Radek Posted August 4, 2016 Posted August 4, 2016 Gdyby Saruśka była wciąż z nami obchodzilibyśmy dziś jej urodziny. Zawsze tak robiliśmy w rocznicę jej przybycia do nas. Dotarła do nas równo 10 lat temu. Dziś siedzę i wspominam kochanego małpiszonka. Wciąż mi brakuje tej wyjątkowej suni. Quote
Radek Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 Urlop i po urlopie. Wczoraj wróciliśmy z dwutygodniowego pobytu na Podlasiu. Wypoczywaliśmy w miejscu, gdzie byliśmy też z kochanym malpiszonkiem. Podczas wypoczynku nie byłem w stanie uciec od wspomnień. Tych dobrych, z czasów pobytu z Saruśką i tych gorszych. Czas mija, a tęsknota wciąż jest w sercu. Brakuje małpiszonka. Quote
Radek Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 Dziś minęły 3 lata od dnia, gdy pożegnaliśmy Saruśkę. Smutno mi... Quote
Radek Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 10 lat temu, na Dogo, pożegnaliśmy starszego ONka, Rajko. Nie znałem go osobiście, ale dziś gdy go wspominam nie mogę zapomnieć o innych pożegnanych czworołapach. Quote
Radek Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 We wtorek miałem okazję powędrować trochę po okolicy gdzie mieszkaliśmy z Saruśką. Każde miejsce wywoływało wspomnienia. Fantastycznie było tam wędrować z Saruśką. Brakuje suczydła. Quote
Radek Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 Smutno przygotowywać świąteczne potrawy bez łakomej mordki na granicy kuchni. Święta tuż tuż, więc życzę wszystkim odwiedzającym wątek Saruśki Zdrowych, pogodnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i wszystkiego, co najlepsze w nadchodzącym roku. Quote
Radek Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Ostatni dzień roku, dzień, którego bardzo nie lubię. Martwię się o psiaki, które źle znoszą ten paskudny huk:( A na dodatek dzisiaj przyszły niespodziewanie dodatkowe smutki. Zupełnie przypadkiem, wyciągając buty z szafki w przedpokoju gdzieś zza szafki wypadł kołnierz, który Saruśka nosiła, gdy miała zranioną łapkę i zostawiliśmy go na później. Siedział tam zapomniany, a dziś wypadł. Aż mi łzy stanęły w oczach. Quote
Radek Posted April 15, 2017 Posted April 15, 2017 Świąteczna krzątanina, a więc również prace kuchenne. Jajka, kiełbasa, pasztet i brak... Brak łakomej owczarkowej mordki:( W taki czas bardziej się odczuwa nieobecność pożegnanych przyjaciół. Wszystkim zaglądającym do Saruśki życzę radosnych, pogodnych i spokojnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego Quote
Radek Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 Dzisiaj wyjatkowy dzień. 11 lat temu przyjechała do nas Saruśka. Wspaniała sunia, która dała nam ogrom szczęścia. Nie ma już z nami kochanego małpiszonka, ale nie ma dnia żebyśmy jej nie wspominali. Czy to na działce, gdzie uwielbiała być, czy w miejscach naszych urlopów. I w domu, podczas zwykłych codziennych czynności. Bardzo jestem wdzięczny, że dane mi było poznać tak wyjątkową sunię. 1 Quote
Radek Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 I jeszcze małe wspomnieniowe uzupełnienie. Gdy pisałem poprzedni post byliśmy na urlopie. W Bieszczadach. Tam też są ścieżki, które wydeptywaliśmy z Saruśką. Gdy przejeżdżaliśmy obok miejsc, w których byliśmy z Saruśką nie obyło się bez wspomnień. Quote
azalia Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 Wspomnienia naszych ukochanych zwierząt na zawsze pozostaną z nami,tak jak i one są w naszych sercach. Ja już pożegnałam trójkę swoich pupili i też bardzo często o nich myślę,przywołuję sytuacje i miejsca gdzie spędzaliśmy razem czas,czasem się uśmiechnę,ale zawsze boli. Quote
Radek Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 To prawda, boli. Jednak cieszę się, że te wspomnienia mam. Gdy jestem w tamtych miejscach wspomnienia są bardzo żywe, wręcz namacalne. Quote
azalia Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 To prawda,wspomnienia to piękna pamiątka,której nikt nam nie odbierze.Pomimo bólu,który im towarzyszy są bezcenne i przejmujące. Quote
Radek Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Smutno mi dzisiaj. 4 lata temu pożegnaliśmy kochaną Saruśkę. Pomimo upływu czasu, wciąż jest tęsknota. Na dodatek dziś nasza mała mordka gorzej się czuje i nie wpływa to dobrze na samopoczucie:( Quote
Radek Posted December 24, 2017 Posted December 24, 2017 Pierwsze święta w nowym miejscu. Przygotowania w innej kuchni, a cały czas z tyłu głowy wspomnienia. Te dobre i te gorsze. Odwiedzającym Saruśkę życzę Radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Quote
Radek Posted March 31, 2018 Posted March 31, 2018 Wszystkim, którzy odwiedzają Saruśkę życzę Radosnych, pogodnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych Quote
Radek Posted August 4, 2018 Posted August 4, 2018 Dzisiaj 4 sierpnia. Kolejna rocznica przybycia kochanej Saruśki do nas. Zawsze w ten dzień małpiszonek miał urodziny. Saruśki nie ma już z nami, ale cały czas pamiętam o kochanym małpiszonku. 1 Quote
Radek Posted October 21, 2018 Posted October 21, 2018 Smutny dziś dzień dla mnie. 5 lat temu pożegnaliśmy kochanego małpiszonka. Lata mijają, a ja wciąż tęsknię za Saruśką. Quote
Radek Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 Wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich pamiętających o Saruśce Quote
Radek Posted March 10, 2019 Posted March 10, 2019 Lata mijają, a ja cały czas mam w pamięci kochanego małpiszonka. Brakuje kochanej Saruśki. Zawsze gdy szła spać, znosiła pracowicie swoje pluszaki na posłanie. 1 Quote
Radek Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 Wszystkim odwiedzającym kochanego małpiszonka życzę Wesołych, pogodnych i zdrowych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego Quote
Radek Posted August 4, 2019 Posted August 4, 2019 Dzisiaj czwarty sierpnia. Kiedyś dzień radości i urodzin kochanej Saruśki, dzisiaj dzień refleksji i tęsknoty. 4 sierpnia 2006 roku kochany małpiszonek dotarł do nas. Zawsze w rocznice urządzaliśmy urodziny. Od kilku lat Saruśka za TM, a ten dzień jest wyjątkowym dniem, w którym wspominamy i tęsknimy bardziej niż zwykle. Dziś dodatkowo bardziej to czujemy, bo właśnie wróciliśmy z urlopu, z miejsca gdzie byliśmy z Saruśką na jej ostatnich wakacjach. Tak wracaliśmy wtedy z Saruśką znad Bugu. 1 Quote
Radek Posted October 21, 2019 Posted October 21, 2019 Dziś jest dzień, którego nie lubię. Smutny dzień, szósta rocznica pożegnania kochanej Saruśki. Wiele się przez te lata wydarzyło, a obraz kochanego małpiszonka wciąż jest w moim sercu i pamięci. I tęsknota, wciąż ta sama. Quote
Recommended Posts