DORA1020 Posted November 15, 2020 Author Posted November 15, 2020 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Podmieniłam wczoraj namiary na Isabel. Ttzymam kciuki za ślicznotka. I podziwiam za ogarnianie tylu kotów. Bardzo dziękuję:) Quote
DORA1020 Posted November 15, 2020 Author Posted November 15, 2020 3 minuty temu, Madie napisał: Bardzo się cieszę, że brat Kulki jedzie "do siebie". U Kitki wszystko dobrze, u Kulki właściwie poza jelitami także. Ma antybiotyk który jest dość mocny i walczymy z biegunką, ale dziś jakby lepiej. Trzymajcie kciuki! Trzymam...bardzo mocno Quote
Isabel Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 O Maczka miałam dzisiaj dwa zapytania (sms), czy nadal jest do adopcji, odpisałam, że nadal szuka domu, że proszę o telefon... i na tym się skończyło. Ja naprawdę nie rozumiem tych ludzi, a nie jest to odosobniony przypadek. Wczoraj byłam niemal cały czas przy telefonie, od godz. 10 do 22, rozmawiałam, odpisywałam na sms, i nic z tego nie wynikło. Ja nie wiem, ale coś złego porobiło się z ludźmi...:( 1 Quote
Anula Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 17 minut temu, Isabel napisał: O Maczka miałam dzisiaj dwa zapytania (sms), czy nadal jest do adopcji, odpisałam, że nadal szuka domu, że proszę o telefon... i na tym się skończyło. Ja naprawdę nie rozumiem tych ludzi, a nie jest to odosobniony przypadek. Wczoraj byłam niemal cały czas przy telefonie, od godz. 10 do 22, rozmawiałam, odpisywałam na sms, i nic z tego nie wynikło. Ja nie wiem, ale coś złego porobiło się z ludźmi...:( Z tych zapytań trzeba wykluczyć małolaty bo to one dzióbią w telefonach.Nudzą się i wysyłają zapytania z których nic nie wynika.Człowiek konkretny zdecydowany na adopcję po prostu dzwoni. 2 Quote
Isabel Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 52 minuty temu, Anula napisał: Z tych zapytań trzeba wykluczyć małolaty bo to one dzióbią w telefonach.Nudzą się i wysyłają zapytania z których nic nie wynika.Człowiek konkretny zdecydowany na adopcję po prostu dzwoni. Bywa i tak, ale nie wszystkie sms są od małolatów, bo ja na takie zapytania często oddzwaniam i rozmawiam z dorosłą osobą i te dorosłe osoby w większości wcale nie są konkretne i zdecydowane w 100% na adopcję. Te rozmowy, reakcje ludzi bywają czasami przedziwne. Quote
bakusiowa Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 Czy ta czarna kicia nie jest spokrewniona z Radziem? Radzio. Też jest posrebrzona i ma takie same pędzelki w uszach. Quote
Tyśka) Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 40 minut temu, Isabel napisał: Te rozmowy, reakcje ludzi bywają czasami przedziwne. To prawda, ludzie stali się mocno wygodni, nawet nie potrafią uważnie przeczytać ogłoszenie. Chcą mieć wszystko podane na tacy :( Nie wiem jak Ty psychicznie znosisz takie głupkowate zapytania, ja mam aktualnie jednego psa na siebie i czasem mam ogromną ochotę wyłączyć telefon :p O Maczka już miałam zapytania na olx, mimo wzmianki, że to ogłoszenie grzecznościowe i proszę o kontakt telefoniczny (nie sms, nie pw)... odsyłałam ich do treści ogłoszenia. Quote
Baltimoore Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 Fredek już w swoim domu :)) A rudy Kokosz już coraz bliżej Krakowa :)) 2 Quote
Murka Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 7 minut temu, Baltimoore napisał: Kokosz też już odebrany :)) Mam nadzieję, że szybko się zadomowi. Trochę był wystrachany taki odłączony od stadka:( Quote
rozi Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 Reakcje na ogłoszenia trzeba wziąć na spokój. Wystawiałam mieszkanie, wszyściutko było w tekście/rzucie. I przychodziły mi pytania o coś, co tam było napisane przecież. Ja takie smsy/maile olewam. Szkoda nerwów. Anula dobrze napisała - jak komuś zależy, to zadzwoni po prostu. Quote
Poker Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 Z doświadczenia wiem ,że za smsami i mejlami na ogół nic nie idzie. Jak ktoś poważnie myśli , to dzwoni, ładnie się przedstawia i mówi coś o sobie. 1 Quote
DORA1020 Posted November 15, 2020 Author Posted November 15, 2020 5 godzin temu, bakusiowa napisał: Czy ta czarna kicia nie jest spokrewniona z Radziem? Radzio. Też jest posrebrzona i ma takie same pędzelki w uszach. Bakusiowa,w Szczebrzeszynie wszystkie koty są ze soba spokrewnione:) 2 Quote
DORA1020 Posted November 15, 2020 Author Posted November 15, 2020 7 godzin temu, Isabel napisał: O Maczka miałam dzisiaj dwa zapytania (sms), czy nadal jest do adopcji, odpisałam, że nadal szuka domu, że proszę o telefon... i na tym się skończyło. Ja naprawdę nie rozumiem tych ludzi, a nie jest to odosobniony przypadek. Wczoraj byłam niemal cały czas przy telefonie, od godz. 10 do 22, rozmawiałam, odpisywałam na sms, i nic z tego nie wynikło. Ja nie wiem, ale coś złego porobiło się z ludźmi...:( Bardzo Ci współczuję:( i przepraszam,że Cię tak obciążyłam,moja psychika juz wysiadła Isabel,dasz radę dalej? Quote
DORA1020 Posted November 15, 2020 Author Posted November 15, 2020 Bardzo dziękuję bakusiowej za domki dla kotków:) Bez nich byłoby dla niektórych kotów ciężko,juz teraz kichają,a co mówić jak przyjdzie zima jedną budkę dostanie Bianka,druga kotki u starszej kobiety,trzecią dostanie Felek dwie dzisiaj zabrała sue dla kotków ,tez u starszych ludzi,postawi w graciarni bardzo Ci dziekuję:) 2 Quote
DORA1020 Posted November 15, 2020 Author Posted November 15, 2020 Bardzo dziękuję Baltimoore za zorganizowanie i opłacenie transportu Kokosza i Ferdzia do DS:) To też jest bardzo stresujące,wiem,bo kiedys robiłam to sama Baltimoore napisała,ze kociaki juz w DS,ale pracy,żeby to zorganizować było dużo Bardzo,bardzo dziękuję:) 2 Quote
DORA1020 Posted November 15, 2020 Author Posted November 15, 2020 Wszystkim Cioteczkom pomagającym szczebrzeszyniakom bardzo dziękuję:) To dzieki Wam te wszystkie zwierzunie mają szanse na odmianę swojego losu 2 Quote
Isabel Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 4 godziny temu, Murka napisał: Mam nadzieję, że szybko się zadomowi. Trochę był wystrachany taki odłączony od stadka:( U Kokosza wszystko OK :) Zjadł trochę suchego, trochę mokrego, zapoznał się z koleżanką, potem wskoczył na łóżko i uciął sobie drzemkę :) Będzie dobrze! 4 Quote
Isabel Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 2 godziny temu, DORA1020 napisał: Bardzo Ci współczuję:( i przepraszam,że Cię tak obciążyłam,moja psychika juz wysiadła Isabel,dasz radę dalej? Daję, daję radę ;) 2 Quote
Tyśka) Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 Ogłosiłam trisię, mamę Maczka. Wielka szkoda, że jest tylko jedno fatalne zdjęcie - czy nie ma szans na więcej? Starałam się odszukać jakąś podobną koteczkę, aby wstawić w ogłoszenie, choć wolałabym oczywiście trisię... to jedno zdjęcie koteczki jest już użyte do ogłoszenia Dory i bałam się, że admini się dopatrzą. https://www.olx.pl/oferta/pedzlem-pomalowana-cudowna-koteczka-CID103-IDHns39.html Quote
Madie Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 Mój Marcin kazał mi zdjąć ogłoszenie Kulki. Pokochał ją i kotka zostaje z nami 6 Quote
bakusiowa Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Ogłosiłam trisię, mamę Maczka. Wielka szkoda, że jest tylko jedno fatalne zdjęcie - czy nie ma szans na więcej? Starałam się odszukać jakąś podobną koteczkę, aby wstawić w ogłoszenie, choć wolałabym oczywiście trisię... to jedno zdjęcie koteczki jest już użyte do ogłoszenia Dory i bałam się, że admini się dopatrzą. https://www.olx.pl/oferta/pedzlem-pomalowana-cudowna-koteczka-CID103-IDHns39.html Nie ma co się bać. U mnie są dwa ogłoszenie Fabio z takim samym tekstem i zdjęcia tez te same. Quote
Tyśka) Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 1 minutę temu, bakusiowa napisał: Nie ma co się bać. U mnie są dwa ogłoszenie Fabio z takim samym tekstem i zdjęcia tez te same. A jednak czasem znajdują takie ogłoszenia i potrafią blokować konto kogoś, kto powiela, znam takie sytuacje od koleżanek "po fachu". Wolałabym, aby nie zablokowali mi konta, mam na nim prawie 70 aktywnych ogłoszeń, nie do odtworzenia. Dlatego staram się, aby każde ogłoszenie miało inny tekst i inne zdjęcia, i też jak ktoś korzysta z moich tekstow to proszę o edytowanie ich, zmianę szyku lub kolejności zdań chociaz. Quote
Recommended Posts