corrida Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Corri wcześniej miała ataki co 3 tygodnie. Ostatnio miewała je, co 3 dni. Od wczoraj ma je co chwilę :-( - naliczyłam już ponad 20 ataków od godziny 12 w niedzielę. Nie pomaga nic, wlewki, zastrzyk z relanium, zwiększona dawka Luminalu, jaką przyjmuje od pewnego czasu. Jestem załamana, powoli zaczynam myśleć o ostateczności. Corri nie może chodzić, nie może stać, rozbija się o wszystko dookoła lub po prostu pada. Czy taki stan jest podstawą do uśpienia? Widzę, jak moja malutka się męczy... a my cierpimy razem z nią. Nie wiem już, co powinnam robić Quote
Aska Axelowa Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [B]Corrida[/B], błagam - napisz co postanowiliście i jak się zakończył ten napadowy amok...? :-( Quote
corrida Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Nie byłam w stanie zalogować się na dogomanię i napisać o tym wszystkim. Mojej małej mróweczki już nie ma :-(. Ataki nie ustępowały, pojawiały się dwa, trzy, cztery razy na godzinę. Weci potwierdzili moje przypuszczenia, że niewiele da się już zrobić w tym przypadku. Jeden wprawdzie zaproponował włączenie clonozepanu, ale kiedy usłyszał z jaką częstotliwością niunia ma napady i kiedy zobaczył to na własne oczy stwierdził, że tu już raczej nic nie pomoże. Tuż przed zastrzykiem Corridce sparaliżowało tył. Pomiędzy dużymi atakami miała mniejsze - rzucało jej pyszczkiem. Tak więc na koniec, można śmiało powiedzieć, że ataki trwały non stop, jeden się kończył, drugi się zaczynał. :shake: Początkowo nie chcieli mi pozwolić być przy niej, kiedy TO się będzie działo,ale ja nie odpuściłam. Musiałam być przy niej do końca. Wszystko rozegrało się bardzo szybko - kilkanaście sekund i moja mróweczka zasnęła na zawsze. Ja jednak do dzisiaj nie mogę dojść do siebie. Chcę ją spowrotem, zdrową i radosną tak, jak 3 miesiące temu. :-( Quote
Lionees Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Corrida,bardzo mi przykro z powodu twojego psiaka,współczuje Ci:-( Tez mam sunię z padaczką i wiem,jaka to trauma dla psiaka i dla nas:shake: Quote
Rysia88 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 hej. jestem nową użytkowniczką forum... Corrida-bardzo Ci współczuje, niewyobrażam sobie Twojego cierpienia...niestety jestem właścicielka 16-letniego psa u którego rok temu zdiagnozowano padaczke+raka mózgu+wade serca...nie ma nic gorszego od widoku ataku.Weterynarz nie daje mu za dużych szans ale i tak postawił go na nogi, ataki są dość żadkie, psinka jest w dobrej formie...ale wiem co czeka nas dalej........pozdrawiam serdecznie.... Quote
Recommended Posts