Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Miałam bardzo chorego psa bez szansy na wyleczenie. Nie mogąc patrzeć na jej (suczka Nora) cierpienie postanowiliśmy wraz z najbliższymi ją uśpić. Mieliśmy to zrobić na drugi dzień rano (czyli dzisiaj). Jednak choroba nie sługa i jej stan około godziny 21:30 znacznie się pogorszył. Pies ledwo oddychał i męczył się niesamowicie-postanowiliśmy zrobić to natychmiast. Ze względu na późną porę odszukałam w internecie [B]Gabinet Weterynaryjny Eurovet Roberta Palucha,[/B]który miał napisane na stronie że w nagłych przypadkach interweniuje całodobowo. Wykonałam telefon. Pan weterynarz odmówił wykonania swojego obowiązku tłumacząc, że to "przykry zabieg". Zostałam ochrzaniona mówiąc delikatnie że w ogóle do niego zadzwoniłam. Pretensjom nie było końca. Ostatecznie dostałam informację "jedźcie se na Stefczyka-może tam coś zrobią".
I faktycznie-tam pełen profesjonalizm...
Wiem że Robert Paluch jest polecany na wielu forach. Proszę aby Lublinianie zastanowili się wielokrotnie zanim skorzystają z jego usług. Bo czy on nadal może nazywać siebie weterynarzem? Według mnie nie... Odmówił pomocy w tak krytycznym momencie...
Proszę o wklejenie tego tekstu na inne fora aby ostrzec maxymalną ilość ludzi przed "doktorem".
AnakeSylber

Posted

Niestety często zdarza sie , że w takich podbramkowych sytuacjach lekarze albo nie chcą uśpić psa, albo zaczynają go na siłę leczyć. Bardzo często spotykam się z problemem, że ludzie miesiącami próbują zdecydować się na uśpienie ich Członka Rodziny, który cierpi i jak już w końcu dojdą do tego stanu, w którym mogą o tego typu pomoc poprosić to się spotykają z traktowniem ich jak mordercy, albo ludzi, którym się piesek znudził. I to własnie przez niektórych LEK.WET.
Nawet właścicielom 14 letniego schorowanego na serce i nie tylko spaniela zaproponowali oddanie do schroniska , jak go nie chcą.
Czyż nie mozna się domyslić ze jak przychodzi własciciel ze starym i chorym psem , którego miał od szczeniaka i otaczał miłością i opieką całe życie i prosi o eutanazje , że TAK TRZEBA?