Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 9 882zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Serce pęka... straszne bidule :(

Wstępnie 19.01.2021 (albo parę dni później) "mój Amik" będzie jechał z Krasnystawu do Wrocławia (w sumie okolice Wrocławia). Raczej nie wierzę, że na ten konkretny termin uda mi się znaleźć coś darmowego i to "od drzwi do drzwi", więc może jakiś psiak jeszcze się załapie na płatny transport? Może ktoś z Was zdecyduje się na to, aby skorzystać z okazji i wyciągnąć bezdomniaka? Transport dopiero za miesiąc, więc można się zastanawiać.

Posted

Rachunek za wizytę, w tym szczepienie kotków: 120 zł + 4,50 zł dojazd weta (27 zł na 6):

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/b18e9a52913c50fe

Z koopkami kociaków już było w miarę dobrze, ale Beza i Pianka dostały znów solidnego rozwolnienia. Nie wiem dlaczego, bo karmy im nie zmieniałam. Apetyt mają i poza tym, że kooperki mokre i śmierdzące, poopki zaczerwienione, to wszystko ok. Odrobaczenie kolejne dopiero za tydzień, więc wet zalecił, żeby na razie podawać im probiotyk. Dziś kupiłam i już im podaję. Fakturę z apteki będę mieć później.

Aurora się trochę oswaja, jest coraz śmielsza, czasami nawet wywala mi się przed nogami brzuchem do góry zapraszając do zabawy:) niestety jeszcze ucieka przed wyciągniętą ręką.

Rozliczenie:

Stan konta na 15 grudzień wynosił -276,50 zł

+320 zł Dora (bazarek)

+22 zł Dora (bazarek, mój zakup)

-300 zł hotelowanie 16.11-15.12

-30 zł wirusówki II Aurory

-82 zł wizyta w lecznicy Bezy, Karmela, Pianki i Mufinka (badanie, odrobaczenie, książeczki)

-16 zł odbiór kociaków z lecznicy

-8 zł Fiprex dla Bezy, Karmela, Pianki i Mufinka

-120 zł szczepienie Bezy, Karmela, Pianki i Mufinka

-4,50 zł dojazd weta

Stan konta na 15 grudzień wynosi -495 zł.

Posted
12 godzin temu, Tyśka) napisał:

Wyróżnione. Czaruś i Ruduś od kogo są te koty? Muszę porozmawiać telefonicznie bo zdjęcia są bardzo liche. Aż szkoda kasy na wyróżnienia bo nikt oka nie zawiesi.

Posted
9 godzin temu, bakusiowa napisał:

Wyróżnione. Czaruś i Ruduś od kogo są te koty? Muszę porozmawiać telefonicznie bo zdjęcia są bardzo liche. Aż szkoda kasy na wyróżnienia bo nikt oka nie zawiesi.

Dziękuję.  Czaruś i Ruduś to rodzeństwo Maczka, dzieci Trisi Bezy.

Posted
Dnia 17.12.2020 o 10:21, Baltimoore napisał:

Rozliczenie długu z Izbicy 17,12,2020z

z rozliczenia 13.12.2020r pozostało 1360 zł

yossariana z bazarku wpłata 100 zł

pozostało do zapłaty 1260zł

dajcie nr konta, pomogę choć trochę

• Like 2
Posted
10 godzin temu, guccio napisał:

Mój tymczasowy Bezik wyruszył w drogę do nowego domku w Krakowie.

Bezik szczęśliwie dojechał na miejsce, pierwsze kroki w nowym domu skierował do miski , w kuwecie też już był, jeszcze trochę niepewnie czuje się w nowym miejscu, ale będzie dobrze! :)

Można zdjąć jego ogłoszenia na Kraków i Warszawę :)

• Like 2
Posted
9 minut temu, Isabel napisał:

Bezik szczęśliwie dojechał na miejsce, pierwsze kroki w nowym domu skierował do miski , w kuwecie też już był, jeszcze trochę niepewnie czuje się w nowym miejscu, ale będzie dobrze! :)

Pan od Bezika jeszcze dzisiaj sms-ami dopytywał o jego zwyczaje,jak karmić,na co zwrócić uwagę.Wyslal mi fotkę Bezika u niego na rękach (kicia uwielbia rączki).

Transporter odesłał dzisiaj.

Rodzinka bardzo zadowolona.

• Like 2
Posted
2 godziny temu, Isabel napisał:

Mądry kotek.

Posted
4 minuty temu, DORA1020 napisał:

Widać,że pan bardzo nie chce,żeby Bezik mu zwiał z tych rąk

gdyby tak wysłał jeszcze kilka fotek byłoby fajnie

Kicia nie wyrywa się,siedzi spokojnie.

• Like 1
Posted
13 minut temu, guccio napisał:

Dzisiaj mija rok od zabrania Maciusia i Czarka z Izbicy.

Dobry rok-Macius wyszedł z wycofania, zaufał człowiekowi.A Czarek to jego jakby przewodnik.

20201220_103612_compress17.jpg

• Like 5
Posted
16 godzin temu, guccio napisał:

Bezik u pana na rękach.

1608402883568~2_compress28.jpg

Czyli buro-białe też mają szansę:) Super:)

Kupiłam Lakcid dla kotków, koszt 53,60 zł (dwa opakowania):

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/629d843e814f8c1d

Już trochę lepiej, kooperki suche i nie ma już kitania poza kuwetą, ale koopki jeszcze takie sobie. 

Probiotyk daję wszystkim, bo Mufinkowi też się rozluźniła koopka. Ogólnie to te kociaki jakieś takie spokojne (w porównaniu z poprzednimi to oaza spokoju), dużo śpią, wygrzewają się, pieszczochy straszne, mrumkają, mruczą, ocierają się. Wczoraj dałam im trochę mokrej karmy, bo suchej coś mało ubywa i martwiłam się czy mają apetyt - mokrą wszystkie jadły, także ok. Pianka się coraz bardziej oswaja:)

Mam prośbę o ogłoszenia dla Wafelka od Madie. Można go ogłaszać razem z Aurorą, bo po początkowej nieufności ze strony Aurory, bardzo się polubiły, bawią się razem i Aurora jest coraz bardziej śmiała przy nim.

Wafelek w poprzednich miejscach (DS i DT) sikał poza kuwetą w różnych miejscach, ale u nas tego problemu nie ma w ogóle. Ani razu mu się nie zdarzyło zrobić cośkolwiek poza kuwetą. Doszłyśmy do wniosku z Madie, że obecność innego kocura mogła go stresować. U nas same kotki, więc się chłopak nie stresuje.

Wafelek to kocurek 7 miesięczny, wykastrowany, odrobaczony, zaszczepiony, test FELV ujemny. Kocurek jest bardzo łagodny, towarzyski, przyjazny do psów i kotów (ze względu na sikanie niewskazane towarzystwo innego kocurka). Pcha się na kolana, na laptopa, wypija herbatę i kawę przy każdej okazji;) Wszędzie go pełno, lubi się bawić kocimi zabawkami, zwłaszcza patyczkiem z piórkiem. Lubi też rwać kawałki tektury (ma specjalny gryzak z korka i bardzo go lubi). Ogólnie bardzo fajny kotek:)

• Like 3
Posted

Wczoraj dostałam zdjęcie Fobii (Lili), koteczki wyciągniętej z opuszczonego domu wraz z siostrą

na 99% to siostra Aurory :) Aurora też tam była, ale matka ją zabrała, bo ktoś przyszedł i spłoszył. 

Fobia ma DS w Krakowie. 

131897270_1056017658194882_9285551484145

131928383_788309125359587_23793046156316

131922424_146014807031142_75850083617097

• Like 2