martikalbn Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Witam, jestem tu pierwszy raz:). Chciałam zapytać czy macie może kto ma pies chow chow z Lublina i okolicy lublina?. Chodzi mi o reproduktora. byłabym wdzięczna za pomoc. Quote
Błyskotka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 A w twoim oddziale związku kynologicznego nie udzielono ci informacji na ten temat ? Przedstaw siebie i swoją sunie to wtedy będzie łatwiej dobrać odpowiedniego psa pod względem min. rodowodu. Będąc na wystawach nie znalazłaś psa odpowiedniego dla niej ? Quote
martikalbn Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Zdjęcia moojej 2 suczki nie moge tu wstawic zdjęcia, jak to zrobic wstawic zdjecia hmm? trzebne mi pies może byc bez rodowdu. Ona nie ma też rodowodu. A na związku kynologiczna była informacja ale aż zamościu ale pani nie ma bo jest na wystawie. Quote
Błyskotka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Sunia nie ma rodowodu więc nie ma udokumentowanego pochodzenia. Krycie jej nic dobrego nie wnosi do rasy. Nikt uczciwy nie pomoże ci i nie znajdzie ci psa do krycia. W jakim celu masz zamiar rozmnażać swoją sunię ? Quote
martikalbn Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 Bo mam na psy zamówienie. prawdopodobnie mamy 2 psy z lublina i 2 psy z swidnika, wczoraj ojciec dzwonił do weterynarza i załatwił coś:). Miałam pies bez rodowodu z torunia (bylismy tam 5 razy po roku) ale nie bedziemy tam jechać i jest daleko, rodzice nie ma czasu pojechać tam, i więc z lublina nawet blizej z lublina. Quote
Błyskotka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 [quote name='martikalbn']Bo mam na psy zamówienie.[/quote] Więc pewnie przyszli nabywcy są świadomi że mają zamiar kupić psa w typie rasy (kundelka ) a nie rasowego. [quote name='martikalbn']prawdopodobnie mamy 2 psy z lublina i 2 psy z swidnika, wczoraj ojciec dzwonił do weterynarza i załatwił coś:). Miałam pies bez rodowodu z torunia (bylismy tam 5 razy po roku) ale nie bedziemy tam jechać i jest daleko, rodzice nie ma czasu pojechać tam, i więc z lublina nawet blizej z lublina.[/QUOTE] No tak byle blisko i tanio. Nie ma czasu na szukanie odpowiedniego psa ale na wychowanie szczeniąt i opiekę nad suką w razie komplikacji to jest ? Oby nie powtórzyła się sytuacja z którą spotkałam się w lecznicy. Ludzie podobnie jak wy pokryli sobie suczkę w typie rasy, bez uprawnień hodowlanych pierwszym lepszym psem. Brak wiedzy o genetyce i skutkach rozmnażania psów dla zarobków. Efekt: 3 szczenięta martwe a suka po cesarce !!!! Szczenięta miały być rozdane po rodzinie. Zapraszam do zapoznania się z akcją: rasowy=rodowodowy. Zapraszam do działu adopcje na forum miłośników rasy chow chow. Tam znajdują się psy "zamówione" z takich właśnie kryć szukające domu. Quote
Błyskotka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Proszę cię o poprawne składanie zdań bo ciężko się czyta to co piszesz. Po co chcesz adoptować psa ? Po to aby mieć swojego do kryć ? Jeśli tak to bardzo mi przykro ale takie psy są sterylizowane lub kastrowane. A co do forum to miałam głównie na myśli forum klubu rasy [url]www.club-chow.pl[/url] ale tam jesteś już zarejestrowana. Quote
ana29 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Witam Błyskotko, musisz wybaczyć Martikalbn tą pisownie - jest głuchoniema ale bardzo kocha zwierzaczki :) Quote
.blueberry. Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Skoro kocha zwierzaczki to powinna o nich mieć jakiekolwiek pojęcie. I wiedzieć również że krycie bez rodowodu nic dobrego nie przyniesie. Quote
Recommended Posts