Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mogę juz napisać ,ze Fibi była inseminowana dzień po progesteronie 7,4 i nosi w sobie 8-9 szczeniat . dla tej rasy przeciętna liczba szczeniat to 4 sztuki .Płodne sunie rodza kolo 6 . Fibi była kryta w 19 i 20 dniu cieczki , przy wszystkich objawach wskaujacych na to ,ze to jeszcze nie pora tzn calkowity brak zainteresowania obojga partnerów , krew zamiast podbarwionej krwia wydzieliny .

• 1 month later...
Posted

Jeśli w piątek po południu suka miała progesteron ponad 4,5 a kryta była w niedzielę rano i poniedziałek po południu to sprawa wygląda Waszym zdaniem dość "korzystnie"?

Posted

[quote name='Gazuś']Jeśli w piątek po południu suka miała progesteron ponad 4,5 a kryta była w niedzielę rano i poniedziałek po południu to sprawa wygląda Waszym zdaniem dość "korzystnie"?[/quote]

Moim zdaniem wygląda korzystnie:eviltong: Ale to się dopiero okaże pewnie.
U Magii było tak:
9 V 2008r. - zaczęta cieczka
16 V 2008r. - progesteron 4, 32 ng/ml (7 dzień cieczki)
18 V 2008r. - pierwsze krycie (krycie bez żadnych problemów w 9 dzień cieczki)
19 V 2008r. - drugie krycie (10 dzień cieczki) krycie również idealne, choć złączenie nieco krótsze niż poprzednio.

Na rezultaty poczekamy troszkę...
Do [B]Gazuś[/B] - :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• 1 month later...
Posted

Ayka jest troszkę nerwową suką i nie chcę jej stresować badaniem usg, tym bardziej, że wet. który w naszym mieście dysponuje aparatem jest mało delikatny.:cool3:

Za tydzień już powinno być coś widać.

Posted

Wpisuję schemacik, może się przyda:

9 V 2008r. - zaczęta cieczka
16 V 2008r. - progesteron 4, 32 ng/ml (7 dzień cieczki)
18 V 2008r. - pierwsze krycie (9 dzień cieczki) (brak problemów, złączenie ok.20 min., suka spokojna)
19 V 2008r. - drugie krycie (10 dzień cieczki) (brak problemów, złączenie ok.10-12 min., suka nakręcona na psa)
12 VI 2008r. - potwierdzona ciąża za pomocą usg, widoczne 6 szczeniaków (brak problemów, suka spokojna)
3 VII 2008r. - wyjazd nad morze (brak problemów, suka spokojna, w podróży wszystko ok)
11 VII 2008r. - szczeniaczki ruszają się
16 VII 2008r. - powrót znad morza (brak problemów, suka spokojna, w podróży wszystko ok)
Dziś jest 60 dzień ciąży. (18 VII 2008r.)

I lada chwila czekamy na poród!:multi:

Posted

Ja mam trochę inny ale równie ciekawy.:angryy:
wtorek 8.07 początek cieczki
piątek 11.07 - progesteron 0,1 (4 doba cieczki )
poniedziałek 14.07 - 0,08 (7 doba)
czwartek 17.07 - 0.03 (10 doba )
:shake:
Domowy reproduktor śpi z suką na jednej kanapie, ma ją w poważaniu, odmówił jednego posiłku.

Wygląda na to, że krycia nie będzie:shake:

Posted

W końcu cieczka trwa trzy tygodnie, macie jeszcze czas. Jedna flatka była najpierw kryta w dniu szóstym (nie pamiętam ile szczeniaków) a potem w 21 dniu cieczki i urodziło się 14 maluchów;;) Więc może u Was też będzie tak późno:razz:

Posted

[quote name='PANGEA']No niby tak
Ale zdarzyło się komuś z Was, żeby progesteron SPADAŁ :crazyeye: w czasie cieczki??[/QUOTE]
Jeśli poziom jest 2 miejsca po przecinku to może nie ma spadku tylko błąd w laboratorium - wszystkie badania obarczone są pewnym marginesem błędu.

Posted

[quote name='sodalis']Jeśli poziom jest 2 miejsca po przecinku to może nie ma spadku tylko błąd w laboratorium - wszystkie badania obarczone są pewnym marginesem błędu.[/quote]
też tak myślałam ale niestety nie.
Dziś suka przestała "plamić"

Posted

[quote name='PANGEA']też tak myślałam ale niestety nie.
Dziś suka przestała "plamić"[/quote]

PANGEA a ktory to juz dzien? Moze odseparuj meża od niej i potem sprobujcie? Czasem domowe samca uwazaja ze to ich suka i sie ich porpstu nie rusza u mnie to samo. Jak byla marysia do krycia razem spacerowali, spali w jednym hotelu nawet jej nie wachał a inne psy wariowały.

Posted

[quote name='Marihuana']PANGEA a ktory to juz dzien? Moze odseparuj meża od niej i potem sprobujcie? Czasem domowe samca uwazaja ze to ich suka i sie ich porpstu nie rusza u mnie to samo. Jak byla marysia do krycia razem spacerowali, spali w jednym hotelu nawet jej nie wachał a inne psy wariowały.[/quote]
:evil_lol:
Dziś jest 12 dzień. Od wczoraj suka już nie "plami". Jutro jeszcze tak na wszelki wypadek sprawdzę progesteron ale wygląda, że to koniec tego "czegoś". Skoczymy w tym tyg na USG tak na wszelki wypadek.

A co do reproduktora :razz:
Pies to Dog Niemiecki a suczka :cool3: Petit Bassetka ;) wiec pary z tego nie będzie :eviltong:

A co do krycia
Wyglada na to, że poczekam na normalną cieczkę bo pieska mam z Florydy :roll:

Posted

[quote name='PANGEA']:evil_lol:
Dziś jest 12 dzień. Od wczoraj suka już nie "plami". Jutro jeszcze tak na wszelki wypadek sprawdzę progesteron ale wygląda, że to koniec tego "czegoś". Skoczymy w tym tyg na USG tak na wszelki wypadek.

A co do reproduktora :razz:
Pies to Dog Niemiecki a suczka :cool3: Petit Bassetka ;) wiec pary z tego nie będzie :eviltong:

A co do krycia
Wyglada na to, że poczekam na normalną cieczkę bo pieska mam z Florydy :roll:[/quote]

Aha upss;) to cię źle zrozumiałam :)

Posted

Jak już tu pisałam, u nas w lutym było tak:

[QUOTE]W końcu wyszło tak:
7 dzień (środa) - 0,30
9 dzień (piątek) - 0,40
13 dzień (wtorek) - 0,81
16 dzień (piątek) - 2,9
18 dzień (niedziela) - 6,1
Krycie 18, 19 i 20 dnia.

Przykład, że nie wszystkie suczki są statystyczne. Objawy zewnętrzne i zachowanie suczki zdecydowanie pokryło się u nas z odpowiednim poziomem progesteronu.
Teraz z niecierpliwością czekamy na USG...[/QUOTE]

Wypływu też już praktycznie nie było od 12 dnia.
Z tego krycia urodziło się 7 maluszków :loveu: Więc nie trać jeszcze nadziei i badaj progesteron.

Posted

[quote name='Kaladan']Jak już tu pisałam, u nas w lutym było tak:

Wypływu też już praktycznie nie było od 12 dnia.
Z tego krycia urodziło się 7 maluszków :loveu: Więc nie trać jeszcze nadziei i badaj progesteron.[/quote]
Zmobilizowałaś mnie. Jutro sprawdzę

Posted

Zmobilizowałam się i zrobiłam dziś badanie
wtorek 8.07 początek cieczki
piątek 11.07 - progesteron 0,1 (4 doba cieczki )
poniedziałek 14.07 - 0,08 (7 doba)
czwartek 17.07 - 0.03 (10 doba )
wtorek 21.07 - 0.14 (15 doba)

Nie wiem co myśleć
zrobie jeszcze w piątek