Wind Posted November 19, 2003 Posted November 19, 2003 A moze lepiej byloby wstawic tak :) Pies slodziutki :) A co z uszkami, juz stoja? pozdrawiam, Quote
Wind Posted November 19, 2003 Posted November 19, 2003 Sarah, Takiemu malenstwu wpadki zawsze zdarzyc sie moga. Oczywiscie, jezeli widzisz ze piesek zaczyna zalatwiac swe potrzeby musisz go slowem skarcic. Jesli nie masz mozliwosci obserwowania psiaka, to tak jak pisze Flaire bardzo przydatny okazuje sie kontenerek. pozdrawiam, Quote
karolina100 Posted November 19, 2003 Author Posted November 19, 2003 Wind, jaki to ma być ten preparat?:BEA clean-prep. do usuwania plam pochodzenia zwierzęcego, czy HOME fresh-neutralizator zapachów?bo w karusku są 2, a ja nie wiem któer mam wybrać. Quote
iWoNai Posted November 19, 2003 Posted November 19, 2003 Piesio sliczniutki, wrzuccie ta foteczke do galerii ...:) Quote
Flaire Posted November 19, 2003 Posted November 19, 2003 Wind, jaki to ma być ten preparat?:BEA clean-prep. do usuwania plam pochodzenia zwierzęcego, czy HOME fresh-neutralizator zapachów?To zależy czy chcesz usuwać plamy, czy neutralizować zapachy :wink: . Jeżeli cel jest taki, żeby pies nie siusiał w to miejsce, to neutralizator zapachów. Ale myślę, że na starych plamach to nie dużo da... Quote
Wind Posted November 19, 2003 Posted November 19, 2003 Tak jak napisala Flaire, wybierz ten ktory neutralizuje zapaszki. BTW podobno polecany srodek na niektore psy dziala, a na inne nie. W Majki przypadku zadzialal, ale musze przyznac ze zbyt szybko wietrzal. Dla przykladu powiem, ze po spryskaniu preparatem dywanu ok. tygodnia pies omijal "aromatyczne" miejsca. Po tygodniu niestety zaczynal na nie sikac od nowa :( pozdrawiam, Quote
Sarah&Silver Posted November 19, 2003 Posted November 19, 2003 Wind, pewnie ze lepiej wstawic tak ale jestem jeszcze troszke zakrecona. Co do uszek to mają się dobrze i już sobie stoją, troche przechylają się do tyłu, to dziwne... Mam pztanko, czy takiemu malemu psiakowi wzstarczy jako ubranko golfik czy powinno byc cos ocieplanego np. kombinezonik Wzbieram sie na zakupy i nie wiem co bedzie lepsze Quote
Wind Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 Lepszy bedzie kombinezonik. Z jednej strony z polaru a ze strony zewnetrznej z nieprzemakalnego np. ortalionu. No i lepiej aby mial nogawki. Milych zakupow :) pozdrawiam, Quote
Moniqua Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 A czy Wy wyjmujecie gumki z nogawek?Ja w końcu je wyjęłam, bo albo się rozwiązywały, albo rano za długo trwało zakładanie. pozdrawiam Quote
iwa Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 Ale na kombinezonik, to chyba jeszcze za cieplo, bo nawt sniegu nie ma? Moj na razie, jak chlodniej to w czerwony golfik wskakuje, ale strasznie go nie lubi, bo go taki paseczek pod ogonkiem swedzi :evil: Quote
Sarah&Silver Posted November 21, 2003 Posted November 21, 2003 Wind, york jest jeszcze tak malutki, że nawet najmniejszy rozmiar golfiku okazał sie za duży (za długi). Ale jednak go kupiłam i właśnie usunęłam ten paseczek zakładany na ogonek, zresztą cały golfik trzeba było skrócić o połowę. Co tu duzp mówić, nie ma u mnie sklepów z psią odzieżą :) jak psinka podrośnie to pewnie kupię jej kombinezonik. A golfik jest tak "zbudowany" że po modyfikacji (zmniejszeniu) zakrywa dokładnie cały brzuszek ("wolny" od sierści), tak że wystaja tylko łapki i ogonek. Mam jeszce jedno pytanie, co prawda mam sunię, ale interesuje mnie czy yorka chłopca można nauczyć korzystania z kuwety? Przeciez piesek podnosi łapkę, więc jak to jest? Wstawic do domu hydrant ?:) tak ulubiony przez psiaki w kreskówkach :):) Quote
Wind Posted November 23, 2003 Posted November 23, 2003 Chlopca pewnie mozna nauczyc sikac w domu, tylko po co? I tak sciany beda obsikane :lol: :lol: Sposob z kuweta dobrze dziala tylko w przypadku suczek :) pozdrawiam, Quote
Moniqua Posted November 24, 2003 Posted November 24, 2003 Wind, a do jakiego czasu pies może kucać?Bo mój generalnie od 7 -8 miesiąca podnosi nóżkę, ale (teraz ma rok)jak mu się baardzo chce siusiu to kuca jak dziewczynka. Szczerze mówiąc to mi to nie przeszkadza, a co Wy na to? Quote
Wind Posted November 24, 2003 Posted November 24, 2003 Czasami widuje juz bardzo dorosle psy, ktore wybiegajac z domu szybciutko kucaja na trawniku i zalatwiaja swoje potrzeby. Nie ma w tym nic niepokojacego, tak jest poprostu szybciej. Mialam kiedys psa, ktory jak dobrze pamietam od 7 - 8 miesiaca zaczal podnosic nozke. Jednak gdy bardzo chcialo mu sie siusiu, upodabnial sie do suni i w kucki zalatwial naglaca potrzebe ;) pozdrawiam, Quote
iwa Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 Moj Rocky podnosi nóżkę od jakiegoś czwartego miesiąca swego zycia. Ale faktycznie zauważyłam, że jak mu sie strasznie chce chce to przysiada i tylko na sam koniec podnosi nożkę, czasmi nawet sobie ja zmieni. :D Pozdrawiamy Iwa & Rocky Quote
Just_York Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 A do nas niedługo zawita Nikuś...To mnie czeka... :-) Mimo wszystko nie mogę się doczekać :-D Quote
JuliaOnna Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 hej mam na imie Julia;) Moj york ma 7 tygodni, nie ma rodowodu, jest poprostu kupiony od znajomych mi ludzi ktorzy maja suczke i psa, sa to dobrzy ludzie, mam go w domu doslownie pare dni;) ma na imie Dorian, i jest poprostu kochany, chocia zadziorny gryzie po nosku, nogach itp, wychpdza mu zabki wiec moze dlatego ;) od kiedy uczyc go komend? i w jaki sposob najlepiej, mieszkam za granica w kazdym sklepie sa maty dla szczeniakow zalatwia sie na matke kiedy to widze nagradzam go ciasteczkiem dla szczeniakow od 2 miesiaca;) zadko kiedy zdarza mu sie zrobic w innym miejscu, czy ktos pomoze mi ? od kiedy i jak go wychowac ? kidy i jak uczyc koment typu siad, lezec, lapa itp ? teraz zawczesnie ? Quote
Recommended Posts