zaba14 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 A jak dokładnie ma wyglądać ucho sznaucera? :) Jak dla mnie Duma uchole ma boskie :) Quote
eria Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 ma przylegać do policzka, jak miała tu np : [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-50eNOLGeN00/UFWfnlTpu1I/AAAAAAAAAZg/KE4l1Eh-WOk/s640/DSC_0317.jpg[/IMG] Quote
malawaszka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 oj tam ona ma jeszcze czas chyba nie? głowa dorośnie do ucholi ;) olbrzymy nie mają tego problemu aż takiego jak miniatury nie? radary im się nie robią Quote
Culineo Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [quote name='malawaszka']olbrzymy nie mają tego problemu aż takiego jak miniatury nie? radary im się nie robią[/QUOTE] na szczęście ! u olbrzymów by to chyba tragicznie wyglądalo ! :D Quote
weszka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Dobrze że Foksiątko już po, niech sobie troszkę "pochoruje" i szybko wraca do suczej formy. Duma wchodzi w wiek psa śmichoty - zanik proporcji, uszy tańcują. Ale to przesłodki czas choć pełen niepewności i walki z latawcami ;) Pewnie jej zaczęły tańcować po strzyżeniu jak się zrobiły lżejsze, cóż musisz niestety masować, kleić i będzie ok. Trzymam kciuki za dzisiaj!!! Wczoraj widziałam Romusia na klubówce - śliczny słodziak z niego :) Quote
Rudzia-Bianca Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Dopiero dziś doczytałam o Foksikowym zabiegu , ale może to i dobrze bo ja zawsze się strasznie denerwuję jak psy są krojone, nie ważne moje nie moje - jak wiem mam stresa strasznego . Zdrówka życzymy :) Quote
Tekla64 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 no niestety wedle mnie zdarzaja sie olbrzymy ze sterczacymi jak helikoptery uchami , Tokio takie miala ale Dumie to nie grozi a teraz juz pewnie wybiegaly co mialy wybiegac ino na wiesci trza czekac Quote
eria Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 Duma stanęła na wysokości zadania, zaprezentowała się przepięknie. Cudnie stała, cudnie biegła, totalne opanowanie i zrównoważenie. Jestem z niej dumna. Ale przegrała. Przegrała z suką , która nie stała, nie biegła, zapierała się , do tego brzydką. Oficjalnie przegrała za nieprawidłowo noszony ogon, bo wsio inne w opisie ma super. A nieoficjalnie tak jak myślałam - nazwisko. Pies z klasy pośredniej brzydki jak noc wygrał z pięknym championem, suka niezła, ale zupełnie nieokiełznana wygrała z Neli. Potem baby wygrała z Dumą. Jestem pewna,że wygra też Best in Show baby. Quote
angineuuka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='eria']Duma stanęła na wysokości zadania, zaprezentowała się przepięknie. Cudnie stała, cudnie biegła, totalne opanowanie i zrównoważenie. Jestem z niej dumna. Ale przegrała. Przegrała z suką , która nie stała, nie biegła, zapierała się , do tego brzydką. Oficjalnie przegrała za nieprawidłowo noszony ogon, bo wsio inne w opisie ma super. A nieoficjalnie tak jak myślałam - nazwisko. Pies z klasy pośredniej brzydki jak noc wygrał z pięknym championem, suka niezła, ale zupełnie nieokiełznana wygrała z Neli. Potem baby wygrała z Dumą. Jestem pewna,że wygra też Best in Show baby.[/QUOTE] no ale i tak debiut można uważać za udany, prawda? :) no ale niestety, bywa i tak.. mimo to gratuluję ! :D masz może katalog? Quote
Culineo Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 no to szkoda.... mi też się ta suka nie podobała :< ale i tak wielkie gratulacje dla Dumy, że była spokojna i , że mogłaś być z niej dumna ! :smilecol: tej suni nie będzie na każdej wystawie więc pokażecie co umiecie :D ale to juz jakiś start i zapoznanie Dumki z ringiem ! pochwal się później opisem :) Quote
Naklejka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Chyba Was widziałam, gdy oceniane były tybetany. Szkoda, że się nie udało, ale nie masz czym się przejmować ;) Quote
eria Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 Opis : Odpowiednio rozwinięta do wieku, dość dobra głowa, uzębienie pełne, zgryz prawidłowy, tęczówka oka ciemna, ogon nieprawidłowo noszony, sierść i kolor prawidłowe, ładna w ruchu i postawie. Quote
strasznika Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Piękny opis, gratuluję debiutu! Przykre to jednak, że dzięki znajomościom, do hodowli przechodzą przeciętne lub wręcz nieładne psy :( Quote
Pegaza Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='strasznika']Piękny opis, gratuluję debiutu! Przykre to jednak, że dzięki znajomościom, do hodowli przechodzą przeciętne lub wręcz nieładne psy :([/QUOTE] Taa i to się dzieje w każdej rasie..uklady i ukladziki... Jak się nie mieli do czego doczepic to sie przyczepili do ogona.. Quote
vpassione Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='eria']Jestem pewna,że wygra też Best in Show baby.[/QUOTE] My stanęliśmy w ringu przygotowawczym, zerknęłam za siebie i się zorientowałam, że Duma w takim razie lokata II, bo zobaczyłam tą konkurentkę. W każdym razie ta suka na BIS biegła z nosem w ziemi, nie stanęła na pudle jeśli to Cię pocieszy ;) Mijałam sznaucery, ale jakoś na Was nie trafiłam. To składam wirtualne gratulacje za debiut! :) Quote
angineuuka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 BIS baby ma chyba lhasa apso jak się nie myle :) Quote
vpassione Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='Angi']BIS baby ma chyba lhasa apso jak się nie myle :)[/QUOTE] I lokata bernardyn, II ?, III ?, IV bokser. Tyle ogarniałam :eviltong: Quote
Vectra Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 a co jest z tym Waszym ogonkiem nie tak , wg sędziego ? Quote
angineuuka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='vpassione']I lokata bernardyn, II ?, III ?, IV bokser. Tyle ogarniałam :eviltong:[/QUOTE] mnie nie było :evil_lol: jednak to byl mój błąd :D Quote
eria Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 We wzorcu napisane jest " ogon pożądany w kształcie sierpa lub szabli" lub jakoś tak , ale pożądany a nie wymagany , a to różnica moim zdaniem. A osadzony jest wysoko -taki ma być . No trudno, ogona już nie zmienię. Patrycja, owszem pocieszyło mnie to co napisałaś. Na ocenie ta suczka ani nie stała ani nie biegła, w ogóle. Właścicielka powiedziała do sędziny "ona nie chce iść" a sędzina na to " to niech robi cokolwiek byleby coś robiła". Podczas gdy Duma zachowywała się jak obyty z wystawami stary wyjadacz ;). Myślę,że mimo że to klasa baby to sędzia jednak powinien zwrócić uwagę na zachowanie (i wychowanie) i temperament psa. Tamta suczka jest 1,5 miesiąca młodsza od Dumy, ale Duma w jej wieku będąc na wystawie w Chorzowie (tylko towarzysko) wszystko już umiała. Ba, mając 3,5 miesiąca, w Bieszczadach stanie miała już wzorowe. A Ciebie, Pati też wypatrywałam , bo wyczytałam ,że Gippo będzie, ale nie wypatrzyłam ;) konkurentka - każdy sam oceni [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-kqVE3uk9MJ8/UHr0_lIgSNI/AAAAAAAAAu8/6W9bRbUUrgM/s512/DSC_0274.jpg[/IMG] i Dumka podczas opisu [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-h5OuNFkE0TU/UHr2T98r4BI/AAAAAAAAAwM/6XJoKkhkpf4/s512/DSC_0299.jpg[/IMG] tu czekamy na wejście [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Nj24VjaKxX0/UHr09nmCKBI/AAAAAAAAAu0/99W2vr1s0_I/s512/DSC_0246.jpg[/IMG] w trakcie [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-SCJunXJ5tsU/UHr1AHkD5kI/AAAAAAAAAvA/KRuIdAklpwA/s640/DSC_0266.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-fJ2DYa5gACU/UHr1J8VS0bI/AAAAAAAAAvM/pDKa1q0Oa0k/s512/DSC_0282.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ZB1kyZdzE_g/UHr1Kv9XjvI/AAAAAAAAAvQ/yLLvLFTmxSM/s640/DSC_0285.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts