DORA1020 Posted January 9, 2021 Author Posted January 9, 2021 Niestety nie mam takich dobrych info o złapaniu Felka kolejna próba nie wyszła:( już wiadomo,że Felek do łapaka nie wejdzie na widok łapaka zwiał,nawet się nie obejrzał,chociaż przyszedł coś przekąsić,to łapak zniechęcił go nawet do jedzenia nie wiem co teraz będzie:( ten sam problem był z Musią i Bianka,które do łapaka nigdy nie weszły Quote
DORA1020 Posted January 9, 2021 Author Posted January 9, 2021 Czanulek ma przewlekłe przeziębienie,jest leczony i mam nadzieję,że będzie dobrze. 1 Quote
DORA1020 Posted January 10, 2021 Author Posted January 10, 2021 11 godzin temu, Baltimoore napisał: A co z oczkiem? Jakie rokowanie? Na szczęście do uratowania Quote
sue Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Moje małe kicie dziś o 14 dotarły do nowego domku w Ząbkach. Bezproblemowa podróż, pan nie wziął nic za transport :) W domu przestraszone, zaglądały tylko z transporterka, ale stres związany z podróżą i zmiana miejsca to spore przeżycie. Mam nadzieję, że szybko zaczną czuć się jak u siebie. Molcia 2 Quote
Tyśka) Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Cudownie :) Trzymam kciuki za aklimatyzację. Na szybko ogłosiłam śliczne rodzeństwo na Warszawę: https://www.olx.pl/oferta/kociaki-slodziaki-unikowatej-urody-karmel-beza-pianka-i-muffinek-CID103-IDI3J9g.html Quote
Isabel Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Jestem na jutro umówiona na wizytę w DT w Krakowie. Do domu tymczasowego pojechałby Dropsik, kotek z przekrzywioną główką. W kolejnych dniach sprawdzę dom w Skawinie, dla Jowitki. Jest szansa na transport do Krakowa w piątek. 2 1 Quote
Tyśka) Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Trzymam kciuki. Za oba domki :) Na Jowitkę juz czas... oby się udało! Quote
DORA1020 Posted January 11, 2021 Author Posted January 11, 2021 Dziękuję Isabel za wpłatę 50zł na długi za karmę:) za odbieranie telefonów:) wiemy,że czasami te rozmowy nie są łatwe i robienie wizyt przedadopcyjnych:) Bardzo dziękuję:) 1 Quote
bakusiowa Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 Wpłaciłam za leczenie rudej Molly do lecznicy Royal-Vet. Kwota 167 zł. 150 zł to od helli kwota którą przesłała na moje konto i 17 zł dołożyłam od siebie. 3 Quote
bakusiowa Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 Jakby ktoś chciał wiedzieć w grudniu wydałam na wyróżnienia 330 zł. Są tu uwzględnione koty, Fabio, Cygan. 2 Quote
Tyśka) Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 9 minut temu, bakusiowa napisał: Jakby ktoś chciał wiedzieć w grudniu wydałam na wyróżnienia 330 zł. Są tu uwzględnione koty, Fabio, Cygan. Ogromna kwota! :( Ale bez wyróżnień nie byłoby tylu adopcji. Bakusiowa, dziękuję Ci za nie! 2 Quote
bakusiowa Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 Kiedyś zaczęłam zliczać wyróżnienia za listopad ale przerwałam bo było tego dużo. Teraz policzyłam, więc tak to wygląda. W listopadzie poszło na wyróżnienia 430 zł. Wyróżnień za 12,72 było 30 szt. Pozostałe wyróżnienia i odświeżenia wyniosły 50 zł. Koty ze Szczebrzeszyna i od Krystyny. Psy Fabio i Cygan. 1 Quote
Isabel Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 Wizyta w DT dla Dropsika wypadła bardzo dobrze, Kotek jedzie w czwartek :) Nie będzie już marzł, a mrozy mają być w nocy nawet poniżej -10 st. 2 Quote
DORA1020 Posted January 12, 2021 Author Posted January 12, 2021 20 godzin temu, bakusiowa napisał: Wpłaciłam za leczenie rudej Molly do lecznicy Royal-Vet. Kwota 167 zł. 150 zł to od helli kwota którą przesłała na moje konto i 17 zł dołożyłam od siebie. Bardzo dziękuję:) I Tobie:) i helli:) Quote
DORA1020 Posted January 12, 2021 Author Posted January 12, 2021 19 godzin temu, bakusiowa napisał: Kiedyś zaczęłam zliczać wyróżnienia za listopad ale przerwałam bo było tego dużo. Teraz policzyłam, więc tak to wygląda. W listopadzie poszło na wyróżnienia 430 zł. Wyróżnień za 12,72 było 30 szt. Pozostałe wyróżnienia i odświeżenia wyniosły 50 zł. Koty ze Szczebrzeszyna i od Krystyny. Psy Fabio i Cygan. Bardzo dziękuję:) Dzięki wyróżnionym ogłoszeniom wiele kotków znalazło domy:) Ostatnio od Krystyny co chwilę jakis kotek wyrusza w drogę:) od sue dwie koteczki pojechały,być może będzie dom dla Tobiego od Kasi to dzięki wyróznionym ogłoszeniom,za które bardzo dziękuję:) Quote
DORA1020 Posted January 12, 2021 Author Posted January 12, 2021 11 godzin temu, Isabel napisał: Wizyta w DT dla Dropsika wypadła bardzo dobrze, Kotek jedzie w czwartek :) Nie będzie już marzł, a mrozy mają być w nocy nawet poniżej -10 st. Dziękuję Ci Isabel za wizytę w DT:) Bardzo się cieszę,że ten kotek pojedzie.On chce do domu,ale go nie wpuszczają:( Niestety zostaną tam jeszczwe 4 półroczne koty do adopcji. Quote
Tyśka) Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 W odpowiedzi na ogłoszenie psiaka Grzesia, który jako zdjęcie główne ma zdjęcie z... poprzednimi kotkami, dostałam zapytanie o adopcję rudego kotka. Jakaś pani chce rudaska na dokocenie dla swojej szalonej, zabawowej koteczki :D Podsunęłam ogłoszenie Rudzika/Mruczka oraz kotków murkowych. + dodatkowo, koteczkę Zosię od p. Krysi (kicia nie jest ruda ani nie jest kocurkiem, ale jest bardzo zwariowana, przebojowa). Może któremuś z kotków się uda :) 1 Quote
sue Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 Wizyta w Oświęcimiu dla Tobiego wypadła bardzo dobrze, ludzie pozytywni, otwarci na sugestie, mają wsparcie córki, która już od jakiegoś czasu ma kota. Pani wizytująca była z psem, do którego również wykazali bardzo sympatyczne podejście :) Tak więc nie wiem jak tam z transportem, ale Tobiaszek może jechać, dysponuję adresem i telefonem jak coś. Państwo nie mogą się doczekać. 1 Quote
Ingrid44 Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 Dora, napisałam PW ale chyba nie widziałaś. Idzie paczka do ciebie. :) 2 Quote
DORA1020 Posted January 12, 2021 Author Posted January 12, 2021 2 godziny temu, Ingrid44 napisał: Dora, napisałam PW ale chyba nie widziałaś. Idzie paczka do ciebie. :) Nie miałam pw od Ciebie. Chyba nie doszło. Ale paczka doszła:) Właśnie miałam pisać do Ciebie i prosic o karmę. Suczki są bardzo głodne:( Krystyna i Isabel słyszały jak piszczały z głodu:( Ale ja nic nie mogę zrobić,jak tylko je nakarmić sprawa już była zgłaszana na policje,że psinki śpią na ziemi,ale jak do tej pory nic się nie zmieniło wczoraj dzwoniłam do ChSOZ,może tym razem cos zdziałają teraz chodzę tam codziennie,chociaż to daleko,ale jest bardzo zimno i zeby chociaż głodne nie były także Ingrid bardzo Ci dziekuję za karmę dla suczek:) sama nie dałbym rady ich wykarmić,bo chociaz to małe suczynki to jedzą bardzo dużo Quote
Ingrid44 Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 1 godzinę temu, DORA1020 napisał: Nie miałam pw od Ciebie. Chyba nie doszło. Ale paczka doszła:) Właśnie miałam pisać do Ciebie i prosic o karmę. Suczki są bardzo głodne:( Krystyna i Isabel słyszały jak piszczały z głodu:( Ale ja nic nie mogę zrobić,jak tylko je nakarmić sprawa już była zgłaszana na policje,że psinki śpią na ziemi,ale jak do tej pory nic się nie zmieniło wczoraj dzwoniłam do ChSOZ,może tym razem cos zdziałają teraz chodzę tam codziennie,chociaż to daleko,ale jest bardzo zimno i zeby chociaż głodne nie były także Ingrid bardzo Ci dziekuję za karmę dla suczek:) sama nie dałbym rady ich wykarmić,bo chociaz to małe suczynki to jedzą bardzo dużo Wyślę jeszcze jedna żeby nie zabrakło. Strasznie mi żal tych psinek. Jakby się dało zabrać do hoteliku to pomogę finansowo. 2 Quote
Murka Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 Aurora dziś miała sterylkę, wszystko ok:) 4 kotki dobrze, już nie kitają, wszystko w kuwecie. Bawią się, są aktywne, uszy Bezy wróciły do normy. Beza i Karmel mają zwyczaj delikatnego podgryzania gołych stóp:) Apetyt mają spory i musiałam dziś wziąć od weta opakowanie 1,5 kg karmy, bo się skończyła, a ta, którą kupiłam (5 kg) jeszcze nie doszła. Nie chciałam im nic innego dawać, żeby biegunka nie wróciła. Mufinek się delikatnie zatacza, ale poza tym wszystko ok (nie ma biegunki, ma apetyt, łasi się i bawi), więc uzgodniliśmy z wetem, że na razie damy mu spokój. Gdyby się pogarszało to wtedy będę się z nim zgłaszać. Reszta kotków ok. 2 Quote
Recommended Posts