Jarek3331 Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Będę wdzięczny za informację na temat sędziowania przez Panią Monikę Kuriatę - Okarmus (szczególnie IX grupy):lol: Quote
Jarek3331 Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Bardzo prosze o informacje na temat sędziowania przez Panią Monikę. Jest wyznaczona dla mopsów na MWPR w Krakowie, niby troche czasu jeszcze jest, ale jak okoże się ze to "dentysta" psa trzeba bedzie uczyć, uczyc uczyć. Quote
J.G Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Rewelacyjna Pani sędzia polecam wszystkim. Dystyngowana,miła i bardzo cierpliwa. Wspaniale ocenia,zwraca uwagę na wszystko,bardzo sprawiedliwa i nie szasta tytułami. [COLOR=red]Jest unikatowym Polskim sędziom bo nie ocenia drugiego końca smyczy tylko psy-polecam wszystkim.[/COLOR] [COLOR=black]Aby zobaczyć jak wygląda,proszę kliknąć na mój baner,na stronie w dziale Wystawy 2009,wystawa w Nowa Ruda mam fotkę z Panią sędzią.[/COLOR] Quote
AnkaW Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='Jarek3331']Bardzo prosze o informacje na temat sędziowania przez Panią Monikę. Jest wyznaczona dla mopsów na MWPR w Krakowie, niby troche czasu jeszcze jest, ale jak okoże się ze to "dentysta" psa trzeba bedzie uczyć, uczyc uczyć.[/QUOTE] mój psiak był oceniany przez tą panią raz - przesympatyczna, dokładna - czy dentystka? sprawdza zgryz, ale garnitur zębowy należało pokazać samemu, także jest to kolejny plus jeśli psiak nie lubi gmerania w paszcy przez obcych. Quote
Adamant Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 miło czytać takie tematy, widać światełko w tunelu. Do jakich ras ta Pani ma uprawnienia? Jeśli do naszych to chętnie do niej pojedziemy Quote
J.G Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='Adamant']miło czytać takie tematy, widać światełko w tunelu. Do jakich ras ta Pani ma uprawnienia? Jeśli do naszych to chętnie do niej pojedziemy[/QUOTE] Sędzia-międzynarodowy-[COLOR=red]molosowate[/COLOR] [COLOR=black]Sędzia-międzynarodowy-[/COLOR][COLOR=red]szwajcarskie psy pasterskie[/COLOR] [COLOR=black]Sędzia-międzynarodowy-[/COLOR][COLOR=red]pinczery,sznaucery,czarne teriery[/COLOR] [COLOR=black]Sędzia-międzynarodowy-[/COLOR][COLOR=red]Gr.IX FCI-WSZYSTKIE RASY[/COLOR] [COLOR=black]Sędzia-krajowy-[/COLOR][COLOR=red]Gr.V FCI-WSZYSTKIE RASY[/COLOR] Quote
norbiwa Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Przesympatyczna, kulturalna, bardzo wyrozumiała - wystawianie u tej pani to była przyjemność. Quote
J.G Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='norbiwa']Przesympatyczna, kulturalna, bardzo wyrozumiała - wystawianie u tej pani to była przyjemność.[/QUOTE] Dokładnie:loveu: Quote
agastaffbull Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Przesympatyczna kobieta! Bardzo miła, kulturalna, z wielkim poczuciem humoru, sędziuje szybko i sprawnie, nie przeciąga oceny i uzasadnia werdykty. Wystawianie psa u niej w ringu to sama przyjemność! Quote
Papillon Grejfis Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 (edited) Bardzo miła, ale sędziuje trochę po znajomości. Odniosłam dość miłe wrażenie. Edited March 4, 2013 by Papillon Grejfis Quote
*Naroa* Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Bardzo szybko sedziuje. To trzeba jej przyznać. Znajomi mi mówili,ze normalnie to ich rasa wchodziła zawsze na ring po 13 godzinie.. wiec na wystwę cześć zjawiła się przed południem a już nikogo nie było :):) a to nie była ostatnia jej rasa do oceny :) I już nauczyli się aby jedzić na jej oceny dużo dużo wczesniej.Byłam oceniana raz przez tą Panią. Młoda fajna kobieta, ocenia dobrze,nie dotyka psów(mam rottka) każe sama pokazywać zęby. Patrzy na ważne rzeczy u psa. Głowa, klatka kątowanie.. ogólne proporcje. Nie czepia się drobnych wad. Quote
sota36 Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 (edited) Tak,bardzo szybko sedziuje- na juniorach, finaly- Bedzin, letni, 2013-wybrala "4" zanim...wszyscy wbiegli na ring honorowy, dodam, ze nie ogladala psow przygotowawczym... Przygladalam sie pani kilka razy - na finalach- mam wrazenie, jakby byla tam za kare... Edited March 15, 2014 by sota36 Quote
monika733 Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Czy ktoś był oceniany przez tą Panią na przełomie ostatnich 6-8 miesięcy ???? Quote
doggar Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Myśmy byli w czerwcu w Krk. Zgadzam się, bardzo sympatyczna, też nie chciała sama wpychać rąk do paszczy, nie macała też psa zbyt mocno, jak na debiut - superancka :-) Quote
TsubasaAkane Posted July 3, 2016 Posted July 3, 2016 Pani oceniała w Bielsku-Białej 2 grupę FCI, wyjątkowo nieprzyjemna, wykazała się kompletną nieznajomością wzorca. Ocenia błyskawiczne, może nawet za szybko. Nie było dobrej okazji do zaprezentowania psa, ponieważ zanim zdążyłam go pierwszy raz ustawić już kończyła dyktować opis, pomimo 36 st. upału musieliśmy biegać kilka kółek. Nie wiem jak było wcześniej, ale teraz odniosłam wrażenie, że oceniała według wzorca zupełnie innej rasy. Pożądana i jak najbardziej zgodna z obecnym wzorcem głowa według tej Pani jest z nim absolutnie nie zgodna. Quote
Recommended Posts