Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj minął rok od dnia gdy pożegnaliśmy naszą kochaną Saruśkę. Pomimo upływu czasu ciągle tęsknię za małpiszonkiem i wciąż pamiętam nawet zapach kochanego suczydełka. Pamiętam zachowania, dotyk... Nawet pogoda dziś taka smutna.

Posted

Od dziś dzień krótszy i jakoś to wpływa na nastrój. Wieczorem wyszedłem z małą mordką, chodziłem po okolicy, osiedlu i cały czas nie mogłem się uwolnić od wspomnień o Saruśce. Może wieczorna mgła wprawiła mnie w taki refleksyjny nastrój?

• 1 month later...
Posted

Rzadko zaglądam na wątek Saruśki. Zwykle wtedy, gdy jakieś zdarzenie przywoła wspomnienia. W weekend trafiłem w internecie na śmieszny obrazek. Na pierwszym planie pies, na drugim przewrócona choinka i podpis: dobrze, że już jesteś bo przed chwilą choinka zemdlała. Ten obraz przypomniał mi sytuację sprzed trzech lat. Na choince zawiesiliśmy oprócz bombek domowe pierniczki (Saruśka za nimi przepadała). Powędrowaliśmy do rodziny zostawiając w domu suczydło. Po powrocie okazało się, że choinka jakimś cudem się przewróciła, a pierniczki z choinki w niewyjaśniony sposób zniknęły. To był jedyny przypadek, gdy nasz kochany małpiszonek narozrabiał w domu.

• 2 weeks later...
Posted

Zbliżają się drugie Święta bez Saruśki. W kuchni krzątanina, a mi brakuje łakomej mordki... Saruśka zawsze nam towarzyszyła w kuchni i próbowała coś od nas wynegocjować.

Posted

Wszystkim odwiedzającym wątek kochanej Saruśki życzę

Wesołych, spokojnych, rodzinnych i pogodnych

Świąt Bożego Narodzenia

oraz

wszystkiego, co najlepsze w nadchodzącym roku

• 2 weeks later...
Posted

W sylwestrową noc nie mogliśmy nie wspominać Saruśki. Bardzo bała się fajerwerków i spędzała ten czas w łazience przykryta kocykiem. Nasza mała mordka Gaja fajerwerków się nie boi, do tego stopnia że słucha ich z zainteresowaniem. Jak bardzo psiaki różnią się od siebie.

• 3 months later...
Posted

Ciężko zaglądać na wątek Saruśki, bo wciąż czuję brak małpiszonka. Jutro będzie przedświąteczna krzątanina i nie będzie komu uskuteczniać żebractwa w kuchni:( Nasza mała mordka nie jest łakomczuchem.

Erko i wszyscy którym zawdzięczam, że Saruśka do nas trafiła, jak i odwiedzającym wątek pragnę złożyć życzenia

Wesołych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego, smacznego jajka i chociaż chwili odpoczynku od codziennych trosk.

Posted

Wesołych świąt  :)

Złamaliśmy sie z mężęm i moio obietnic, że już nie ...

Miesiąc temu adoptowaliśmy młoda sznaucerkę ze zlikwidowanej pseudo gdzie było 100 psów. Taka duża akcja Vivy. :)

Jest przekochana :)

Posted

Dziękuję za życzenia.

Cieszę się, że są u Was kolejne łapy:) Ciężko jest się zdecydować po stracie, ale psie łapy w domu dają bardzo wiele szczęścia.

Wszystkiego dobrego dla nowej psinki.

• 4 weeks later...
Posted

Długi weekend to zawsze był czas, gdy zabieraliśmy cztery łapy na działkę (lub w inne fajne miejsce). Ten weekend siedzę w domu chory i przeglądam zdjęcia. Trochę mi smutno, trochę cieszę się ze wspomnień związanych z pożegnanymi przyjaciółkami...

• 1 month later...
Posted

Dziś po pracy poszedłem do naszej osiedlowej lecznicy, do sklepiku żeby kupić przysmaki dla naszej małej mordki. W poczekalni była pani z owczarkiem. Widać że mądry, fajny psiak. Kiedy koło niego przechodziłem położył się na boku i uniósł łapy dokładnie w ten sam sposób, w jaki robiła to Saruśka gdy chciała żebym pogłaskał ją po brzuszysku. Nie mogłem powstrzymać łez. Musiało minąć kilka chwil żebym mógł kupić psie przysmaki. Bolą takie wspomnienia.

• 1 month later...
Posted

Dzisiaj czwarty sierpnia. Kolejna rocznica dotarcia Saruśki do nas. Zawsze w ten dzień wyprawialiśmy małpiszonkowi urodziny. Przysmaki, nowy pluszak (Saruśka uwielbiała pluszaki, na wieczór znosiła sobie wszystkie na posłanko). Tak bardzo mi jej brakuje:(

Posted

Ech, ostatnie dwa tygodnie spędziliśmy na Podlasiu. W miejscu w którym byliśmy na ostatnim urlopie z Saruśką.

Nie obyło się bez wspomnień...

• 2 months later...
Posted

Dziś minęły 2 lata od dnia gdy pożegnaliśmy kochaną Saruśkę. Od tego czasu nie ma dnia żebym chociaż przez chwilę nie pomyślał o naszym małpiszonku.

Sarunia była wspaniałą sunią. Mądrą tą mądrością życiową psiaków, które swoje przeżyły, była też bardzo kochana i po prostu wyjątkowa. Bardzo mi suczydła brakuje:(

Cały czas pamiętam jej zapach, zachowania, dotyk sierści. Codziennie chodzę tymi samymi drogami, którymi chodziliśmy razem z Saruśką. Wspaniałe wspomnienia, ale też potrafią być smutne. Dobrze, że są z nami chociaż wspomnienia i zdjęcia. Bardzo wiele zdjęć.

• 1 month later...
Posted

Ech Radku ja też pamiętam nasze sunie....

U nas minęło 9 miesięcy jak adoptowaliśmy Sisi - jest już nasza - facet z tej pseudo dostał wyrok... Viva walczyła ostro. Wyrok jak to u nas śmieszny.

Strasznie fajne to moje suczydełko jest :)

Posted

Wszystkim, którzy zaglądają do Saruśki życzę

Radosnych, pogodnych i spokojnych

Świąt Bożego Narodzenia

oraz

wszystkiego, co najlepsze w nadchodzącym roku

• 2 months later...
Posted

Dawno nie zaglądałem na wątek Saruśki. Nie jest lekko tu zaglądać pomimo upływu czasu. Dziś jednak nie mogłem się powstrzymać. Przy przeglądaniu obserwowanych wątków zobaczyłem że wątek Saruśki został założony gdy Norcia była chora. Było to zanim trafiłem na Dogo. Teraz jest z nami mała mordka, jej wątek został założony w okresie gdy zachorowała Saruśka. Smutne spostrzeżenie ze względu na wspomnienia, ale z drugiej strony jakoś mi lżej że pomimo straty mogłem dać dom psiakowi w potrzebie.

• 3 weeks later...
Posted

Za chwilkę zaczniemy przygotowywanie świątecznych potraw. I będzie nam brakować Saruśki, z jej łakomstwem i ślinieniem się na zapach potraw. Sporo czasu upłynęło jak nie ma z nami suczydła, a to wszystko w pamięci ciągle żywe.

Zaglądającym tutaj życzę

Radosnych i pogodnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Dziś minęło 10 lat od dnia gdy pożegnaliśmy Norcię. To po jej odejściu przyjechała do nas Saruśka. Smutno mi dziś i tęsknię za pożegnanymi przyjaciółkami.