meganka5 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 wczoraj w Bargłowie Kościelnym pod Augustowem na stacji statoil zobaczyłam psiaka, w typie onka. psiak jest bardzo łagodny, bardzo lgnie do człowieka, mocno wtulał się we mnie, w mordkę wkładałam mu swoją rękę a on lekko ją ściskał i próbował się bawić, jest chudziutki i zaniedbany. człowiek dla niego jest jak powietrze potrzebne do życia :placz:przewija się tam setki ludzi dziennie-większość go odgania. podkula ogonek i odchodzi. spłakałam się okrutnie z bezsilności i okrucieństwa mas. niestety odjęło mi rozum i nawet żadnej foty nie zrobiłam. szukam kogoś kto byłby w stanie podjąć się pomocy( finansowo jestem sama w stanie pomóc), jestem z siedlec-byłam tam przejazdem-na dodatek motorem- wiec przewiezienie psiaka nie wchodziło w grę. może znacie kontakty do osób z rejonu augustowa, do kogokolwiek kto będzie w stanie podjąć realnie próbę ewentualnej pomocy. nie potrafie tego tak zostawić, powiedziałabym nawet że nie chcę.... stacja jest przy głównej arterii komunikacyjnej na wawe-ruchliwa trasa. Quote
wanda szostek Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Pomoc pilnie potrzebna. Kto tam jest w pobliżu? Quote
meganka5 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 a i właśnie z okolic, w tym szkopuł bo kto jest z okolic-tego ja nie wiem....wątek trochę jest porozsyłany i nic martwa cisza-koszmar Quote
ketunia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Ja kiedyś szukałam po użytkownikach. Weszłam na dane województwo i wtedy wyszukałam ludzi z okolic. Quote
meganka5 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 wiesz ja wchodziłam w podlaskie-tam jest mnóstwo podobnych wątków i niestety stanęły w miejscu z braku zainteresowania, ja wiem że najlepiej odepchnac problem w czyjeś ręce, ale nie o to mi chodzi-potrzebuję fotek( niestety sama zachowałam się idiotycznie, ale kompletnie o tym nie myślałam w tamtej chwili), ja mam do augustowa 250km, dlatego chciałabym z kimś nawiązac kontakt z tamtych okolic może się uda Quote
beka Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Dzis dostałam sms z informacją o tym psie. on tam nadal jest... Ta stacja jest niedaleko Augustowa... Pomóżcie go zabrać. ja też pomoge finansowo Quote
beka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Czy ktos może z podlaskiego może pomóc temu psu? ewentualnie przetrzymac do czasu zorganizowanie transportu??? Quote
meganka5 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 czy ktoś pomoże...może udałoby mi się go gdzieś upchnąć ale potrzebuję pomocy w ewentualnym transporcie Quote
meganka5 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 beka a od kogo sms....ja muszę mieć kontakt do kogoś kto tam mieszka, muszę mieć 100% pewności że to on i że tam jest wtedy stanę na uszach i kurka pojadę sama po niego....a potem niech się dzieje wola boża... ja mu znajdę miejsce na DT ale muszę mieć foty i kogoś kto ewentualnie zawinie do siebie na parę godzin żebym nie tłukła tych kilosów na pusto Quote
beka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 niestety dziewczyna która go widziała była przejazdem...autokarem. Słuchaj a moze na stacje zadzwonic? Quote
beka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 to chyba ta stacja [FONT=arial][SIZE=2][B]16-320 Bargłów[/B] Bargłów Dworny 107 tel.: 48876424067[/SIZE][/FONT] Quote
Guest monia3a Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 beka doczytałam Augustów to dość daleko od nas, popytam może ktoś zna kogoś z tamtych okolic Quote
meganka5 Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 oby się udało....bo ja już wymiękam z niepewności, jutro będę dzwonić.... beka ale tam jest napisane bargłów dworny a ja go widziałam w bargłowie kościelnym:???: Quote
Guest monia3a Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Moja koleżanka jedzie na wakacje w ten piątek na mazury więc może będzie mogła zobaczyć czy psiak jest ale zabrać ze sobą niestety nie bardzo chybaże wracając. Quote
meganka5 Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 monia a na ile jedzie, skąd jest, kiedy wraca....i to jest bargłów kościelny stacja statoil-piesek to onek-wysoki, szczuplutki, czarny podpalany, łagodny ja jestem w trakcie szukania miejsca dla niego jak bedzie mogła to niech foty zrobi-choć jedną-i podeślijcie mi proszę dzwoniłam-nikt nie odbiera(szlag by to trafił) beka ja na forum owczarków znalazłam twój wpis-powiedz mi - ten Dt to ja czy ktoś inny może dać bo zgłupiałam Quote
enia Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 znalazłam ten wątek na białostockim, wysłałam link do Evelin, Randy i Pipi.... biedne psisko, oby doczekał pomocy...... Quote
meganka5 Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 dzięki enia i sprawdzałam bargłów dworny to bargłów dworny a kościelny to inna bajka-telefonów nie odbierają Quote
enia Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 a może to miasto ma jakieś forum? można by jakiś temat jego tam założyć..... meganka wpisz w tytule miejscowość... Quote
beka Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 ten dt to myslałam o sobie, ale onek ktory miał mieć dom juz go nie ma (koty ), a dziś przyjeżdżaja 2 suczki a w sobotę kolejna. Także niestety ja nie dam rady :(. Dziewczyna która nadała mi sprawę deklaruje 100 zł jednorazowo dla niego. Quote
meganka5 Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 ja też jestem zapchana-mam cztery i kota....ale szukam, dzisiaj będe dzwonić do hotelu-podobno gdzieś jest blisko mnie zobaczymy... dziękuję bardzo za deklaracje, jak się coś już wyklaruje to dopiero wtedy będe prosiła o ewentualną pomoc finansową Quote
meganka5 Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 enia a jak zmienić tytuł...hmm...ciezka powieka Quote
Recommended Posts