DORA1020 Posted August 22, 2018 Author Posted August 22, 2018 Przed chwilą, malagos napisał: poproszę o nr konta, przeleję stówkę na potrzeby kotów Bardzo dziękuje:) 2 Quote
terra Posted August 22, 2018 Posted August 22, 2018 malagos, Lila Cię pilnuje, żebyś jej nie uciekła :) 1 Quote
Madie Posted August 22, 2018 Posted August 22, 2018 A tutaj zdjęcie Plamki z karmienia...psa. Bo Plamka zawsze musi wszystkiego spróbować i wyjada psom z miski. Marcel pisze o niej tak: Hej kotek ok. Rządzi w domu lata tłucze wszystkich. Nocny marek budzi się do życia o 2 w nocy ale o 7 już idzie spać , bije psy, wyjada im jedzenie z pod nosa. No niesamowita :)) A łobuz straszny wszystkiego ciekawa niczego się nie boi. Z kotem się gania nocą, w dzień bije psy , niezniszczalna Ale naprawdę takiego kota nie widziałem. Jak daje świerszcze jaszczurkom to jak tylko widzi że pudełko zdejmuje to pierwsza przy mnie. Taka pozytywna 2 1 Quote
Madie Posted August 22, 2018 Posted August 22, 2018 Plamkę będę miała okazję odwiedzić we wrześniu jeszcze, więc cyknę trochę więcej fotek i jej, i stada :) Quote
Baltimoore Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 Ciekawska kicia :) Widać że jest szczęśliwa :) Quote
DORA1020 Posted August 23, 2018 Author Posted August 23, 2018 Tak,widac,ze jest dobrze:) ale nie spodziewałam się,ze to taka charakterna koteczka:) długo czekała na dom,ale w końcu znalazła szczęśie:) Quote
DORA1020 Posted August 23, 2018 Author Posted August 23, 2018 Kotki dostaly od malagos 100zl bardzo dziekuje:) Quote
Baltimoore Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 To jest kolejna kicia wrzucona na ulicę, na razie w baaardzo awaryjnym DT u osoby z bardzo agresywnym i niekotolubnym psem. Dora zaniosła karmę, żwirek, kupiła kuwetę. Trzeba kicię bardzo pilnie ogłaszać. Quote
Baltimoore Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 https://www.olx.pl/oferta/trzykolorowa-musia-szuka-dom-CID103-IDvm3M0.html Quote
sue Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 Kolejna wyrzucona bieda :( W tym roku okropnie ich dużo. Quote
terra Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 U mnie tricolorowa malizna jest Gwiazdeczką: https://www.olx.pl/oferta/gwiazdeczka-malenka-tricolorka-do-pokochania-CID103-IDtYJ5N.html#dee9903cdb;promoted 1 Quote
DORA1020 Posted August 25, 2018 Author Posted August 25, 2018 20 godzin temu, terra napisał: U mnie tricolorowa malizna jest Gwiazdeczką: https://www.olx.pl/oferta/gwiazdeczka-malenka-tricolorka-do-pokochania-CID103-IDtYJ5N.html#dee9903cdb;promoted Dziekuje za wstawiene fotkek:) i ogloszenie:) Baltimoore równiez ogłosiła,dzieki wielkie:) bylo juz pytanie o Gwiazdeczke,ale jak sie dowiedzieli,ze w Zamosciu to zezygnowali a kicia jest w awaryjnym dt w Zamosciu,tam została znaleziona przez osobę ktora pracuje w Szczebrzeszynie i wie,ze pomagam zwierzakom i od razu do mnie koteczk ma ok 3 miesiecy,kobieta była z nia u weta,odpchliła,odrobaczyła,kicia ma książeczke to bardzo charakterna koteczka,psa sie nie zlękła,wprost przeciwnie,prychała na niego,a on nie wiedział co sie dzieje i obarził sie na swoja pania,ze sprowadziła do domu taka aparatke wszędzie jej pełno,zajrzy w każdy kąt,wskoczy na parapet,z trudem,ale radzi sobie ludzie musza wiedziec,ze zawsze pomogę,ale musza tez dać zwierzakowi cos od siebie 1 Quote
DORA1020 Posted August 25, 2018 Author Posted August 25, 2018 Dnia 1.03.2018 o 17:00, terra napisał: zdjęcia Kudłaczka Pamietacie tego pieska? Jest...ktos sie zlitował obciął mu te kudły,ale psiak chodzi głodny,dałam mu puszke kociej karmy /nie mam dla psiakow/ i zawsze nosze z soba jakies jedzenie,zostawiam na działce,ale wiem,ze przychodza tam tez inne psy,więc nie zawsze zje wtedy wyrusza pod blok gdzie karmie psy,ale tam tez nie zawsze znajdzie jedzenie jest bardzo biedny:( i kuleje:( musiał go ktos przeganiac chce go zabrac do Murki,jak Irysek pojedzie do swego domku do mały psiak,szybko znajdzie dom Quote
Olena84 Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 U nas też jest kotem, na obcięte uszko czyli najprawdopodobniej był łapany na sterylkę i puszczony jako wolno żyjący, nawet zmyślam, że to zaginiony kot z ogłoszenia ale pani powiedziała, że niestety nie, miski i jej i mi wyrzucają, a dziś kotek inaczej chodził, jakby ktoś go uderzył i co tu robić:( Quote
Anula Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 1 godzinę temu, DORA1020 napisał: Pamietacie tego pieska? Jest...ktos sie zlitował obciął mu te kudły,ale psiak chodzi głodny,dałam mu puszke kociej karmy /nie mam dla psiakow/ i zawsze nosze z soba jakies jedzenie,zostawiam na działce,ale wiem,ze przychodza tam tez inne psy,więc nie zawsze zje wtedy wyrusza pod blok gdzie karmie psy,ale tam tez nie zawsze znajdzie jedzenie jest bardzo biedny:( i kuleje:( musiał go ktos przeganiac chce go zabrac do Murki,jak Irysek pojedzie do swego domku do mały psiak,szybko znajdzie dom Kiedyś oferowała mu pomoc Bgra.Piesek miał jechać do Plaskatego Azylu.Trzeba by było zebrać więcej informacji o tym psiaku,czy ma właściciela? Został obcięty a więc na to wygląda,że chyba ma właściciela. Quote
Tyśka) Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 Też pomyślałam ze smutkiem, że raczej ma właściciela... chyba, że nagle dał się złapać :( Quote
terra Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 Głodny, zaniedbany, włóczący się psiak, raczej nie ma odpowiedzialnego domu :( Quote
DORA1020 Posted August 26, 2018 Author Posted August 26, 2018 11 godzin temu, terra napisał: Głodny, zaniedbany, włóczący się psiak, raczej nie ma odpowiedzialnego domu :( oczywiście...co to za dom,o ile go ma psiak glodny,kulejący,z chora łapką,nie leczony wtedy dzwoniłam do Bgry,zadzwonie jeszcze raz Quote
sue Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 Znowu chyba jest wyrzucony kotek pod tym blokiem niedaleko Delikatesów. Bardzo dzikie, czarne małe coś, próbowałam łapać go od rana prawie do teraz - bezskutecznie. Chował się pod samochody albo do takich zabudowań przy bloku. Do tego kręciły się jeszcze dwa psy, czarny i łaciaty, i przeszkadzały w próbach podejścia do kotka. Jedzenia nie mogłam zostawić, bo psy. Też podobno wyrzucone. Albo ktoś wywalił, albo jest gdzieś tam urodzony i dlatego taki dzik. Pytałam dwóch pań, ale nie widziały w ogóle żadnego kota (!) chociaż jedna mówiła, że ciągle tam ktoś wyrzuca i psy, i koty. Ech. Po pracy jeszcze zerknę. 1 Quote
DORA1020 Posted August 27, 2018 Author Posted August 27, 2018 zerknij prosze,bo to na sto procent wyrzucony,przerazony kotek a tam napewno nikt mu nie pomoze panie nie widzały zadnego kota,bo widza tylko czubek własnego nosa Quote
Baltimoore Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 Sue, trzymam mocno kciuki żeby udało się go złapać. Quote
Recommended Posts