Jump to content
Dogomania

KTO MIAŁ LUB MA PSA CHOREGO NA NERKI ?

Recommended Posts

Posted

Witam
Mam do sprzedania azodyl jakby ktos potrzebowal. PRosze pisac na priva. Dorzuce do tego puszke renal bo mi zostala i ledwo napoczęty Chitofos (odpowiednik ipakitine)

Posted

Gosiapk.....A ile Twoj piesek ma lat?
Ja mysle ze bedziesz widziala ze psiak sie meczy i cierpi. Choc tez zalezy ile piesek ma lat,bo jesli jest mlody to walczyc trzeba. Moj zachorowal w wieku 14 lat i sie nie poddalismy

Posted

Moja ma rok i osiem miesięcy, chorobę (u niej to dysplazja nerek) wykryłam gdy miała 6 m-cy, doktor powiedziała, że jeszcze góra rok, przy bardzo dobrych wiatrach, robię z pomocą osoby, która ma wielkie serce:iloveyou: i też straciła swojego pieska, co w mojej mocy aby trwało to jak najdłużej.

Posted

Do tej pory robiłam tylko podskórne, w zasadzie przez dłuższy czas tylko raz w listopadzie, gdy Tosia miała większy kryzys. Na razie doktor nie zaleciła, dodatkowo to dla niej niezbyt dobre, ponieważ ma lekko zaawansowaną anemię, a kroplówki rozrzedzają krew. Ostatnio robiłam badanie moczu, ciężar właśiwy to 1,009, liczne bakterie, a kreatynina w moczu ponad 100, kreatynina we krwi m-c temu była 3,6, a teraz 4,8, od wczoraj dodatkowo podaję Furaginę. Trzymam się doktor Neski, inni lekarze niemalże patrzyli na nas jak na zjawisko paranormalne.

Posted

[quote name='Grzalka']Do tej pory robiłam tylko podskórne, w zasadzie przez dłuższy czas tylko raz w listopadzie, gdy Tosia miała większy kryzys. Na razie doktor nie zaleciła, dodatkowo to dla niej niezbyt dobre, ponieważ ma lekko zaawansowaną anemię, a kroplówki rozrzedzają krew. Ostatnio robiłam badanie moczu, ciężar właśiwy to 1,009, liczne bakterie, a kreatynina w moczu ponad 100, kreatynina we krwi m-c temu była 3,6, a teraz 4,8, od wczoraj dodatkowo podaję Furaginę. Trzymam się doktor Neski, inni lekarze niemalże patrzyli na nas jak na zjawisko paranormalne.[/QUOTE]

Tak z przyzwyczajenia wchodzę na ten wątek.
Grzałka trzymamy za Was kciuki - bardzo mocno.
Nasz Pufi dzięki dr Nesce przezył z pnn trzy i pół roku. Kroplówki podskórne robiliśmy dwa razy w tygodniu prawie przez cały czas choroby.

Magia 131 - tak mi przykro :(

Posted

[B]gosiapk[/B] ważne prócz kroplówek sa leki które pirs dostaje.one głównie moga przedłuzyc zycie zwierzakowi.oczywiscie wazne jest takze zywienie.jeśli pies bedzie jadl tzn.miał w miare dobry apetyt to moze życ bardzo długo

Posted

magia131 niestety nie dam rady kupić od Ciebie tego Azodylu, jestem kompletnie spłukana w tym miesiącu a muszę Norce przecież w poniedziałek badania zrobić, poza tym skończył się Rubenal i to muszę wpierw kupić.:-(

Posted (edited)

[quote name='Gosiapk']Moja sunia bierze gamę leków wspomagających: chitofos/impakitine, uroforce/rubenal, witaminy z grupy B, leki obniżające zmiany w układzie trawiennym spowodowane mocznikiem, a od dzisiaj także leki wspomagające tworzenie mięśni (ucieczka białka powoduje ich zanikanie). Jest na diecie (renal), ale nie bardzo lubi to jedzenie. Może i ona pożyje ponad rok?[/QUOTE]

Hej, co Twój psiak dostaje na tworzenie mięśni? Zauważyłam, że u mojego też niestety zaczynają zanikać :(

A tak po za tym znalazłam fajny artykuł na temat chorób nerek i żywienia:
[url]http://psiediety.blogspot.com/2013/03/choroby-nerek-terapia-holistyczna.html[/url]

Edited by magda_z
Posted

Nikt nie daje psu renala? JEsli jest ktos chetny to prosze pisac.Wysle puszke renala z chitofosem, ktory mi sie juz nie przyda. Oddam , moze psiakowi ktoremus sie przyda

Posted

[B]gosiapk[/B] to raczej suplementy diety niz leki,ale pamietam z dr seidla hmb(po prostu)w kapsułkach lub proszku(ja kupowałam w proszku) ewentualnie dla gołebi z dolfosu