DORA1020 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Pani z Krakowa juz niestety nie zadzwonila:-(a tak chciala pomoc jednej bidzie..... Bylam wczoraj u burmistrza,sprawa jest troche skomplikowana....ale nie beznadziejna,moze beda pieniadze na drugi rok,tylko jakies Stowarzyszenie musi zlozyc gminie propozycje,ze przyjmie kase od nich,a ztym mamy problem.Musimy zlozyc wniosek najpozniej do 20-go,pozniej ustalaja budzet na nastepny rok i jak ustala bez tego,to zostaniemy bez niczego.Do konca tego roku nie dostaniemy niestety nic:shake: a psiaki sa na tymczasie i trzeba placic,a kasy nie ma ,nie wiem co bedzie,moze chociaz cos z bazarkow bedzie,ale to pewnie nieduzo,co dalej?:shake: Jedynie co nam obiecano na dzis,to,ze gmina pokryje koszty sterylizacji suczek. Quote
DORA1020 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Wiec jutro/chociaz jestem jeszcze chora/ wioze ruda sunie na sterylke i zrobie jej troche zdjec.Na razie sunia jest u p.Marysi,ktora ja dokarmiala,ale prosi zeby jak najszybciej ja zabrac,bo ona ma klopoty finansowe i ciasne mieszkanie,a ma juz swoja duza sunie Sare. Quote
ala123 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='DORA1020']Wiec jutro/chociaz jestem jeszcze chora/ wioze ruda sunie na sterylke i zrobie jej troche zdjec.Na razie sunia jest u p.Marysi,ktora ja dokarmiala,ale prosi zeby jak najszybciej ja zabrac,bo ona ma klopoty finansowe i ciasne mieszkanie,a ma juz swoja duza sunie Sare.[/QUOTE] a może sunia mogłaby zostać u tej pani Marysi na tymczasie,gdyby tak wspomóc kobietę finansowo,kupić jedzenie dla obu suniek na przykład lub zapłacić jej za opiekę tak, jak tym ludziom od pozostałych piesków? Quote
Ingrid44 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='ala123']a może sunia mogłaby zostać u tej pani Marysi na tymczasie,gdyby tak wspomóc kobietę finansowo,kupić jedzenie dla obu suniek na przykład lub zapłacić jej za opiekę tak, jak tym ludziom od pozostałych piesków?[/QUOTE] Bardzo dobry pomysl . Moge pomoc z karma jak Pani nie daje rady finansowo. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 odnowiłam allegro Pupilkowi. Zgłosił się chętny na Zahirka, ale też jakiś niezdecydowany. Wypytywał wypytywał i w końcu wielkie nic. A ta kobieta od suń cmentarnych to szkoda gadać. Słomiany zapał :( Quote
Ingrid44 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']odnowiłam allegro Pupilkowi. Zgłosił się chętny na Zahirka, ale też jakiś niezdecydowany. Wypytywał wypytywał i w końcu wielkie nic. A ta kobieta od suń cmentarnych to szkoda gadać. Słomiany zapał :([/QUOTE] Szkoda :( :( :( Quote
DORA1020 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Zawiozlysmy z pania Marysia sunie na sterylke,o 18.30 mamy ja odebrac,oby tylko nie bylozadnych komplikacji,po tym jak odeszla Zuzia,juz zawsze bede sie bala.A sunia zle zniosla narkoze,ale bedzie dobrze,musi byc.Zrobilam troche zdjec,wysle ali123,to ona tu wstawi.Sunia nie ma imienia.Pani Marysia zgodzila sie na platny tymczas + karma,sunia pokochala ja calym sercem,w druga strone rowniez,potrzebujemy bazarkow,bo bardzo duzo juz tych tymczasow. Quote
bela51 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/194456-Obrazy-artyst%C3%B3w-malarzy-na-aukcji-dla-bezdomnych-psow-ze-Szczebrzszyna-do-25.10.br.?p=15539207#post15539207[/url] Zapraszam na aukcje obrazow dla bezdomniakow ! Quote
DORA1020 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Dziekujemy niezawodnej beli za zrobienie bazarku:lol: no i zapraszamy.Sunia juz po ster. mialaby 11 szczeniakow,zle zniosla narkoze,ale wszystko w porzadku.Jutro do kontroli.Rodzice jak tam Nevill?Ciagle o nim mysle,spi juz w budzie,czy dalej w kojcu,na sianku?Zgadza sie ze Stokrotka?Polubili sie?Nie gania kotka? Ciagle tak duzo je? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Dzisiaj dzwoniła do mnie ta Pani która była z Tobą Dora. Bardzo sympatyczna osoba, kocha zwierzaki, cudownie, że wzięła rudą sunię :) Neville jest cudowny, strasznie nam się podoba, jest prześwietny po prostu. Szczeka, jest panem posesji, zgadza się ze Stonką, zaakceptował kota, najpierw się go bał, obecnie zaczyna go nosić w zębach, co kotu się nie podoba, nam też nie, i karcimy go. Od razu wypluwa Zygę, ale nie wiem czy nie łapie go znowu potem. A Zyga jak głupi za chwilę znowu do niego idzie i się ociera.. Nie wiem gdzie śpi, ale ma dobrze, nie martw się. Ten kojec to nie jest typowy otwarty kojec, on jest cały zabudowany, w głębi daleko stoi buda, a zaraz koło niej wyściełany sianem grubo dół transportera. Ma bardzo dobrze, a gdy będzie im w zimie chłodniej to na pewno się przytulą razem w budce. Tak zawsze było ze wszystkimi naszymi psiakami. Kto czy dużo je? Neville czy Stokrotka? Neville nie chce jeść korpusów kurczęcych, co mnie zdziwiło, bo Pani mówi, że ona go nimi karmiła. A tutaj zostawił. Zdecydowanie preferuje karmę, ale wiadomo, to jego pierwsze dni, pewnie mu się będzie zmieniać. Jadł już i zupkę, ale karma na razie I miejsce. Quote
Ingrid44 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='DORA1020']Zawiozlysmy z pania Marysia sunie na sterylke,o 18.30 mamy ja odebrac,oby tylko nie bylozadnych komplikacji,po tym jak odeszla Zuzia,juz zawsze bede sie bala.A sunia zle zniosla narkoze,ale bedzie dobrze,musi byc.Zrobilam troche zdjec,wysle ali123,to ona tu wstawi.Sunia nie ma imienia.Pani Marysia zgodzila sie na platny tymczas + karma,sunia pokochala ja calym sercem,w druga strone rowniez,potrzebujemy bazarkow,bo bardzo duzo juz tych tymczasow.[/QUOTE] Moge wyslac worek Karmy (15 kg ) . Dajcie namiary gdzie wyslac i niech Pani Marysia obliczy na ile to by starczylo(mniej wiecej ) .Nie ma pojecia ile jedza normalne psy bo w domy mam 85 kg "cielaczka". Quote
sonia71 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 to ja raniutko podniosę szczebrzeszyniaki i bedę podbijać bazarek -na razie tylko tyle mogę. Quote
ala123 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='Ingrid44']Moge wyslac worek Karmy (15 kg ) . Dajcie namiary gdzie wyslac i niech Pani Marysia obliczy na ile to by starczylo(mniej wiecej ) .Nie ma pojecia ile jedza normalne psy bo w domy mam 85 kg "cielaczka".[/QUOTE] Cz zdjęcie Twojego "cielaczka" jest na awatarze? Chyba jeszcze niewidziałam takiego wilkoluda a raczej wielkopsa Quote
DORA1020 Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 [quote name='Ingrid44']Moge wyslac worek Karmy (15 kg ) . Dajcie namiary gdzie wyslac i niech Pani Marysia obliczy na ile to by starczylo(mniej wiecej ) .Nie ma pojecia ile jedza normalne psy bo w domy mam 85 kg "cielaczka".[/QUOTE] Ingrid,jak mozesz wyslij na razie 15kg.do pani Marysi,adres napisze na pw.na razie wystarczy. Quote
Ingrid44 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='ala123']Cz zdjęcie Twojego "cielaczka" jest na awatarze? Chyba jeszcze niewidziałam takiego wilkoluda a raczej wielkopsa[/QUOTE] Tak to moj "Okruszek". To jest Dog Niemiecki ale genetycznie modyfikowany wiec troche inny niz te Europejskie. Jest wyzszy i nie slini sie. Pozatym jest to jedna wielka przytulanka bez cienia agresji. Kocha absolutnie wszystko:koty ,wszystkie psy, kroliki, ptaszki , myszki...... Oczywiscie wykastrowany. :) :) :) Quote
DORA1020 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Kruszynka,ktory jest na bezplatnym tymczasie u Krystyny/karme dla niego sponsoruje Ingrid/ jest chory.Krystyna potrzebuje kasy na wizyte u weta,leczenie.Kruszynka ma jakis paraliz lapek,ktory po jakims czasie ustepuje,a potem znowu,kaszle,wymiotuje.Konieczna wizyta u weta:-(Ona juz mi mowila o tym wczesniej,tylko za duzo tych spraw:shake: Quote
Ingrid44 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='DORA1020']Kruszynka,ktory jest na bezplatnym tymczasie u Krystyny/karme dla niego sponsoruje Ingrid/ jest chory.Krystyna potrzebuje kasy na wizyte u weta,leczenie.Kruszynka ma jakis paraliz lapek,ktory po jakims czasie ustepuje,a potem znowu,kaszle,wymiotuje.Konieczna wizyta u weta:-(Ona juz mi mowila o tym wczesniej,tylko za duzo tych spraw:shake:[/QUOTE] Karme dla pani Marysi juz zamowilam ,pewnie wysla w poniedzialek. Dora napisz prosze na PW ile mniej wiecej potrzeba pieniazkow dla Kruszynka zeby go zaczac leczyc . Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 ale przecież Kruszynek to chyba raczej Kruszynka, bo to chyba mowa o tej rudej suni, koleżance mojego Neville, która u tej pani się kuruje po sterylce? Biedna, co z nią kurczaczek jest? Może to coś związanego ze sterylkę?? Quote
Ingrid44 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']ale przecież Kruszynek to chyba raczej Kruszynka, bo to chyba mowa o tej rudej suni, koleżance mojego Neville, która u tej pani się kuruje po sterylce? Biedna, co z nią kurczaczek jest? Może to coś związanego ze sterylkę??[/QUOTE] Kruszynek to maly staruszek u Krystyny a Sunia u P. Marysi to Sara .:) :) :) Quote
sonia71 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 qrczę - ale tych biedulek teraz jest:-( a może ktoś zebrałby je w pierwszym poście bo chyba trochę się pogubiło :shake: gdyby udało się wyadoptować moją Molly praktycznie bez deklaracji w PDT to mogłabym pomóc trochę szczególnie suniom -ale jak zawsze trzeba czekać :oops: Quote
ala123 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Zdjęcia rudej suni. Cztery inne wkleiłam na 1 stronie wątku. [IMG]http://img153.imageshack.us/img153/8025/rudsunia.jpg[/IMG] [IMG]http://img69.imageshack.us/img69/2338/rudasunia.jpg[/IMG] [IMG]http://img297.imageshack.us/img297/8025/rudsunia.jpg[/IMG] [IMG]http://img214.imageshack.us/img214/2338/rudasunia.jpg[/IMG] Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 śliczna sunieczka.. Podobna do mojej Stokroci. Rzeczywiście, byłoby dobrze gdyby zebrać nowe psiaki, a wyrzucic Foresta, Karmelkę i Czakusia, byłby większy porządek. Quote
Ingrid44 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']śliczna sunieczka.. Podobna do mojej Stokroci. Rzeczywiście, byłoby dobrze gdyby zebrać nowe psiaki, a wyrzucic Foresta, Karmelkę i Czakusia, byłby większy porządek.[/QUOTE] Ja jestem ZA bo i tak juz dawno sie pogubilam . Quote
ala123 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']śliczna sunieczka.. Podobna do mojej Stokroci. Rzeczywiście, byłoby dobrze gdyby zebrać nowe psiaki, a wyrzucic Foresta, Karmelkę i Czakusia, byłby większy porządek.[/QUOTE] mogę to zrobić, ale myslałam,że będzie lepiej jak pozostaną opisy i po jednym zdjęciu wyadoptowanych psów; tak właśnie zrobiłam,zmieściły się wszystkie zdjęcia także "nowych" i jeszcze się zmieszczą następne w razie potrzeby. Quote
Recommended Posts