ssylwia Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 no właśnie jak to z tym jest? Wczoraj byłam z psem na szczepieniu wścieklizna plus vanguard plus 7 i zapłaciłam 90 zł. Myślę, że to lekka przesada... Dodam, że mieszkam w Warszawie. Quote
Hawanka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='ssylwia']no właśnie jak to z tym jest? Wczoraj byłam z psem na szczepieniu wścieklizna plus vanguard plus 7 i zapłaciłam 90 zł. Myślę, że to lekka przesada... Dodam, że mieszkam w Warszawie.[/QUOTE] Takie sa ceny u mnie szczepienie przeciwko wściekliżnie 30 i na nosówke i inne choroby vanguard plus 7 45 zł Quote
ssylwia Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 to teraz żeby było smieszniej koleżanka szczepiła psa w tej samej klinice tylko że dwa dni po mnie i zapłaciła 70 zł.... czyli wychodiz na to że weterynarz sam sobie ustala wysokosć stawki. Quote
gops Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 u nas wscieklizna 25zl -30 zl zalezy w jakiej lecznicy , choroby zakazne nosowka itp 90zl wiec razem ladnie ponad 100 :) nie szczepi sie naraz wscieklizna plus choroby tylko w odstepie conajmiej kilka miesiecy Quote
Karolina. Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 A ja za szczepienie p. wściekliźnie w naszej lecznicy zapłaciłam całe 18zł :) Quote
sachma Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 dla szczeniaka 3 szczepienie na wirusówki + corona virus + wścieklizna - 95zł. a szczepionka 2 wirusówka 65zł. w zeszłym roku dla ONka - wirusówki + wścieklizna - 140zł. (inna lecznica) koleżanka mogła zapłacić mniej bo np ma zniżki - u mnie przy jednej wetce mam 5% zniżki, a przy tej do której zawsze chodzę zniżki sięgają nawet 30%.. a czasem jak np biorę zastrzyki na zapas dla szczura to płacę normalną cenę za jedną dawkę a dwie kolejne mam za darmo.. Quote
ssylwia Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 [quote name='gops']u nas wscieklizna 25zl -30 zl zalezy w jakiej lecznicy , choroby zakazne nosowka itp 90zl wiec razem ladnie ponad 100 :) nie szczepi sie naraz wscieklizna plus choroby tylko w odstepie conajmiej kilka miesiecy[/QUOTE] jeżeli pies dobrze reaguje to nie ma przeciwskazań. Tak czy siak z tego co widze to zależy od weta ile weźmie za szczepienie a szkoda bo stawka w lecznicy powinna być jednakowa. Quote
Agnes Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 ssylwia - wscieklizna 35, chorobowe 60-70, wiec Twoja cena jest normalna. Ja tez nie lubie laczonych szczepionek, przez lata wbijano mi, zeby nie laczyc wiec podaje oddzielne Quote
ssylwia Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 Agnes a gdzie chodzisz z psem do weta? mnie troszke zdziwiła ta cana bo rok temu też zapłaciłam mniej :) a takie inne pytanie - czy szczpeicie co roku psa na choroby zakaźne? ja przez 13 lat co roku ale... teraz przeglądam internet i zdnaia sa podzielone u wetów też. Quote
Agnes Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Rok to bardzo duzo, mieszkam na Ursynowie i tu szczepie psa, a do weta jezdze na Tarchomin. Nie szczepie co roku, bo nie ma takiej potrzeby szczegolnie u psa doroslego. Zdecydowanie co dwa lata wystarczy, nie wiem jak to sie ma do psa ktory przez 13 lat byl szczepiony co roku - warto zapytac ZAUFANEGO weta Quote
Hawanka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Ja tak samo nie szczepie wszystko razem tylko czekam conajmniej miesiąc .... Quote
ssylwia Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 to chyba na temat łączneia szczepień są też różne szkoły :) tak samo jak z tym czy szczepić psa co rok czy też nie... :) mi żaden z wetów(a chodizłam do różnych bo jeżeli chodiz o szczepienia to nie musze isć akurat do tego który leczy psa) mówił że jeżeli pies dobrze reaguje na łączone szczepioenia nie ma przeciwskazań do podania jednocześnie dwóch szczepionek tym bardziej że np szczepionka Hexadog(chyba tak się nazywa) jest połączeniem chorób wirusowych i wścieklizny. Quote
MOKOJOKOTO Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 U nas szczepienia te standardowe ochronne są po 46zł każde, corona virus 20zł (jutro idziemy), a na wściekliznę nie wiem ile u tego weterynarza ale u innego po 10zł było. Quote
Trylifentyr Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 u nas w za wirusówke ( DHPPi2 L ) 45pln , wsicklizna + 20pln - raczej standard w Naszej okolicy - czyli komplet 65pln Quote
Guciek Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 To u nas w Radomiu są po 30zł, w Białobrzegach po 20zł (mówię o tych podstawowych, nie wścieklizna), więc na trzecie szczepienie chyba jednak wrócę do domu i zaszczepię w Radomiu, wyjdzie taniej nawet z paliwem :razz: Quote
Fides79 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 a ja u Weta z którego usług korzystam za komplet szczepień wścieklizna+inne choroby zapłacę 70 zł Quote
Recommended Posts