Tyśka) Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 W takim razie się nie kłócę... dziękuję :) Ogromnie trzymam kciuki, aby i kotkom "oczkom" się udało. Quote
Murka Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 A ja się cieszę niezmiernie z domków dla "moich" kiciaków oraz z tego, że Aurora się coraz bardziej oswaja. Fajnie się bawi i zaczyna się zapominać w tej zabawie, podchodzi mi pod same ręce, wywala brzuchol do góry. Już rzadko się chowa, często śpi/leży na widoku, podchodzi do jedzonka kiedy miseczka stoi przy mnie. Już nie przemyka rozpłaszczona. No i bardzo lubi inne koty. Jak któraś z naszych kotek się napatoczy, to Aurora od razu się pojawia, ogonek w górze, łasi się o meble, pracuje łapkami, mruczy! Aurora została drugi raz zaszczepiona na wirusówki w piątek (przy okazji jak był u nas wet). 3 Quote
Baltimoore Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Ja też się strasznie cieszę że tak szybko poszło z czterema kociakami od Ciebie, Murko :)) To dzięki pięknym zdjęciom, które im robiłaś, dzięki Twojej domowej opiece, przez co mogły się "uczłowieczyć" i dzięki mrówczej pracy Isabel :)) Cieszę się z dobrej decyzji jaką podjęłam miesiąc temu na pierwszej pa dla dwupaku- domek nie był całkowicie do skreślenia, ale poczekaliśmy i trafiły im się dużo lepsze :)) 2 Quote
Tyśka) Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Cudownie, że Aurora się otwiera :) Jak będzie gotowa do adopcji to proszę o zielone światło. Quote
Isabel Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Szykuje się bardzo dobry dom w Warszawie dla Figi/Celinki, mamy Maczka. Dzisiaj na wizycie pa była koleżanka Baltimoore - bardzo dziękuję :) Teraz tylko szukamy transportu :) 1 Quote
Madie Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Bardzo fajnie ze kotki od Murki znalazły domy tak szybko :) ”Moje” dzieciaki - Coco i Channel jutro mają kontrolę U weta ale raczej nie zostaną zaszczepione. Oczy co prawda wyglądają już dużo lepiej i małe nie smarkają ale za to jedno (jeszcze nie wiem które) ma Paskudną papkowatą biegunkę od 3 dni która rozsmarowuje poza kuwetą. Standardowo dajemy probiotyk i sam intestinal ale to za mało. Także zbieram kał i pewnie trzeba będzie jakiś metronidazol zapodać. z lepszych wieści to prawie już nie mają świerzba a naprawdę był paskudny. trzymajcie kciuki! 3 Quote
Baltimoore Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 Madie, trzymamy mocno za maluchy :)) A co z Kulką? Kuwetkowo dobrze? Quote
guccio Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 11 godzin temu, Isabel napisał: Szykuje się bardzo dobry dom w Warszawie dla Figi/Celinki, mamy Maczka. Dzisiaj na wizycie pa była koleżanka Baltimoore - bardzo dziękuję :) Teraz tylko szukamy transportu :) Quote
guccio Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 Przed chwilą, guccio napisał: 1 minutę temu, guccio napisał: Coś mi się porobiło nie tak z wysyłaniem. Quote
DORA1020 Posted November 30, 2020 Author Posted November 30, 2020 8 godzin temu, Madie napisał: Bardzo fajnie ze kotki od Murki znalazły domy tak szybko :) ”Moje” dzieciaki - Coco i Channel jutro mają kontrolę U weta ale raczej nie zostaną zaszczepione. Oczy co prawda wyglądają już dużo lepiej i małe nie smarkają ale za to jedno (jeszcze nie wiem które) ma Paskudną papkowatą biegunkę od 3 dni która rozsmarowuje poza kuwetą. Standardowo dajemy probiotyk i sam intestinal ale to za mało. Także zbieram kał i pewnie trzeba będzie jakiś metronidazol zapodać. z lepszych wieści to prawie już nie mają świerzba a naprawdę był paskudny. trzymajcie kciuki! Też trzymam kicuki a wyglądały na zdrowe mam nadzieję,ze będzie dobrze Quote
DORA1020 Posted November 30, 2020 Author Posted November 30, 2020 Tak wcześniej,buda,łańcuch,kolcztka:( a tak teraz:) na salonach wprawdzie to nie DS ,tylko hotelik,ale domy stałe juz są dwa,no i agat chyba będzie miała problem:) bo Neruś to psi ideał:) 3 Quote
Tyśka) Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 12 godzin temu, Isabel napisał: Szykuje się bardzo dobry dom w Warszawie dla Figi/Celinki, mamy Maczka. Dzisiaj na wizycie pa była koleżanka Baltimoore - bardzo dziękuję :) Teraz tylko szukamy transportu :) Mocno trzymam kciuki za koteczkę :) Jej ogłoszenie jest wyróżnione do 15. grudnia i mam nadzieję, że nic się nie zadzieje, Celinka pojedzie do siebie i wkrótce będę mogła wykorzystać to ogłoszenie na innego kotka. <3 9 godzin temu, jola&tina napisał: Ari i Kajko w DS Wspaniale! Kajko na widoku, nie schował się :) Tak cieszę się ze szczęścia koteczków. Quote
Isabel Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 Najszybciej w nowym domu zaaklimatyzowała się Mgiełka, praktycznie od razu. Ale to też zasługa kociej koleżanki - rezydentki, która tak ładnie ją przyjęła. Już śpią przytulone do siebie :) Ari i Kajko to jeszcze trochę dzikuski, zwłaszcza Kajko, ale państwo cierpliwie czekają aż kotki się otworzą. Quote
Madie Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 Nasze maluszki zaszczepione dziś, ale kał oddany do badania, mają dostawać na odprność pastylki i do końca roku dieta intestinal. Wstępnie oba idą do domów w poniedziałek. Obaj to chłopaki tylko jeden ma małe jajeczka ;) Quote
DORA1020 Posted November 30, 2020 Author Posted November 30, 2020 45 minut temu, Madie napisał: Nasze maluszki zaszczepione dziś, ale kał oddany do badania, mają dostawać na odprność pastylki i do końca roku dieta intestinal. Wstępnie oba idą do domów w poniedziałek. Obaj to chłopaki tylko jeden ma małe jajeczka ;) W domkach sa inne kotki? Czy będą jedynakami? Jakieś fotki z DS dostaniesz?:) Szybko znalazły kicule domki:) Quote
Madie Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 Jeden idzie na jedynaka, drugi na dokocenie. Jeden dom juz zabezpieczony, drugi się przeprowadza więc będzie się zabezpieczał na wiosnę ( ale jest z polecenia ;) ) . Bardzo dwie miłe Panie, jedna samotna, druga z mężem, niedawno odszedł im kotek na nowotwór i szukają kociego kompana dla swojej kotki której jest smutno. Oba domy już się poważnie szykują na kocią dietę ( bo muszą jeść teraz intestinal), są też swiadome biegunki i jeśli to nie pasożyty to dadzą radę. Z oboma domami jestem już w kontakcie stałym ;) 3 Quote
Baltimoore Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 UWAGA założyłam osobny wątek dla tych uratowanych kotów z problemami ocznymi, o których wcześniej pisałam jako o Czarnym i Rudym https://www.dogomania.com/forum/topic/352807-uratowane-szczebrzeszyńskie-pół-ślepaczki-potrzebują-wsparcia/ Quote
bakusiowa Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 1 godzinę temu, Baltimoore napisał: UWAGA założyłam osobny wątek dla tych uratowanych kotów z problemami ocznymi, o których wcześniej pisałam jako o Czarnym i Rudym https://www.dogomania.com/forum/topic/352807-uratowane-szczebrzeszyńskie-pół-ślepaczki-potrzebują-wsparcia/ ZAPRASZAMY do odwiedzin na wątku kotusiów. Quote
Madie Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 29 minut temu, bakusiowa napisał: ZAPRASZAMY do odwiedzin na wątku kotusiów. byłam :) 2 Quote
DORA1020 Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 13 godzin temu, Madie napisał: Jeden idzie na jedynaka, drugi na dokocenie. Jeden dom juz zabezpieczony, drugi się przeprowadza więc będzie się zabezpieczał na wiosnę ( ale jest z polecenia ;) ) . Bardzo dwie miłe Panie, jedna samotna, druga z mężem, niedawno odszedł im kotek na nowotwór i szukają kociego kompana dla swojej kotki której jest smutno. Oba domy już się poważnie szykują na kocią dietę ( bo muszą jeść teraz intestinal), są też swiadome biegunki i jeśli to nie pasożyty to dadzą radę. Z oboma domami jestem już w kontakcie stałym ;) Dobrze się zapowiada:) kotunie:) Quote
DORA1020 Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 9 godzin temu, jola&tina napisał: Dziękuję jola&tina za wstawieni kolejnej faktury:) Quote
DORA1020 Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 Dnia 23.11.2020 o 20:22, DORA1020 napisał: Pani Ania G ze Szczekocin wpłaciła 50zł /na biednego Pluto[*]:( Zostaje dług:457zł Plus kolejna faktura 139zł, zakup taśmy naprawczej :dwie taśmy,jedna 10zł,druga dłuższa 24zł,duże worki :10 sztuk 10zł,zakup polarów w ciuchlandzie do kocich budek 38zł. Obecnie dług wynosi:668zł Wszystko to potrzebne,zeby kotki zimę przetrwały jeszcze raz dziekuję bakusiowej za budki dla kotków:) jedną juz Biance postawiłam,postawiłam tez kotkom na działce,dwie budki i część polarów dałam sue Quote
bakusiowa Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 Zapraszam na bazarek cegiełkowy dla dwóch szczebrzeszyńskich półślepaczków. Zbieramy na operacje oczu dla tych biedaków. Koszt operacji dla obydwóch to około 2 tys.zł. Link do bazarku. 1 Quote
Recommended Posts