jest w lubelskim Krystyna z Anką Uk były chyba 2 lata temu na interwencji zastały tam koszmarne warunki psiaków oni te suczki sprowadzaja do rozmnożenia ,a póniej sprzedają ,taka mała pseudohodowla i niestety nic nie można było z tym zrobic owszem zgłaszałam do fundacji EXLEGE z Lublina opisałam im to wszystko w mailu/jeszcze chyba tego maila mam/ fundacja pisze o sobie tak: Ratujemy zwierzęta maltretowane, ranne, skrzywdzone przez człowieka i często upodlone do granic możliwości. Naszym głównym atutem jest profesjonalny Patrol Interwencyjny, którego podstawowym zadaniem jest reagowanie i skuteczne działanie w sytuacjach łamania Ustawy o ochronie zwierząt oraz kontrola dobrostanu i warunków bytowania zwierząt. Myślałam więc,że pomogą,niestety:( nie a świadkiem złego traktowania zwierząt jest Krystyna i Anka w Szczebrzeszynie,na łakach /podmokłym terenie/ trzyma dwie suczki była tam juz jedna interwencja policji,wtedy cos się zmieniło a chodziło o to,żeby zrobił jakieś zadaszenie,było lato,upały,ulewy i suczki nie miały gdzie się schronić wtedy postawił takie prowizoryczne zadzaszki,które są do dzisiaj mogę im pomóc w taki sposó,że je nakarmę,teraz to chodzę codziennie tak jak pisałam to spory kawałek drogi odmnie,ale szkoda mi tych biednych psiaków wczesśniej jak było cieplej chodziłam dwa razy w tygodniu Quote
DORA1020 Posted January 13, 2021 Author Posted January 13, 2021 8 godzin temu, wiolhelm170 napisał: A trzeba slomy dla tych suczek? Trzeba........trylko jak tą słomę tam włożyć? Quote
Tyśka) Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 Wykorzystałam ogłoszenie po Franiu/Stefanku p. Krysi i podmieniłam na kotki murkowe. To ogłoszenie jest na Kraków: https://www.olx.pl/oferta/przesliczne-rozmruczane-kociaki-przytulaki-grafitowe-bezowe-rude-CID103-IDI31GP.html Wyróżnienie do 8. lutego Quote
wiolhelm170 Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 Dora podziwiam za to co robisz dla tych suczek.A moze znowu interwencja policji? Quote
DORA1020 Posted January 13, 2021 Author Posted January 13, 2021 7 godzin temu, wiolhelm170 napisał: Dora podziwiam za to co robisz dla tych suczek.A moze znowu interwencja policji? Na policję ostatnio problem zgłaszała CHSOZ jednak nic w tej sprawie nie zostało zrobione,a jest zimno,będzie jeszcze bardziej:( Quote
Tyśka) Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 Czy jest szansa na zabranie suczek? Czy tutaj trzeba interwencji? To te sunie, o których mi opowiadała pani Kasia? Czy jeszcze inne? Quote
Isabel Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 Wizyta PA dla Jowitki wypadła pozytywnie, kotka pojedzie do nowego domu w niedzielę :) 3 Quote
Recommended Posts