Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W ciągu kilku tygodni do mojego domu zawita szczenię, przygarnięte ze schroniska. Zaczęłam poszukiwania dobrych weterynarzy - póki mam czas, wolę wszystko wiedzieć (:.

Jeżeli znacie dobrego, miłego fachowca w Kaliszu, psiego weterynarza z pasją - dajcie znać. Podajcie przy tym telefon, no i adres lecznicy :). Dobrze byłoby, gdyby ceny u niego nie były wygórowane - mogę zapłacić, ale jeżeli istnieje tańszy, równie dobry wet - po co? :D

Posted

osobiście polecam klinikę w okolicach ul. Ostrowskiej ( już szukam adres dokładny) - Pan Tomasz kilka lat temu jako jedyny wokolicy potrafił dobrze zdiagnozować moją psiutę ... niestety przez resztę konowałów było już za późno na cokolwiek :( szczegóły mogę na PW

ul. Cegielniana 11A
Tomasz Ciszewski

tel. 62-766-79-64
kom. 601 787 379
(nie wiem czy nadal aktualne, bo psiaka aktualnie od tamtego czasu brak :() - USG + morfologia na miejscu na 100%

Posted

Wiele dobrego słyszałam o p. Ciszewskim :). Byłam u niego tylko dwa razy - raz, kilka lat temu, ze szkolnym żółwiem, ostatnio zaś, by uśpić moją sunię :x. Musiałabym popytać jeszcze wśród znajomych, ale ponoć jest najlepszy w mieście. Dzięki i pozdrawiam!

• 8 months later...
Posted

Ja polecam Palczewskiego na wojska Polskiego.

Raz z racji, że mam bliżej, pojechałam do Ciszewskiego zaczipowac psa i wyrobić paszport. Nie wiem, może jestem przyzwyczajona do standardów warszawskich, a nie kaliskich, ale poprosiłam o znieczulenie miejscowe przed wszczepieniem czipa (w Warszawie przy nota bene bezpłatnym czipowaniu zawsze pryskają znieczuleniem w spreyu w jednym miejscu, by znieczulić psa i pies abolutnie nic nie czuje). Ciszewski na to, że zobaczymy, może go nie zaboli... I natychmiast wkuł igłę z czipem. Szkoda może i niewielka, bo to krótki i niewielki ból, ale to podejście mi sie bardzo nie spodobało.

Dr Palczewski podchodzi do zwierząt z sercem, zwierzęta w potrzebie załatwia w baaaaaaaaaaardzo okazyjnych cenach, jedynie za zwrotem kosztów materiałów. Minusem u dra Palczewskiego jest jego pomocnik, który ostatnimi czasy zamiast niego przyjmuje zwykłych pacjentów (dr Palczewski robi w tym czasie poważniejsze zabiegi), który chyba boi się psów... I podchodzi do nich jak pies do jeża... Dlatego zawsze staram się wstrzelić w obecność dr Palczewskiego. ;)

• 1 month later...
Posted

lekarz, który przyjmuje w przychodni doktora Palczewskiego, jest świetny. Leczył mojego poprzedniego kota i opiekuje się obecnym. Żeby być dobrym weterynarzem, trzeba też umieć postępować z ludźmi - zawsze wychodzę stamtąd spokojniejsza :) zresztą Gutek też. Ceny umiarkowane, cała obsada przemiła. Bardzo polecam.

• 1 year later...
Posted

Ja byłam ostatnio w Gabinecie AMICUS na ul. Wrocławskiej 9 koło PKSu, przyjmuje tam świetny weterynarz Michał Nowaczyk, ma super podejscie do zwierząt. Wiem co mówie bo mam psa i kota i bylam u roznych weterynarzy. Jest miły i bardzo fachowy. Mój kot zawsze u lekarza szalał i nie dał się zbadać a u niego zachowywał się tak jakby znali sie od wieków:) Polecam wszystkim. Podaje strone gabinetu z wizytówki [url]www.amicuswet.pl[/url]