Jelly Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Witam.Ostatnio wpadłam na pomysł by nacierać króciutką siersc mojego yorka olejkiem rycynowym.Podobno przyciemnia, wzmacnia i przyśpiesza porost włosów... Co o tym myślicie, czy ten olejek nie odbarwi jakoś sierści? Quote
sota36 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Szczerze mowiac, watpie. Swietny, sprawdzony, baaardzo wydajny - mam 2 briardy - a Ty yorka, wiec starczy na duzo, duzo dluzej - olej palmowy ISB - K100 przykladowy link, w Karusku krakowskim jest tanszy o kilka zetkow [URL]http://www.zoo-sklep.pl//index.php?p2540,isb-olej-palmowy-k100-250ml[/URL] Zabezpiecza wlos, chroni, odzywia i przyspiesza jego wzrost - warto! Quote
Jelly Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 no fajny, ale cena nie fajna, zobaczę, może go kupię ...:roll: Quote
sota36 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Fakt, tani nie jest, ale serio - baaardzo wydajny - mozna przeciez np kupic z kims na pol, a na yorka starczy na kilkadziesiac miesiecy.Tym bardzij, ze ma konsystencje wosku, pod wplywem temperatury na dloniach pieknie sie roztapia, a tym samym jest wydajniejszy. nie powiem Ci na ile mi starczyl przy 2 briardach, bo drugi mieszka dopiero pol roku, wiec porownania nie mam. Ale przy jednym - na jakies ...3 lata:) Smarowalam wtedy raz na miesiac calego psa. Quote
Jelly Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 o to widze ,że ma dłuuugi termin ważności.Hah, na yorka to by mi chyba na 6 lat starczył.A nie ma mniejszych opakowań? Teraz mam drobny kryzys finansowy,:roll: ale jak uzbieram kasę.... Quote
sota36 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Mniejszych opakowan niestety nie ma - a co do daty waznosci, to ...stosowalam nawet po... Quote
Bura Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Też się nad tym palmowym zastanawiałam, ale przy kapieli co 2 tygodnie chyba na długo by nie wystarczył przy dużym białym. Stosowałam za to normalny olej palmowy ze sklepu ze zdrową żywnością jako podkład na papiloty oraz zabezpieczenie końcówek i był świetny. I łatwo się zmywał. Słoik kosztuje 2,90 ale ja go dałam za dużo i pies był w strączkach, ale za to jaki włos był odżywiony i mięciutki!! Super :) Choć to był jednorazowy wyczyn, nie lubie psa w strąkach po oleju. Co prawda po tygodniu nie ma śladu oleju, ale wole puchacza. Quote
saltwater Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Mam głupie pytanie - jak pachnie ten olej? ;) Quote
Recommended Posts