kapi Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Być może w przyszłym roku zdecydowalibysmy sie na zakup psa. Mam dylemat pomiedzy dwoma rasami. Jak mnie przekonacie do sznaucera miniaturki ;) Dodam, ze mieszkamy w bloku, mamy corke ktora za rok bedzie miala 6 lat. Quote
goldenka Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 cóż no ja moge cos powiedzieć ale odnośnie wlasnych doświadczeń A mianowicie moja matka ma Westa i niestety nie sprostała wychowaniu teriera i dlatego ma w domu warczaca panoszącą sie bestie. Ja ubolewam nad tym strasznie bo jestem zdania ze odpowiednie wychowanie zagwarantowałoby psa przyjaciela na długie lata. Ja mam Lili jest sznaucerką mini i jest najwspanialszym psem pod słońcem chociaż nie ukrywam że kosztowało mnie to sporo cierpliwości i przewielkich pokładów miłości do niej oraz wielu słusznych wyborów Jest idealna dla dzieci zero agresji chociaz widze ze jak za długo przebywa w ich towarzystwie to ucieka szuka schronienia i pokazuje wyraznie ze ma dosc zabaw np chowajac sie za moimi nogami :) Więc ja jestem za Sznaucerem ale to chyba wiadome skoro umieszczasz wątek w tym miejscu że bedzie wiecej zwolenników sznaucerów ;) Zapewne usłyszysz wiele pozytywnych opini i namów ale pamiętaj ze jakaby to nie była rasa wychowanie jest najważniejsze, oraz pochodzenie szczeniaka z dobrej hodowli. pozdrawiam Quote
Rumi. Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 hehe nie oczekuj że ktoś tu będzie cię przekonywał do teriera :eviltong: ja posiadam 6 letnią sunię sznaucerka miniaturki (dużej miniaturki) i jest to wspaniały piesek dogadujący się z dziećmi, nigdy nie warknęła na nikogo, jest leniuszkiem kochającym się tulić, po prostu najkochańszy pies na świecie! Quote
Mani2000 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 ja też mam sznaucera miniaturke od 5 lat i nie żałuje zakupu mój kochany piesek jest najlepszy na świecie moim zdaniem jestem za sznaucerkiem Quote
lothar77 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Moja sasiadka ma Westa i dokładnie ma jak wyzej napisała Goldenka jest jak potwór nic nie mozna przy nim robić (tanczyc, grac na gitarze, jezdzic na rowerze) warczy na wszystkich łącznie z właścicielami to potwór nie pies. Quote
Mani2000 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 sznaucer miniaturka powiiwn ważyć od 5kg do 7 kg wzrost 30-36 Quote
Rumi. Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 to co powinien a ile waży to są dwie różne sprawy mój sznaucerek mini waży 10 kilo, ale to podobno jakaś większa odmiana. No i oczywiście jest z rodowodem. Quote
Recommended Posts