sue Posted November 6, 2019 Posted November 6, 2019 Dziś "rozsypał się' jeden z kociaków, które zostały u Piotrka. Wymioty, osłabienie... Ten malec i jeszcze jeden który miał mocno zaropiałe oczy zabrany został do Royal Vetu. Mimo sporej porcji leków nie udało się, maluszek odszedł (*) Piotrek dzwonił do mnie z tą informacją i był załamany. Smutno bardzo, a ja się dodatkowo boję, że to kolejny atak pp... Mamy zezwolenie z gminy na sterylkę jeszcze jednej kotki, kolejne prawdopodobnie dopiero w przyszłym roku :( Quote
sue Posted November 6, 2019 Posted November 6, 2019 Zapraszam do wirtualnej adopcji naszych kociaków przebywających w Izbicy. Wątek będzie uzupełniany, nie ma jeszcze wielu informacji, ale niektórymi podopiecznymi można już się "zająć". Wirtualny opiekun może przekazywać co miesiąc wybraną przez siebie kwotę na kotka lub robić dla niego bazarki (procentowe udziały w bazarkach też mogą być). Może też pomóc z ogłaszaniem :) Dzięki temu nie powstaną kolejne tak duże dlugi :) Link do wątku w mojej sygnaturze. 1 Quote
jola&tina Posted November 6, 2019 Posted November 6, 2019 Kotki sierotki zapraszają na bazarek Zapraszamy - bazarek otwarty. 3 Quote
Baltimoore Posted November 6, 2019 Posted November 6, 2019 1 godzinę temu, sue napisał: Dziś "rozsypał się' jeden z kociaków, które zostały u Piotrka. Wymioty, osłabienie... Ten malec i jeszcze jeden który miał mocno zaropiałe oczy zabrany został do Royal Vetu. Mimo sporej porcji leków nie udało się, maluszek odszedł (*) Piotrek dzwonił do mnie z tą informacją i był załamany. Smutno bardzo, a ja się dodatkowo boję, że to kolejny atak pp... Mamy zezwolenie z gminy na sterylkę jeszcze jednej kotki, kolejne prawdopodobnie dopiero w przyszłym roku :( Okropnie smutno :(( Biegaj Maluszku za Tęczowym Mostem Quote
DORA1020 Posted November 7, 2019 Author Posted November 7, 2019 10 godzin temu, jola&tina napisał: Kotki sierotki zapraszają na bazarek Zapraszamy - bazarek otwarty. Bardzo dziękujemy:) Quote
DORA1020 Posted November 7, 2019 Author Posted November 7, 2019 11 godzin temu, sue napisał: Dziś "rozsypał się' jeden z kociaków, które zostały u Piotrka. Wymioty, osłabienie... Ten malec i jeszcze jeden który miał mocno zaropiałe oczy zabrany został do Royal Vetu. Mimo sporej porcji leków nie udało się, maluszek odszedł (*) Piotrek dzwonił do mnie z tą informacją i był załamany. Smutno bardzo, a ja się dodatkowo boję, że to kolejny atak pp... Mamy zezwolenie z gminy na sterylkę jeszcze jednej kotki, kolejne prawdopodobnie dopiero w przyszłym roku :( Smutne to bardzo:( i przygnębiające:( mały kiciusiu[*]:( próbowalismy cię ratowac....nie udało się:( Quote
DORA1020 Posted November 7, 2019 Author Posted November 7, 2019 Bieżące potrzeby: sterylizacja Marcelki,która jest w dt u Isabel /chyba ma juz rujkę/ kastracja kocurka w dt w Szczebrzeszynie kastracja kocurka w dt u sue sterylizacja 3 kotek i kastracja jednego kocurka u Piotrka /sterylizację 2 kotek pokryje gmina/ dług w lecznicy RoyalVet /koszty leczenia/ szczepienie kotka w dt w Szczebrzeszynie Quote
DORA1020 Posted November 7, 2019 Author Posted November 7, 2019 Dnia 3.11.2019 o 20:19, DORA1020 napisał: 292zł -- 225zł z bazarku Poker=67zł faktura 153zł /minus sucha dla mojego Rudego 22zł/ razem 198zł, do tego dochodzi 100zł,które dałam sue na leczenie i testy dla kotków w dt /pieniądze pożycznone/ razem dług wynosi: 298zł Bardzo dziekuję Baltimoore za wpłatę na dług 250zł:) Dług bardzo się zmniejszył do kwoty 48zł chociaż nie na długo,bo zamówiłam karmę ale na razie jest 48zł dziekuje również bakusiowej za wyróżnienia ogłoszeń:) ciągle sie wyróżnia a adopcji zero:( kiedy to sie zmieni? Quote
DORA1020 Posted November 7, 2019 Author Posted November 7, 2019 Bardzo dziękuję wszystkim Pomagającym szczebrzeszyńskim bezdomniakom:) Quote
DORA1020 Posted November 7, 2019 Author Posted November 7, 2019 Z dobrych info sunia,która była w hoteliku u Murki labrodorowata Majeczka już w DS z łańcucha na pokoje:) wprawdzie mieszkanie w bloku,ale w planach dom trzymamy kciuki.żeby było wszystko dobrze........ 1 Quote
Olena84 Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 19 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Nikt nie dzwoni o Marcelkę od Isabel? Mam sporo zapytań o nią (na olx), statystyki ogłoszenia pokazują tak: Wyświetleń: 741 Tel: 9 Obserwuje: 15 17 godzin temu, Isabel napisał: Miałam tylko 3 telefony w sprawie Marcelki, w tym jeden z ogłoszenia od DORA. Jeden telefon to był dom wychodzący na wsi, drugi z Krakowa, ale wg mnie dom nieodpowiedni. Zadzwonię pod wieczór w sprawie tego pierwszego telefonu (ogłoszenie od DORA), bo tak się umówiłam, pani wcześniej była na wyjeździe. Wiem, że jest bardzo dużo wyświetleń, bo też sprawdzam, nie wiem natomiast ile było pobrań telefonu, bo to może sprawdzić tylko osoba zamieszczająca ogłoszenie. Ale jak widać, liczba wyświetleń, czy pobrań telefonu nie przekłada się na rzeczywisty kontakt. Super, że wyróżnienie coś daje. Kogo mam teraz wyróżnić? Quote
Tyśka) Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 1 godzinę temu, Olena84 napisał: Super, że wyróżnienie coś daje. Kogo mam teraz wyróżnić? Strone wcześniej sue zrobiła spis linków do ogłoszeń kotków szczebrzeszyńskich. Może któryś z nich? Quote
Olena84 Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 30 minut temu, Tyś(ka) napisał: Strone wcześniej sue zrobiła spis linków do ogłoszeń kotków szczebrzeszyńskich. Może któryś z nich? Dzięki. Właśnie 3 kociaki wyróżniłam. 14 godzin temu, sue napisał: Ogłoszenia kotów na Warszawę Florek jako Gabryś https://www.olx.pl/oferta/gabrys-daj-mu-dom-nie-pozalujesz-CID103-IDCmkgX.html Tymianek https://www.olx.pl/oferta/tymianek-koci-ideal-szuka-idealnego-domku-CID103-IDCa4Vx.html Pankracy https://www.olx.pl/oferta/pankracy-duzy-kocurek-do-pokochania-CID103-IDCmmu7.html Wyróżniłam te 3 koty, bo miały bardzo mało wyświetleń 2 Quote
Isabel Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 2 godziny temu, DORA1020 napisał: Z dobrych info sunia,która była w hoteliku u Murki labrodorowata Majeczka już w DS z łańcucha na pokoje:) wprawdzie mieszkanie w bloku,ale w planach dom trzymamy kciuki.żeby było wszystko dobrze........ Super ! :) Nawet nie czekała długo :) Quote
sue Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 6 minut temu, Olena84 napisał: Dzięki. Właśnie 3 kociaki wyróżniłam. Wyróżniłam te 3 koty, bo miały bardzo mało wyświetleń Bardzo dziękuję! Quote
DORA1020 Posted November 7, 2019 Author Posted November 7, 2019 Piotrek pojechał dzisiaj z 4 kociakami do RoyalVetu testy na pp dodatnie dostały surowicę, jeden podwójna /we wtorek dostał pierwszą/ jeden kociaczek ma kk, dostał antybiotyk i kropelki do oczu koszt za wtorek i dzisiaj 420zł ale duża szansa na przezycie kotków Quote
sue Posted November 8, 2019 Posted November 8, 2019 Kotki wczoraj brykały ponoć jak szalone. Trochę biedniejszy jest ten, który dodatkowo ma też katar. Przekazałam dziś drugą porcję karmy dla nich i trochę karmy dla dorosłych. Kotka po sterylizacji również bryka i ma się dobrze. 2 Quote
Isabel Posted November 8, 2019 Posted November 8, 2019 1 godzinę temu, sue napisał: Kotki wczoraj brykały ponoć jak szalone. Trochę biedniejszy jest ten, który dodatkowo ma też katar. Przekazałam dziś drugą porcję karmy dla nich i trochę karmy dla dorosłych. Kotka po sterylizacji również bryka i ma się dobrze. Takie wieści cieszą :) Quote
Jaaga Posted November 8, 2019 Posted November 8, 2019 Dnia 7.11.2019 o 11:55, DORA1020 napisał: Piotrek pojechał dzisiaj z 4 kociakami do RoyalVetu testy na pp dodatnie dostały surowicę, jeden podwójna /we wtorek dostał pierwszą/ jeden kociaczek ma kk, dostał antybiotyk i kropelki do oczu koszt za wtorek i dzisiaj 420zł ale duża szansa na przezycie kotków Testy po surowicy wychodzą dodatnie. 1 Quote
DORA1020 Posted November 8, 2019 Author Posted November 8, 2019 15 minut temu, Jaaga napisał: Testy po surowicy wychodzą dodatnie. Kotki miały testy przed surowicą 1 Quote
sue Posted November 8, 2019 Posted November 8, 2019 Maleństwo Pankracy ma ujemne testy https://i.gyazo.com/0b7fd1dfb704d9f1169adebcbb3887cc.png Został wczoraj odrobaczony. W przyszłym tygodniu, pewnie pod koniec, planujemy szczepienie https://i.gyazo.com/d7c87ba99a0ef3df76ce6e31d8f2480a.png Został też odrobaczony Filemon z DT (15 zł) razem 80 zł, -55 zł od Dory - 35 zł uregulowałam A tak wygląda Filemon: (zdjęcia nie są za fajne, bo się okropnie wije, wulkan energii) Quote
DORA1020 Posted November 10, 2019 Author Posted November 10, 2019 Dnia 7.11.2019 o 09:09, DORA1020 napisał: Bardzo dziekuję Baltimoore za wpłatę na dług 250zł:):) Dług bardzo się zmniejszył do kwoty 48zł chociaż nie na długo,bo zamówiłam karmę ale na razie jest 48zł dziekuje również bakusiowej za wyróżnienia ogłoszeń:) ciągle sie wyróżnia a adopcji zero:( kiedy to sie zmieni? Kolejna faktura za karmę 144zł Dług wynosi 192zł Bakusiowa wpłaciła dla bezdomniaków 50zł bardzo dziękuję:):) Więc dług na chwilę obecna wynosi: 142zł Quote
DORA1020 Posted November 10, 2019 Author Posted November 10, 2019 Dziękuje sue za wstawienie faktury za karmę:) Quote
Recommended Posts