devoner Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 no to ja wam powiem co mi Pani na wiejskiej poczcie powiedziała jak wysyłałam taksowe obroże jako listy polecone,że przyszło pismo z centrali i ma nakłaniać klientów do wysyłania towarów paczką,bo list jak sama nazwa wskazuje służy do wysyłania korespondencji,zbaraniałam totalnie. Quote
rozi Posted December 8, 2017 Posted December 8, 2017 Słuchajcie, mało że w grudniu na poczcie jest burdel, to jeszcze listy polecone i paczki mini nie mają pełnego monitoringu, czyli wiadomo że nadana i jest "w transporcie" i nic poza tym. Coś niewielkiego to faktycznie listem koszt mniejszy, ale np. list polecony priorytet powyżej 1kg, gabaryt B, kosztuje tyle samo, co paczka48, a taka z terminem jest szczegółowo monitorowana, wiadomo gdzie jej szukać, gdyby co. Ma też opcje ubezpieczenia, odbioru w punkcie, wartości. Ja zawsze proszę o paczkę48 i radzę zrobić to samo, jeśli komuś zależy na czasie i na fantach. Właśnie wcięło polecony priorytet, wysłany do mnie tydzień temu, i nikt nie wie, gdzie jest, biuro obsługi też widzi tylko to, co ja w śledzeniu. Quote
3 x Posted May 26, 2018 Posted May 26, 2018 ponieważ ostatnio reaktywowałam swoją aktywność bazarkowa, jako formę wysyłki chciałam wam polecić PACZKĘ W RUCHU przez internet wypełnia się dane adresata i wybiera się z którego kiosku będzie nadanie (czyli szuka się najbliższego dla siebie, który ma taką usługę) imię nazwisko tel mail kod kiosku i albo samemu drukuje się kod kreskowy (etykietę) albo spisuje kod, który podaje się Pani/Panu w okienku cena: paczka do 1 kg - 8,28 zł (jakoś tak) natomiast powyżej 1 kg - 20 kg - 9,9 zł wysłałam ostatnio bardzo dużo przesyłek tym sposobem i nie było najmniejszego problemu :) Quote
devoner Posted May 26, 2018 Posted May 26, 2018 1 godzinę temu, 3 x napisał: ponieważ ostatnio reaktywowałam swoją aktywność bazarkowa, jako formę wysyłki chciałam wam polecić PACZKĘ W RUCHU przez internet wypełnia się dane adresata i wybiera się z którego kiosku będzie nadanie (czyli szuka się najbliższego dla siebie, który ma taką usługę) imię nazwisko tel mail kod kiosku i albo samemu drukuje się kod kreskowy (etykietę) albo spisuje kod, który podaje się Pani/Panu w okienku cena: paczka do 1 kg - 8,28 zł (jakoś tak) natomiast powyżej 1 kg - 20 kg - 9,9 zł wysłałam ostatnio bardzo dużo przesyłek tym sposobem i nie było najmniejszego problemu :) fajnie jak się mieszka w mieście ja do najbliższego kiosku mam 15 km Quote
NikaEla Posted May 26, 2018 Posted May 26, 2018 1 godzinę temu, devoner napisał: fajnie jak się mieszka w mieście ja do najbliższego kiosku mam 15 km Nie martw się , ja nie mam pojęcia gdzie we Wrocławiu są takie kioski na pewno nie na mojej trasie praca - sklep - dom Quote
3 x Posted May 30, 2018 Posted May 30, 2018 Dnia 26.05.2018 o 20:27, devoner napisał: fajnie jak się mieszka w mieście ja do najbliższego kiosku mam 15 km oj fakt, ja mam blisko, więc korzystam i dzielę się inf. z innymi Dnia 26.05.2018 o 21:32, NikaEla napisał: Nie martw się , ja nie mam pojęcia gdzie we Wrocławiu są takie kioski na pewno nie na mojej trasie praca - sklep - dom sprawdź tutaj, może akurat https://www.paczkawruchu.pl/znajdz-kiosk/ 1 Quote
b-b Posted March 14, 2019 Posted March 14, 2019 Poczta szykuje nam zmiany i co pewnie za tym idzie podwyżki. Szanowni Państwo, informujemy, że od 1 kwietnia 2019 r. Poczta Polska zmienia podejście do powszechnych przesyłek listowych w obrocie krajowym. Zmiana polega na wprowadzeniu nowych formatów S, M, L i rezygnacji z gabarytów A i B. Tym samym, cena za usługę listową nierejestrowaną, poleconą i wartościową w obrocie krajowym uzależniona będzie głównie od dwóch parametrów: 1. formatu przesyłki: · S – maksymalny wymiar koperty C5 do 500 g, · M – maksymalny wymiar koperty C4 do 1000 g, · L – ponad wymiar koperty C4, przy założeniu nieprzekroczenia wymiarów określonych w ustawie Prawo pocztowe - do 2000 g. 2. kategorii czasu doręczenia (Ekonomiczna i Priorytetowa). Zmiana ma na celu uproszczenie cennika poprzez redukcję pozycji cennikowych w zakresie przesyłek listowych z dotychczasowych 12 do 6. To również ułatwienie dla klientów, Pracowników Poczty Polskiej oraz dostosowanie oferty naszej firmy do zmieniającego się rynku przesyłek listowych. 1 Quote
rozi Posted March 14, 2019 Posted March 14, 2019 Coś ja wysyłałam... a! list wartościowy. Babeczka na poczcie w ogóle nie wiedziała, czym to jeść, mimo wypełnionego formularza. Nawiasem mówiąc tego formularza szukały dla mnie wcześniej dwie osoby :D Stale im coś zmieniają. Quote
Figunia Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 Dziewczyny robiace duzo bazarkow. Przeczytajcie ten artykul. Poczta szykuje drastyczna podwyzke cen za uslugi. Mozna sie jednak, choc na rok, przed tym zabezpieczyc. Wszystko jest w art. - ktorego link wklejam. http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=25083&Itemid=55 Quote
devoner Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 5 godzin temu, Figunia napisał: Dziewczyny robiace duzo bazarkow. Przeczytajcie ten artykul. Poczta szykuje drastyczna podwyzke cen za uslugi. Mozna sie jednak, choc na rok, przed tym zabezpieczyc. Wszystko jest w art. - ktorego link wklejam. http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=25083&Itemid=55 bez sensu dotyczy tylko w pierwszym przypadku gabarytu A do 2kg,a w drugim gabarytu B do 350 g,a co z resztą? Quote
rozi Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 Czasem sprawdzam cenę wysyłki, wpisuję w okienko wyszukiwania "poczta cennik", a przy tych ciągłych zmianach i podwyżkach powinno się wpisywać "poczta sennik" Quote
NikaEla Posted April 8, 2019 Posted April 8, 2019 Teraz paczka do 1kg jest tańsza (13zł) od listu grubszego niż 2cm (15,60zł) Do tej pory było odwrotnie Quote
rozi Posted April 28, 2019 Posted April 28, 2019 Słuchajcie, wysyłka jest coraz droższa, proponuję żeby kupujący (jeśli chcą) pisali, z jakiego są miasta. Wtedy sprzedający będzie mógł (jeśli zechce) zapytać te osoby z jednego, czy może chcą łączną paczką, potem się podzielą. Szkoda kasy na pocztę. To, oczywiście, jest praktykowane, ale parę razy przeoczyłam, bo trzeba latać po postach i sprawdzać, co kto kupił. 1 Quote
rozi Posted June 29, 2020 Posted June 29, 2020 UWAGA UWAGA UWAGA !!!!!! Na info z paczkomatów. Przed chwilą był w salonie telefonii facet. W szoku. Żona dostała sms "coś tam coś tam, paczka oczekuje w paczkomacie, aby otrzymać kod odbioru zaktualizuj aplikację mobilną". Otworzyła toto, zhakowali jej telefon, wyczyścili konta bankowe i coś tam jeszcze narobili, nie pamiętam. Quote
Recommended Posts