Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiem że temat niby był, najbardziej polecana jest ANDIS AGR+ ale jednak jest chyba najdrozsza ze wszystkich jakie widzialam :)
mam sznaucerkę mini, walijkę i przybędzie duzy sznaucer. uzycie domowe, zero wystaw itp (teraz, być może kiedyś, po tych :placz: pojawią się psy wystawowo-hodowlane)

pytanie- jako że na rynku pojawiło się parę maszynek o ktorych w życiu nie słyszałam, może macie coś godnego polecenia? chętnie do 600zł... :)

coś co ma fajny stosunek jakość/cena
nie jest mega głośne
ma dobry serwis jakby co...

nie wiem co jeszcze... :)

Posted

A po co ta ? Polecam Moser1245 + ostrza ME1221 +5 mm; ME1225 +7 mm.
Maszynka jest ważna , ale najważniejsze są ostrza i trzeba pamiętać o prawidłowej eksploatacji , żeby długo służyły .

Posted

Tak, to naprawdę bardzo dobra i sprawdzona maszynka.
Osobiście mam dla sznaucera Andis AGC 2 Super Speed. Jest dość ciężka ale mi to nie przeszkadza. Ale jest dość droga... (chociaż ceny w internecie duuużo się różniły jakiś czas temu i trzeba poszukać). Moser chyba głośniejszy jest.

Posted

Andis są bardzo ciche, to fakt. A może taka Cię zainteresuje? Jeżeli będziesz jej używać tylko dla swoich psów to myślę, że bardzo długo Ci posłuży [url]http://germapol.istore.pl/pl,product,1311146,andis,mbg2,pro,pet,20,w,silnikowa,maszynka,na,kazd,kieszen.html[/url], albo może taka? Troszkę droższa jak napisałaś ale też świetna [url]http://germapol.istore.pl/pl,product,1311133,andis,agc,2,najcichsza,profesjonalna,maszynka,do,strzyzenia.html[/url]. Pozdrawiam

Posted

dzięki :) wiedzialam ze ktos juz ma ten tanszy andis :)
600 czy 630 przy 400 zł rocznie na fryzjera (teraz, przy dwoch sukach) to juz daaaaaawno by mi sie zwrocilo :)
andis agc bla bla 2 chyba wezmę :)
najchętniej bym obejrzała ją w akcji :(

a maszynek za 'tylko' ileś juz miałam z 5 jak nie 6 :)

Posted

Morepig ,zwróciłaś uwagę na ostrza , chyba , że jednym chcesz wszystko załatwić.
Nadstawkami się słabo strzyże.

Posted

[quote name='tabaluga1']Ta maszynka za 140 zeta jest na silnik i ma moc 30 W. Takiej nie miałaś . Dają też 2 ostrza .[/QUOTE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]zniechęciło mnie to:[/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=2][COLOR=black]"otrzymasz także poradnik jak dbac o swoje ostrza, aby nie uległy stępieniu już po pierwszym użyciu"[/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=2][/SIZE][/COLOR]
[SIZE=2][COLOR=black]a do andisa przekonało to że jest 'bezobsługowa' ponoć..[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2]idę rozejrzeć się za ostrzami...[/SIZE]
[SIZE=2]ehhh :)[/SIZE][COLOR=#1616ff]
[/COLOR]

Posted

[quote name='tabaluga1']A co o tej myślicie ? Tylko 140 złotych.
[URL]http://www.allegro.pl/item1091582534_maszynka_gts_888_30w_2_ostrza_de_luxe_4_nakladki.html[/URL][/QUOTE]
mam ta masyznke juz prawie rok
bardzo polecam!
obcinam co miesiac suke kundelka ,co 2 miesiace pudla , mix sznaucera i 2 yorki
dziala idelanie!
nie ma zadnych problemow , dostalam 2 ostrza ,oraz nakladki
ostrze po tylu obceiciach nie jest ani troche tepe

• 2 months later...
Posted

[quote name='nataliahexe']Hm.. wydaję mi się, że jest to wiadome, że trzeba ostrza dokupić do tych maszynek. W zestawie jest jedno ostrze-1.5mm a żeby ostrzyc sznaucera to nie ukrywam trzeba więcej.[/QUOTE]

więcej w sensie? więcej sztuk ostrzy czy dłuższe/krótsze?
no i też doprecyzujmy- psy są wyłącznie domowe, niewystawowe, więc jak czasem cos się nie uda to nikt poza mną nie zauważy.

Posted

chodzi o różne, jeśli to ma być tylko domowe strzyżenie to na upartego można i tym jednym, zależy czego potrzebujesz, każdy ma inne wymagania. Warto byłoby dokupić ostrze krótkie np. 40 do uszu.

Posted

Do Andisów dodawane jest ostrze 1.5mm- do uszu jest idealne, ale np jak pupę ostrzyżesz tak krótko to pies przez parę dni może czuć dyskomfort :-)
takie krótkie włoski mogą go w tyłek kłuć. Proponuję jeszcze dokupić dłuższe ostrze, którym będziesz tułów strzygła i np. jeszcze 3 lub 6mm do pupy i szyi.

Posted

Nataliahexe przy strzyżeniu uszu maszynką łatwo o skaleczenie . Ja uszy strzygę ręczną maszynką ( 3 mm. pod włos i z włosem 5 mm. Resztę w zależności od włosa ostrzami 5 ; 7 ; 9 mm. i to są dobre długości .

Posted

Dlaczego dyskutujesz ze mną na temat długości skoro ja pracuje na Andisie a Ty na Moserze? To są dwie inne firmy i każda ma swoje długości ostrzy i swoją specyfikę sprzętu. A ucho jeżeli się je strzyże od nasady ucha do krawędzi (czyli z włosem) to się go nie skaleczy- chyba, że się dobrze postarasz żeby udowodnić, że masz rację.

Posted

Nataliahexe nie istotne są firmy , tylko długości strzyżenia . a odnośnie skaleczenia , to ruch psa może spowodować skaleczenie .
A moja metoda jest prawie 100% i odpowiednie długości.

Posted

Jeżeli pies szarpnie głową to siłą rzeczy i nie ważne w którą stronę ucieknie z łepkiem, wyciągnie nam ucho z pomiędzy maszynki a palców więc kierunek ten odpowiada strzyżeniu z włosem i i tak nie ma prawa się nic stać.

Posted

[quote name='Grey']Nataliahexe nie istotne są firmy , tylko długości strzyżenia . a odnośnie skaleczenia , to ruch psa może spowodować skaleczenie .
A moja metoda jest prawie 100% i odpowiednie długości.[/QUOTE]
PAX! moje psy się nie ruszają przy strzyzeniu, jak się poruszą będą miały skaleczenie i się więcej nie ruszą, naturalna konsekwencja.
dzięki leepa i natalia za odpowiedzi, wypatrzylam zestaw
[URL]http://germapol.istore.pl/pl,product,1981763,001,letni,pakiet,groomera,oster,golden,a5,trymer,oster,obaby,oster,pawformance,dodatkowe,ostrza,nasadki,i,wiele,innych,sprawdz,sam.html[/URL] i sie nad nim zastanawiam.
zasadniczo na razie przynajmniej psy żyją dla nas nie my dla psów, może za 20 lat jak się dzieci pozbędę to będzie inaczej :D

Posted

Morepig ten zestaw co sobie wypatrzyłaś będzie mało praktyczny . Kilka psów , jedno ostrze ( nie wysokiej jakości ) , oraz trudniejsze strzyżenie z nadstawkami , wręcz męczące . Lepiej kupić Mosera 1245 ( mała ,zgrabna i mocna maszynka ) , no i najważniejsze ostrza , jak dla Ciebie 3mm. będzie w komplecie i dodatkowo 5 mm. i 7mm.Zupełnie inne strzyżenie jest bez nadstawek.