Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

od niedawna mam 2,5 miesięcznego yorka pieska .Szukałam pieska malutkiego w docelowej wadze do 2kg. Psiak którego kupiłam jest po mamie 1,600kg. ojciec nie wiem ile waży , hodowczyni powiedziała ze piesek będzie maleńki a jego waga jako dorosłego ne powinna przekroczyć 1,500kg :roll: troche to dziwne bo ma 2,5 miesięca a waży już 1,100kg :crazyeye: czy to możliwe że to będzie mały piesek?

Posted

[quote name='Marlena j']od niedawna mam 2,5 miesięcznego yorka pieska .Szukałam pieska malutkiego w docelowej wadze do 2kg. Psiak którego kupiłam jest po mamie 1,600kg. ojciec nie wiem ile waży , hodowczyni powiedziała ze piesek będzie maleńki a jego waga jako dorosłego ne powinna przekroczyć 1,500kg :roll: troche to dziwne bo ma 2,5 miesięca a waży już 1,100kg :crazyeye: czy to możliwe że to będzie mały piesek?[/QUOTE]
Po obecnej wadze mogę podejrzewać, że będzie to piesek "normalny" - 2,2-2,5 kg. I ja na Twoim miejscu cieszyłabym się z tego.

Posted

[quote name='*kleo*']Po obecnej wadze mogę podejrzewać, że będzie to piesek "normalny" - 2,2-2,5 kg. I ja na Twoim miejscu cieszyłabym się z tego.[/QUOTE]
2,5 kg to jeszcze ok, byle nie 4 czy 5 kg

Posted

to po co kupowałaś? a taty nie widziałaś także nie możesz wiedzieć czy ważył 1 czy 5kg. A pies który w wieku 2,5miesiąca (zakładam że wiek nie został sfałszowany przez "hodoffcę") waży 1,1kg to normalnej wielkości pies. nie będzie napewno ważył 1,5k g dorosły, na moje oko to z 2,5kg. 3 nie przekroczy napewno o ile go nie zapasiesz. i o ile nie ma w przodkach dużych psów, czego wiedzieć też nie możesz. tą wagę to piszę na podstawie moich szczeniąt, których już trochę miałam w hodowli na przestrzeni 10 lat:)

Posted

[quote name='pa-ttti']to po co kupowałaś? a taty nie widziałaś także nie możesz wiedzieć czy ważył 1 czy 5kg. A pies który w wieku 2,5miesiąca (zakładam że wiek nie został sfałszowany przez "hodoffcę") waży 1,1kg to normalnej wielkości pies. nie będzie napewno ważył 1,5k g dorosły, na moje oko to z 2,5kg. 3 nie przekroczy napewno o ile go nie zapasiesz. i o ile nie ma w przodkach dużych psów, czego wiedzieć też nie możesz. tą wagę to piszę na podstawie moich szczeniąt, których już trochę miałam w hodowli na przestrzeni 10 lat:)[/QUOTE]

piesek pochodzi ze znanej hodowli:)

Posted

tak ,z bardzo znanej i uważanej za bardzo dobrą hodowlę która wychowała wiele championów i interchampionów z wiele dłuzszym stażem niż pa-ttti , więc zaufałam tej hodowli a pieska szukałam 8 miesiecy .

Posted

To czemu nie zaufałas temu co twierdziła hodowczyni?
A tak na marginesie 1.5 kg to strasznie mizerna waga. Ja bym pieska nie kupowała gdyby mi tak hodowca powiedział.:cool1:
Kazda hodowla popełnia błędy i nie ma idealnej takiej z której by były same championy. A 8 mies. to wclae nie jest tak duzo:) ja szukam i szukam od ok 3 lat i cały czas coś mojej siostrze nie pasuje:shake:

Posted

[quote name='Marlena j']tak ,z bardzo znanej i uważanej za bardzo dobrą hodowlę która wychowała wiele championów i interchampionów z wiele dłuzszym stażem niż pa-ttti , więc zaufałam tej hodowli a pieska szukałam 8 miesiecy .[/QUOTE]

Proszę mojej hodowli nie porównywać do tych dużych,znanych, z wieloma utytułowanymi psami. Dużo mi jeszcze brakuje, będę na tą hodowlę wiele lat pracować dopóki dojdę do takiego poziomu:)
Z wcześniejszego opisu myślałam że pies jest kupiony z "hodoffli", ale pomyliłam się-przepraszam.
Natomiast nie rozumiem dlaczego jak napisałaś-matka miała mieć 1,5kg, a nie wyglądała na tyle? jeśli hodowca wprowadził Cię w błąd to chyba nie jest fajne. Ja zawsze byłam przekonana, i jestem wciąż, że zaufany, wiarygodny i uczciwy hodowca to nie zawsze te który ma dużą hodowlę od wielu lat. Przekręty są i tam gdzie są same interchampiony. Oczywiście każdy może mieć własne zdanie, i nie mówię tu absolutnie o hodowli z której kupiłaś psa, to jest taka moja opinia ogólna

• 2 years later...
Posted

Witam, mój Rico ma 2 miesiące i waży 70dag czy to nie za mało? Piesek raczej zjada ok3/4 dziennej dawki Royal Canin. Czy to będzie taki malutki piesek do ok2kg? Pozdrawiam