Anula Posted January 24, 2021 Posted January 24, 2021 Przed chwilą, DORA1020 napisał: Tak długi mam...w lecznicy i u Murki byłabym wdzięczna gdyby kociaki coś dostały To bardzo proszę wstaw na wątek Czesterka wątek,wątki i napisz do kogo trzeba wpłacić. Quote
DORA1020 Posted January 24, 2021 Author Posted January 24, 2021 Szukamy kogoś do wizyty pa w Jaworznie dt dla 2 kotków /ze stodoły lub z miejsca,z którego został zabrany Dropsik/ i w Mysłowicach ds dla 2 kotków,które są u Murki Quote
Baltimoore Posted January 24, 2021 Posted January 24, 2021 Bardzo dziękujemy Anuli, skarbnikowi Czesterka [*] z tego wątku za wpłatę 200 zł na dług w Izbicy za leczenie bezdomnych szczebrzeszyniaków. Rozliczenie 24.01.2021 dług na 7.01.2021 660 zł czarny kocurek pobyt 7-24.01.2021 =170 zł 170+660 = 830zł wpłata Anula/Czester 24.01.2021 +200zł 830-200 zł= 630 zł Dług w Izbicy 630 zł Dług rośnie, bo czarny kocurek jest w Izbicy dalej. Quote
Baltimoore Posted January 24, 2021 Posted January 24, 2021 Bardzo dziękujemy Anuli, skarbnikowi Czesterka [*] za wpłatę 200 zł na dług kotków u Murki oraz 200 zł na dług pieska Fabio u Murki W sumie podarowała szczebrzeszyniakom 600zł Oraz za to, że tak pamięta o szczebrzeszyńskich bezdomniakach Dziękujemy wszystkim Czesterkowym [*] darczyńcom Quote
Baltimoore Posted January 24, 2021 Posted January 24, 2021 Przykra wiadomość, że Rudy i Czarny w DT w Izbicy się rozchorowały, ale jeśli dom poczeka, to jest to dobry dom :)) Kciuki za wyzdrowienie :)) Quote
lunarmermaid Posted January 24, 2021 Posted January 24, 2021 6 godzin temu, DORA1020 napisał: Szukamy kogoś do wizyty pa w Jaworznie dt dla 2 kotków /ze stodoły lub z miejsca,z którego został zabrany Dropsik/ i w Mysłowicach ds dla 2 kotków,które są u Murki W Jaworznie jest fundacja Koty Z Kociej, pomagająca kotom. Może ktoś od nich? Moja siostra też kociara z Jaworzna, ale nie bardzo czasowa i nie zmotoryzowana. Quote
Murka Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 Zniknęło parę ostatnich postów... W każdym razie u 4 kotków nadal są kokcydia. Dobra wiadomość taka, że reszta pasażerów na gapę została już wyeliminowana:) także to pewnie te kokcydia są odpowiedzialne za kiepskie koopki. Przeleczymy ponownie i mam nadzieję, że będzie już ok. Tutaj wynik analizy kału: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/a61fe266f5b2bf7d 1 Quote
DORA1020 Posted January 28, 2021 Author Posted January 28, 2021 Dnia 24.01.2021 o 22:13, lunarmermaid napisał: W Jaworznie jest fundacja Koty Z Kociej, pomagająca kotom. Może ktoś od nich? Moja siostra też kociara z Jaworzna, ale nie bardzo czasowa i nie zmotoryzowana. Niestety ta osoba z Jaworzna zrezygnowała Quote
DORA1020 Posted January 28, 2021 Author Posted January 28, 2021 1 godzinę temu, Murka napisał: Zniknęło parę ostatnich postów... W każdym razie u 4 kotków nadal są kokcydia. Dobra wiadomość taka, że reszta pasażerów na gapę została już wyeliminowana:) także to pewnie te kokcydia są odpowiedzialne za kiepskie koopki. Przeleczymy ponownie i mam nadzieję, że będzie już ok. Tutaj wynik analizy kału: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/a61fe266f5b2bf7d Też mam taką nadzieję dzięki Ci Murko:) Quote
DORA1020 Posted January 28, 2021 Author Posted January 28, 2021 Dnia 20.01.2021 o 18:55, DORA1020 napisał: Kolejna faktura za karmę 110zł Boflox dla Bianki--10zł Wpłata na konto 150zł od Malagos/jeszcze raz bardzo dziękuję:)/ Obecnie dług wynosi:320zł Od siostry malagos na koncie 100zł bardzo dZiękuję:) i mam wpłatę od lipsik---50zł bardzo dziękuję:) Pozostał dług w kwocie 170zł Quote
DORA1020 Posted January 28, 2021 Author Posted January 28, 2021 Dziękuję bakusiowej za wyróżnienie ogłoszeń:) Quote
DORA1020 Posted January 28, 2021 Author Posted January 28, 2021 Bardzo dziękuję Kochani za pomoc szczebrzeszyńskim bezdomniakom Quote
DORA1020 Posted January 29, 2021 Author Posted January 29, 2021 lunarmermaid oferuje dom tymczasowy dla kotka są do zabrania: 3 kotki ok. 8 miesięczne z miejsca,z którego został zabrany Dropsik do dt w Krakowie i 3 koty ze wsi /2 kotki, 2 letnia i młodsza,bardzo ze sobą zżyte/ i jeden kocurek miziaczek więc mógłby jechać jeden z tych kotków tylko problem z transportem do Warszawy da radę,ale dalej to juz byłby kłopot lunarmermaid mieszka koło Spały,to jest 120km od Warszawy dosyć daleko może macie jakis pomysł? Quote
Murka Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 Koszty badania kału to 120 zł. Musiałam też zamówić kolejny worek karmy Calibra Gastro, bo poprzedni zbliża się do końca... wet sprowadził mi 5 kg w cenie 125 zł (w necie najtaniej za 130 zł). Quote
Murka Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 Kociaki Cherry i Berry zostały wczoraj zaszczepione na wirusówki:) Poniżej razem z Waflem - wszystkie lubią słoneczko:) 3 Quote
bakusiowa Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 Dnia 29.01.2021 o 18:39, DORA1020 napisał: lunarmermaid oferuje dom tymczasowy dla kotka są do zabrania: 3 kotki ok. 8 miesięczne z miejsca,z którego został zabrany Dropsik do dt w Krakowie i 3 koty ze wsi /2 kotki, 2 letnia i młodsza,bardzo ze sobą zżyte/ i jeden kocurek miziaczek więc mógłby jechać jeden z tych kotków tylko problem z transportem do Warszawy da radę,ale dalej to juz byłby kłopot lunarmermaid mieszka koło Spały,to jest 120km od Warszawy dosyć daleko może macie jakis pomysł? Według mojego rozumowania trzeba szukać transportu nie do Warszawy a w kierunku Łodzi. Spała to powiat Tomaszów Mazowiecki Quote
DORA1020 Posted January 31, 2021 Author Posted January 31, 2021 Znowu mam problemy z dogo,na wątek weszłam z bazarku /jeszcze sharki/ bo z mojego nie mogłam kiedyś wchodziłam z :zawartość ,w której brałam udział...teraz nie mogę ala123 też nie Quote
Tyśka) Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 Ja wchodzę na wątki poprzez dział PwP. Czy szykują się domki kotkom? Quote
Murka Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 4 godziny temu, DORA1020 napisał: Znowu mam problemy z dogo,na wątek weszłam z bazarku /jeszcze sharki/ bo z mojego nie mogłam kiedyś wchodziłam z :zawartość ,w której brałam udział...teraz nie mogę ala123 też nie Ja wchodzę przez "obserwowaną zawartość", tylko wtedy trzeba sobie dać każdy wątek do obserwowanych. Wcześniej nie mogłam, ale od paru dni już mogę. Quote
guccio Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 34 minuty temu, Murka napisał: Ja wchodzę przez "obserwowaną zawartość", tylko wtedy trzeba sobie dać każdy wątek do obserwowanych. Wcześniej nie mogłam, ale od paru dni już mogę. Też wchodzę z obserwowanych. Quote
guccio Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 Zapraszam na bazarek dla szczebrzeszyniaków. Quote
Baltimoore Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 A ja nie mogłam wejść z niczego :((, nawet do admina nie mogłam napisać :(( Dobrze, że się już coś poprawiło. Informacji mam kilka, raczej średnio dobrych :(( Jeden ślepaczek miał w poniedziałek operację, usunięcie prawej gałki i plastyka powiek lewej- niestety z problemami i ogromnymi trudnościami, były straszliwe zrosty pozapalne :(( Trudno przewidzieć efekt i nie możmna wykluczyć konieczności jeszcze jedenej operacji za jakiś czas. Były też problemy po operacji, bardzo żle funkcjonował z kołnierzem, w końcu go sobie zdjął. Na szczęście nic sobie przy tym nie uszkodził. Na pocieszenie- drugi ślepaczek jest już po usunięciu szwów, na razie wygląda obiecująco, choć na to oko w pełni też już nigdy nie będzie widział. Quote
Baltimoore Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 Bura koteczka Elza z lecznicy pojechała do DS w niedzielę z synem Alaskan malamutte :))- za co jeszcze raz dziękuję :)) Niestety na tym koniec dobrych wieści- w nowym domu nie jadła, cały czas schowana i strasznie wystraszona, mimo Feliway w dyfuzorze, spoju i podawania do jedzenia czego tylko, w tym whiskasów i gourmetów. W piątek za radą moje doświadczonej koleżanki została wypożyczona klatka bytowa, kicia z ogromnymi perypetiami (uciekając wcisnęła się przez dziurę w szafce pod zlewem za meble kuchenne w zabudowie, dziewczyny je w nocy demontowały) została złapana, nakarmiona strzykawką i w klatce poczuła się bezpieczniej, ale dalej nie je sama- dziś jest 8 dzień. Moja koleżanka wczoraj i dzisiaj jeżdziła na drugi koniec Warszawy pomagając z karmieniem, a po południu jadą do weta bo Elza zaczęła kichać, oczka załazawione i dzisiaj wygląda gorzej :(( Pierwszy raz się spotkałam z tak ciężką reakcją kota, rekordziści brali się do jedzenia w piątej dobie. Dobrze, że ta moja koleżanka wymyśliła i klatkę i pomaga z karmieniem. Ale i tak stres mamy ogromny. Dobrze , że dziewczyna trafiła się naprawdę super, stara się i walczy o koteczkę. Quote
Baltimoore Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 Lepsza informacja- Sue może dać DT temu czarnemu koteczkowi z Izbicy, podobno też niezły dzik z niego :(( Tylko wetka ma go jeszcze wykastrować i będzie potrzebny dla niego transport z Izbicy do Szczebrzeszyna. 1 Quote
Recommended Posts