Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 9 882zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Baltimoore napisał:

Wklejam w ramach przejrzystości dokumentacji.

Tej kwoty nie doliczamy do długu Szczebrzeszyniaków.

Bardzo dziekuję za pomoc biednym kotkom:)

w czwartek wizyta pa  dla 2 koteczek z tego dt

zrobi yossariana,bardzo dziękuję:)

jak dobrze pójdzie dwie koteczki będą juz 27 grudnia u siebie w domku

• Like 1
Posted

Bardzo dziekuje buuenos za wpłate dla bezdomniakow 307zł:)

Na minusie było 297zł.....teraz jest na plusie 10zł:)

Dziekuje równiez bakusiowej za budki dwie dla kotków:) Budki sa wspaniałe,nie takie jak ja ślamazarnie wykonałam,kolorowe i wyciętym juz otworem.Radość moja i kocia ogromna:)

• Like 2
Posted
12 godzin temu, malagos napisał:

Mam ze dwa polary i sweter na zbyciu, do takiej kociej budki by się przydało?... Pewnie nie?...

Jak najbardziej sie nadaje:)

Jest kolejne wyrzucone kocisko,czarno-białe

na początku myślałam,ze to sąsiadki kocurek/dawno temu ratowalysmy go i ona go adoptowała/

ale to nie on,chociaz bardzo podobny,no i dzikusek

pod oknem sąsiadki rosnie rozłozysty iglak i tam umieściłysmy budke i kotek tam się chowa

ale nie może tam zostać,muszę go zabrać

• Like 1
Posted

Wow, świetne wieści z maluszkami  :)   ciekawa jestem czy wybrała który ma się tymczasować, no i jak to w praniu wyjdzie, czyli jak przyjdzie go oddzielić i oddać...jakieś dobre przeczucie mam.. 

A nasze lecznicowe siedzą. Myślałam, że ekspresowo domy znajdą, a ich miejsce zajmą szczebrzeszyńskie..tymczasem szczebrzeszyńskie będą się pakować na święta, a rzeszowkie widoku żadnego na dom przed świętami.. :(  

nie wiem czy te budki nowe to z Zielonej Góry, ale też miałam kilka tam zamówić. Wyszło jak wyszło, zamówiłam na razie jedną. Jeśli masz te same, to na zdjęciach wyglądają super. Nie wiem czy u mnie się sprawdzą, bo nikt się u mnie nie kumpluje, tym bardziej razem nie sypiają..jak możesz, to daj znać, jak ten bidulek sam w budce się miewa. Dajesz do jedynej więcej polaru? 

Posted
14 godzin temu, Bębenek napisał:

bardziej razem nie sypiają..jak możesz, to daj znać, jak ten bidulek sam w budce się miewa. Dajesz do jedynej więcej polaru? 

Do jednej budki daję duzo polarów,pocietych

kotki lubia sie zagrzebać

czarno-bialy kotek spi w jedej z budek,karmie go 3 razy dziennie

szybciutko zje i chowa sie do budki,nadal jest nieufny,ale na cicianie wychodzi z budki

chciałam zrobic zdjecie,ale popsul mi sie aparat....trzeci z kolei,nie wiem dlaczego tak mi sie psuja te aparaty,juz mam kila popsutych w szufladzie

może sue uda sie zrobic mu zdjęcie,nie wiem czy to kotka czy kocurek

Posted

Ludzie do mnie dzwonia z różnymi sprawami

przykro mi to pisac ,ale nie ogarniam tego

pilna sprawa to znalezienie domu czarno-białej ok. 5 letniej  kotce domu

Gosia--wysterylizowana

była u osoby uzaleznionej od alkoholu,jak kontaktował to wpuszczał ja do domu

niestety zmarł 2 tygodnie temu,a ludzie,którzy ja dokarmiali nie wpuszcza jej do domu

każa ja zabierac

kotka wskakuje na parapet /na dworze/ i bardzo miauczy,żeby wpuścic ją do domu

przykre i smutne:(

Posted

Wyróżniłam kilka ogłoszeń na miesiąc. Figiel, Zośka, Apsik i Domy Tymczasowe.

Budki z Zielonej Góry idą do dziesięciu dni. Dowiedziałam się , że dlatego iż w momencie zapłaty jest dopiero wydawane zlecenie na wyprodukowanie. Jest teraz bardzo duże zapotrzebowanie .

• Like 1
Posted

Doro1020, jako że w 2011 roku adoptowałam od Ciebie Sarunię, z wielkim bólem serca muszę przekazać tę straszną wiadomość - moje najukochańsze serduszko zgasło 14.12.2018. Walczyłam o Nią do końca ale niestety nie udało się :(. Pozostał rozdzierający ból, pustka, morze łez, pytania -dlaczego ona, dlaczego już, dlaczego, dlaczego ????   Sarunia była najwspanialszą sunią na świecie -przekochaną, delikatną, uroczą, wierną, bardzo mądrą. Całkowicie zawładnęła moim sercem i duszą. Dzięki niej byłam szczęśliwa a gdy miałam gorszy dzień sama jej obecność przywracała mi  spokój i radość. Tak strasznie ją kochałam, kocham  i będę kochać nadal, zawsze będzie częścią mojego życia, na zawsze pozostanie w mojej pamięci. Jest mi tak strasznie źle bez mojego aniołka, nic nie cieszy, nawet Święta bo brakuje członka rodziny. Dzisiaj znowu u Niej byłam, wypłakałam się, zapaliłam świeczkę .

Dziękuję Ci Doro za to, że mi kiedyś zaufałaś i powierzyłaś Sarunię pod opiekę.

Taki był mój aniołeczek:Sara.thumb.JPG.045604527c7cc7cbd62fc7d060608a14.JPG

Sarunia została godnie pochowana na miejscu spoczynku dla zwierząt "Polana przyjaciół" . Spoczęła niedaleko swojego znajomego kolegi Johhnego, więc mam nadzieję że teraz ganiają szczęśliwie i bez bólu razem po łąkach.

Na wiosnę zrobię Saruni ładne miejsce spoczynkiu, ogrodzę, wysypię białymi kamyczkami, zasadzę jakieś miniaturowe drzewko.

Sara3.thumb.GIF.1470aa806ed4582569652bf93a88796e.GIF246811543_Sara2.thumb.GIF.7e4085ea16007f819f024b22a4d40d03.GIF

Wieczorem przyszedł Psi Anioł
na skrzydłach Cię poniósł
do nieba
Zabrał ze sobą Twą radość
szaleńcze merdanie ogonem
dotyk zimnego nosa
i tupot łap po podłodze
Tak bardzo Ciebie brakuje
choć płakać przecież nie trzeba
bo wróci tutaj Psi Anioł
i poprowadzi na łąki gdzie wszystkie psy pożegnane
biegają swobodne szczęśliwe