Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj dowiedziałam się o nowo otwartym kierunku tech wet w Bytomiu.
Szkoła Profesja, 2letnia, policealna.
Koszt 180zł/mies, bez wpisowego.

Dzisiaj dzwoniłam, miejsc jest dużo, bo kierunek jeszcze nie jest jeszcze zbytnio rozgłoszony.

Idę się jutro zapisać, bo dla mnie jest to bardziej konkurencyjna cena, niż w Katowicach.;)
Pozdrawiam!

Posted

[COLOR=Blue]w sumie ja mam jeszcze rok ale super że w Bytomiu jet!
planowałam wybrać się na tech wet właśnie w Katowicach ale
jak nic się nie zmieni to będę właśnie w Bytomiu, dużo bliżej i taniej;)[/COLOR]

• 4 weeks later...
Posted

A czemu nie Awangarda ? czesne 200zł pierwszy semestr miesiecznie oczywiscie a nastepne 250zł i niema wpisowego a moze wiecie cos o tej szkole bo ja sie zastanawiam chciałam isc do profesji ale duzo osob odradza

Posted

PS. Ja sie zapisałam do Bytomia do Omegi ( medyczna) A Profesja to jakby klon AP Edukacji, skonczyłam u nich jednego technika i wiem ze takie szkoły z 30 kierunkami to koopa:P
W ofercie maja całą mase a uruchamiaja zazwyczaj 4 kadra jest przypadkowa i pozostawia wiele do zyczenia.
Omega ma oddziały w innych miastach i specjalizuje sie z tego co wiem w kiedynkach medycznych, co dla mnie jest plusem , oczywiście nie wiadomo napewno czy jest dobra, bo ogolnie et szkoły 2 letnie dobre nie są, ale jak juz sie decydować, to lepiej na te wyspecjalizowane, wydaje mi sie.
Tez miałam spory dylemat, avangarda czy omega, zdecydowała cena (w omedze 190) i umiejscowienie:P
I tak wszystko wychodzi dopiero w praniu.

• 3 weeks later...
Posted

Zmieniłam zdanie , jak juz napisałam w innym wątku przepisuje sie do avangardy, jest jednak lepsza pod wielona względami a teraz jak jeszcze obnizyli czesne jestem pewna swojej decyzji.
Omega niestety kojazyła mi sie ze szkołą o tej samej zresztą nazwie która działa juz od jakiegos czau w innych miastach, niestety tych "Omeg" sie troche namnozyło i jest ich kilka róznych a ta w Bytomiu jest nowa i raczkuje w weterynarii, wiec nie będę jednak eksperymentować i ide do Awangardy w Katowicach, ma juz doswiadczenie, fajny sprzęt i z tego co dziewczyny mówią, dobra kadrę

Posted

ja natomiast zapisałam się do Omegi w Bytomiu, zobaczymy jak będzie tak jak Telma wspomniała ''i tak wszystko dopiero wychodzi w praniu'.
Ktoś jeszcze zawita w Omega w Btm we wrześniu ? :) na weterynarii rzecz jasna :D

• 2 weeks later...
Posted

Witam ja też chciałam iść na ten kierunek wydaję mi się bardzo interesujący. Bardzo kocham zwierzęta i mam z nimi dobry kontakt. Niestety za późno się obudziłam. Może pójdę od lutego:) Ci którzy idą w tym roku proszę powiedźcie jak na rozpoczęciu było. I jak miną pierwsze zajęcia. Jestem bardzo ciekawa co do tej szkoły. Pozdrawiam

Posted

Przeciez do więkzości takich szkół mozna sie zapisac do konca wrzesnia nawet, a zajęc w bytomiu założe się ze jeszcze nie było. ( Jak w ogóle ruszyli z kierunkiem, czy nie odwołali go z powodu zbyt małęj liczby zapisanych?)
Ja w Katowicach pierwsze zajęcia mam dopiero 12, 13, czekam niecierpliwie:P

Posted

Jeszcze zajęć nie było ;) więc można się pewnie zapisywać ;) 1 zjazd ma być bodajże w ostatni week września =)) podobno jest baardzo dużo chętnych, (tak mówiła kobitka w sekretariacie ) ALE JAK JEST NAPRAWDĘ TO NIE WIEM ;)))
Bosley, przejdz się tam,napewno uda Ci się jeszcze zapisać ;))))

ja też czekam niecierpliwie ;D
ale już sobie powiedziałam, że jak nie będzie mi odpowiadał poziom to przeniosę się do awangardy ;P

• 9 months later...
  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

[quote name='jusstyna85']Wiecie gdzie w tym roku otworzyli taki kierunek?[/QUOTE]

W Zabrzu jest też, mało kto o nim wie w dodatku za darmo !!!!!! Ja sama złożyłam dokumenty ale jest mało chętnych.

• 11 months later...
  • 2 months later...
Posted

[quote name='marra']W Zabrzu jest też, mało kto o nim wie w dodatku za darmo !!!!!! Ja sama złożyłam dokumenty ale jest mało chętnych.[/QUOTE]

I jak w tej szkole? Otworzyli kierunek?
Można prosić o jakis kontakt do niej?
Ja szukam właśnie bezpłatnej;)

Posted

[quote name='Tepes'][COLOR=#0000ff]Ja jestem w Omedze w Bytomiu po pierwszych zajęciach, i jest bezpłatnie;)[/COLOR][/QUOTE]

a możesz napisać jaki masz język obcy i z kim?;)nie wiesz jakie to dla mnie ważne;)
Jak Ci się podobało na zajęciach?Piszecie z każdego przedmiotu prace kontrolne?
Nie w każdej szkole się pisze,dla mnie to bez sensu,dodatkowa praca,powinien byĆ tylko egzamin,który wystarczyłby w zupełności.
Pracownie praktyczne macie na miejscu?Jak to będzie wyglądało.Pewnie wszyscy razem będziecie się wybierać razem np do zoo,jakieś farmy.Zdradź szczegóły Kochana;)

Posted

[quote name='Telma']Ja juz po 1 roku w Avangardzie. Jest ok, ale zajęcia praktyczne słabe, sami sobie musieliśmy pewne rzeczy zorganizowac.[/QUOTE]

Jak tam po szkole?Chyba już skończyłaś?
Napiszesz jak wyglądał egzamin zawodowy?:)

Posted

[COLOR=#0000ff]Nazwisko podam i na pw.
Wiesz co pierwsze zajęcia to sa BHP i podstawy działalności usługowej czyli straaaaaszne nudy
co do prac kontrolnych nic nie wspominali czyli będą chyba tylko egzaminy;)
o do pracowni to nie ma pojęcia bo te lekcje odbywają się w budynku liceum ogólnokształcącego i uwierz, że nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało okaże się w praniu;)
[/COLOR]

Posted

[quote name='Tepes'][COLOR=#0000ff]Nazwisko podam i na pw.
Wiesz co pierwsze zajęcia to sa BHP i podstawy działalności usługowej czyli straaaaaszne nudy
co do prac kontrolnych nic nie wspominali czyli będą chyba tylko egzaminy;)
o do pracowni to nie ma pojęcia bo te lekcje odbywają się w budynku liceum ogólnokształcącego i uwierz, że nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało okaże się w praniu;)
[/COLOR][/QUOTE]

A dużą masz grupę,jaka średnia wieku,ile panów?;)