Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 9 882zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

oto wypowiedź Laci, która zna pana:

[I]Rozmawiałam z tym Panem, spokojnie możecie mu psa dać. Nie byłam u niego ale go kojarzę. On 2 lata temu wział od nas suczkę ze schroniska, pół roku temu byłyśmy u niego na wizycie poadopcyjnej. Pies miał rewelacynje warunki, ale pan jest rzeczywiście dziwny. Niestety suczka zachorowała i weterynarz ją wykończył. [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] On jest rzeczywiście dziwny, mieszka sam i pracuje przy komputerze. Dla psa czas napewno bedzie miał. Zreszta jak to samotny dorosły facet, temu psu da napewno wszystko. Nawet nie ma sensu tam jechać. najwyzej za jakiś czas można sprawdzić jak psiak się zaklimatyzował. Ale napewno bedzie dobrze.
A co do psa to nie wiem czemu akurat tego chce, on nawet nie wie w jakim wiekku jest ten pies który ma do niego trafić, bo podobno nie chcieliscie mu powiedzieć. najlepiej bedzie jak do mnie zadzwonisz ty. albo podaj swój numer ja zadzwonie. [/I]

Czy ty Doro, albo Alu możecie zadzwonić do Laci, bo przecież ja nie wiem nic o Lalce?

Posted

Acha, jeszcze jedno - na allegro spotkała mnie bardzo dziwna sytuacja: wystawiłam tak jak prosiłyście allegro Pupilowi, na 10 dni, natomiast po jakichś 3 dniach allgero przeniosło mi aukcję na SPRZEDANE, bo kupił jakiś papa125
Co ja mam teraz zrobić? To może jakiś żart ktoś sobie zrobił, a przez to psina zostałą zdjęta. Czy ktoś wie o co biega?

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Acha, jeszcze jedno - na allegro spotkała mnie bardzo dziwna sytuacja: wystawiłam tak jak prosiłyście allegro Pupilowi, na 10 dni, natomiast po jakichś 3 dniach allgero przeniosło mi aukcję na SPRZEDANE, bo kupił jakiś papa125
Co ja mam teraz zrobić? To może jakiś żart ktoś sobie zrobił, a przez to psina zostałą zdjęta. Czy ktoś wie o co biega?[/QUOTE]

To oznacza, że ktoś psa kupił i zgodnie z prawem może domagać się od Ciebie, zebyś mu go wydała. Stąd nie należy nigdy wystawiać psów na KUP TERAZ.

Posted

Zojka wczoraj niestety oszczenila sie:-( Nie zdazylam ze ster.:-(Zajela cala bude,nikogo tam nie dopusci,warczy,Janki rowniez,a wczoraj lalo,a Janka jest przeziebiona,nie miala gdzie spac:-(Blagalam o tymczas na cito.....udalo sie:lol:Prosilysmy na watku Doreczka o kase,kilka cioteczek wyrazilo zgode,zaraz porosze inne.Sprzedalam jeden obraz za 200zl.pieniadze dalam mezowi p.Ani,ktory ma zrobic dwie ocieplane budy,jeszcze w tym tygodniu.Koszt jednej duzej budy 150zl./sam material na budy/.Dwie 300zl. bede mu jeszcze winna 100zl.Psiaki na tymczasie bardzo potrzebuja porzadnych bud.

Posted

dziewczyny kilka spraw:

1. co do Lalki zgadzam się z Wami zupełnie na chwilę obecną. Odpiszę temu facetowi, że niestety sprawa nieaktualna, ale na pw coś Wam jeszcze napiszę na jego temat
2. PUPIL i jego allegro: na aukcji jest klauzula:
[I]Uwaga! Jest to aukcja charytatywna, mająca na celu znalezienie pieskowi domu, gdzie będzie traktowany godnie i odpowiednio. Dlatego wylicytowanie go na tej aukcji nie oznacza automatycznego do niego prawa. Najpierw musi się odbyć wizyta przedadopcyjna aby Pupil nie trafił do domu, gdzie będzie źle traktowany. [/I]
Więc w świetle prawa pani nie ma do niego żadnych wątków. Doro, a czy ona się w ogóle z Tobą skontaktowała?? Troszkę nam narobiła w gniazdo, bo go wylicytowała bardzo szybko i 12 zł poszło się gonić :(
Teraz będę miała nauczkę i wystawię aukcję, Lady - dzięki za sugestię :)

3. Szczeniaki oczywiście uśpicie, prawda? Pliiiiis, tak zróbcie...

4. Bardzo się cieszę ze sprzedanego obrazu!!!!

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/193574-Wieczorowy-komplet-sp%C3%B3dniczki-trencz-bia%C5%82a-kurtka-na-bezdomn******-do-7.10.br?p=15451477#post15451477[/url]
Zapraszam na nowy bazarek dla szczebrzeszynskich psiakow.

Posted

[quote name='Ingrid44']To znaczy ze sunia nie pojedzie do tego Pana ?[/QUOTE]
Nie pojedzie,jest wiele watpliwosci co do tego pana:shake:a jezeli jest chociaz cien takiej watpiwosci sunia nie moze tam trafic.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']dziewczyny kilka spraw:

1. co do Lalki zgadzam się z Wami zupełnie na chwilę obecną. Odpiszę temu facetowi, że niestety sprawa nieaktualna, ale na pw coś Wam jeszcze napiszę na jego temat
2. PUPIL i jego allegro: na aukcji jest klauzula:
[I]Uwaga! Jest to aukcja charytatywna, mająca na celu znalezienie pieskowi domu, gdzie będzie traktowany godnie i odpowiednio. Dlatego wylicytowanie go na tej aukcji nie oznacza automatycznego do niego prawa. Najpierw musi się odbyć wizyta przedadopcyjna aby Pupil nie trafił do domu, gdzie będzie źle traktowany. [/I]
Więc w świetle prawa pani nie ma do niego żadnych wątków. Doro, a czy ona się w ogóle z Tobą skontaktowała?? Troszkę nam narobiła w gniazdo, bo go wylicytowała bardzo szybko i 12 zł poszło się gonić :(
Teraz będę miała nauczkę i wystawię aukcję, Lady - dzięki za sugestię :)

3. Szczeniaki oczywiście uśpicie, prawda? Pliiiiis, tak zróbcie...

4. Bardzo się cieszę ze sprzedanego obrazu!!!![/QUOTE]
Nikt sie ze mna nie skontaktowal:shake:Czy potrzebujesz pieniazkow na allegro?Bo jezeli beda z bazarku,to cos moge wyslac,koniecznie,bo ogloszenia sa najwazniejsze.Co do uspienia szczeniakow,to jak to zrobic?Zojka jest dzika,nigdy nie mozna bylo jej poglaskac,bala sie,a teraz nie moge podejsc do budy,bo warczy na mnie,jedzenie zostawiam jej daleko od budy,jaki wet odwazy sie zabrac szczeniaki i byc narazony na pogryzienie nieszczepionej suni,gdyby byl dla niej tymczas pewnie inaczej by sie to skonczylo.Nie ma tymczasu,nie ma kasy,co ja mam robic,przeciez mam pod opieka nie tylko Zojke.

Posted

na allegro mam, jeszcze na dwa. Wystawię białym suniom no i chyba Pupilowi, bo skoro ta kobieta się nie odzywa to chyba nie chce, nie wiem. Jeszcze do niej napiszę.
Wystawię też Zahirowi, ale tak jak pisałam, sama będę mu opłacać.

Co do suni i szceniorów - wet powinien mieć odpowiednie rękawice i w ogóle sprzęt. Nasi weci mają potężne mocne rękawice, nic się nie stanie jeśli piesek pogryzie. Proszę spróbujcie jakoś dorwać te szczeniaki, bo to kolejny kłopot :(

A jak to stowarzyszenie i opłacanie tymczasów przez gminę - sprawa upadła?

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']na allegro mam, jeszcze na dwa. Wystawię białym suniom no i chyba Pupilowi, bo skoro ta kobieta się nie odzywa to chyba nie chce, nie wiem. Jeszcze do niej napiszę.

Co do suni i szceniorów - wet powinien mieć odpowiednie rękawice i w ogóle sprzęt. Nasi weci mają potężne mocne rękawice, nic się nie stanie jeśli piesek pogryzie. Proszę spróbujcie jakoś dorwać te szczeniaki, bo to kolejny kłopot :(

A jak to stowarzyszenie i opłacanie tymczasów przez gminę - sprawa upadła?[/QUOTE]
Jeżeli chodzi o szczeniaki , to jutro mamy próbować jeszcze raz z wetem ...
w sprawie opłacania tymczasów przez gmine dzisiaj próbowałam skontaktowac się z osobą,która jest w kontakcie ze Stowarzyszeniem ale nie udało mi się na żaden telefon ,nie wiemy na razie nic konkretnego

Posted

wystawiłam znowu białe sunie.
Odpisałam grzecznie facetowi, że L. nie zniosłaby tak dalekiej podróży.
Napisałam do tej osoby, która bardzo fajnie załatwiła allegro Pupila :( Podejrzewam, że niestety to nie będzie dobry/jeśli w ogóle DS, bo skoro napisane jak wół na allegro żeby nie licytować tylko się kontaktować, a ona licytuje to ...

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']na allegro mam, jeszcze na dwa. Wystawię białym suniom no i chyba Pupilowi, bo skoro ta kobieta się nie odzywa to chyba nie chce, nie wiem. Jeszcze do niej napiszę.

A jak to stowarzyszenie i opłacanie tymczasów przez gminę - sprawa upadła?[/QUOTE]
Bylam dzisiaj z wetka u Zojki,jednak akcja sie nie powiodla:-(nie mozna bylo podejsc do budy,bo sunia rzucala sie do ryzienia nog,takze rekawice by tu nie pomogly,moze gdyby bylo wiecej osob,to by sie udalo,zawiozlam tam wetke,ale ona powiedziala,ze nie do niej nalezy robienie takich rzeczy,gdybym przywiozla jej szczeniaki to tak,a z jakiej racji ona ma zostawiac pacjetow i biegac po polu:shake:

Posted

Co do Stowarzyszenia i gminy,to sprawa nie upadla i nigdy nie upadnie,lokalna prasa,z ktora jestesmy w kontakcie juz ostrzy sobie zabki,jezeli nam nie pomoga.W nastepnym tygodniu umowimy sie z burmistrzem i zobaczymy co sie z tego wykluje.W kolejce na tymczas czeka ruda,duza sunia i czarny,wychudzony,z chora lapa,duzy psiak,a na cito trzeba zabrac psiaka od wetki,osoba,ktora pracuje w gminie i powinna sie tym zajmowac,tylko kase za prace,ktorej nie wykonuje bierze.Dluzej tego nie wytrzymam,ale tyle czasu czekalam na pomoc,to poczekam jeszcze troszeczke.Gdyby nie pomoc finasowa ali123,to nie uratowalabym psiakow.

Posted

Rodzice ,wysylam Ci mailem zdjecia czarnego,duzego psiaka,ktory czeka na tymczas.Trzymaj je u siebie.Ja jeszcze musze zrobic rudej suni,czarnemu psiakowi od wetki i gubie sie juz w tym wszystkim.P.Ania,a wlasciwie jej maz,moi sasiedzi zrobili Zafirowi/oni nazywaja go Alf/kojec na tymczasie,nie mogli sie juz przygladac na to jak pies spi na deszczu,zwiniety w klebek.On musi byc w kojcu i to bardzo szczelnym,bo ucieka.Wiec w ogloszeniu trzeba napisac,ze to psiak do mieszkania,to bardzo trudny psiak,bo ciagle musi przebywac z czlowiekiem,albo w takim kojcu,inaczej da dyla.Gdyby dla Zahira znalazl sie domek na naszym terenie i on by uciekl,to droge pod moj blok zawsze znajdzie,ale gdyby wyjechal na drugi koniec Polski,i by zwial,to do nas nigdy nie wroci.

Posted

kurczę, no to zonk z tymi szczeniakami...
A Straż miejska nie ma obowiązku pomóc? U nas się wzywa i wyłapują psa a potem odstawiają do lecznicy.
Albo jeszcze mieć znajomych u strażaków, kiedyś była akcja na dogo, żę wyciągali gdzieś spod ziemi szceniory.

A co wiadomo o tym czarnym???? Czy jest łagodny? To widzę taki jakby onek?

Posted

U nas Strazy miejskiej nie ma,a czy straz pozarna zajelaby sie tym,watpie,ale jutro zapytam.Co do czarnego psiaka,to wiem o nim tyle,ze w lecie koczowal na ulicy Partyzantow,potracil go samochod i dlatego kuleje,na osiedle przyszedl do rudej suni,jak skonczyla sie cieczka inne psiaki sobie poszly,a on zostal.Ludzie go dokarmiaja,ale to duzy psiak i potrzebuje wiecej jedzenia niz dokarmianie,ale coz zrobic.Prosilam osobe,ktora dokarmia sunie,zeby i jemu dala jesc.Ja go dzisiaj chcialam nakarmic,ale go nie bylo,on chodzi po calym miescie--szuka jedzenia.W niedziele nakarmilam go i zrobilam mu zdjecia,chociaz on bardzo boi sie aparatu i wogole boi sie wszystkiego:-(

Posted

Ja mam tylko cichą nadzieję że niedługo wybory i burmistrz się zmieni i coś ruszy w tej sprawie :(
Biedne pieski. Dziewczyny jesteście super :)
Ja dzisiaj jeszcze wyślę pieniądze na allegro do Rodzice Maciusia.
Jak dojdą wpłaty to będę mogła wysłać jeszcze 90 zł na psiaki szczebrzeszyńskie z mojego bazarku ogłoszeniowego.
Dora czy wysyłać na to samo konto co wcześniej te pieniążki?

Posted

Nie wiem za bardzo ,ale czy takie podawanie Sedalinu karmiacej suczce nie jest zbyt szkodliwe dla niej ? Nawet jesli szczeniaki mają być zabrane i uśpione ? Czy nie trzeba odczekać trochę ,by jednak sunia karmila jakiś czas ,bo potem gdy zabraknie szczeniaków zostanie z tym pokarmem i będzie chorować ? No i szok po stracie malych ? Chyba tak zle i tak nieodbrze.
Sunia cięzko przeżywac stratę maluchow .Po Sedalinie i stracie malych ,może wpaść w duży stres i szok chyba.Za dużo chyba jak na jeden raz dla niej.Nie znam się ,tak tylko myslę. Dora wie lepiej i wetka.

Posted

Olga niestety masz rację :( Jeśli już urodziła to teoretycznie najlepiej jest uśpić ślepy miot i podać suczce leki na zatrzymanie laktacji, ale z farmakologicznym zatrzymaniem laktacji nie jest tak hop-siup :shake: , galastop wywołuje wymioty, które też trzeba zwalczać farmakologicznie, a i tak potrafi dojść do zapalenia gruczołów mlekowych. Do tego obciążenie psychiki suki więc lepiej, zdrowiej i prościej jest zostawić 1 malucha, chyba że miot jest bardzo liczny to wtedy 2. No i niestety mamy wtedy jeszcze min. 1 bezdomnego pieska więcej. :placz:

Posted

Dzwoniłam dzisiaj do domu Foresta i rozmawiałam tym razem z babcią. Wszystko jest OK, a Forest to najmądrzejszy pies na świecie:lol:, wszystko rozumie , bawi się z dzieckiem, pilnuje posesji itd. Panie są nim zachwycone.
Pies przebywa i w domu i na dworze.