Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W SKOCZOWIE (woj.śląskie, byłe woj. bielskie) znaleziono suczkę husky. Wygląda na 2, 3 lata. Sunia nie ma tatuażu ani w uchu, ani w pachwinie. Jest maści czarno-szaro-białej. Jedno oczko brązowe, drugie w połowie brązowe w połowie niebieskie.

Jest bardzo łagodna i wesoła. Jest czysta i zadbana.

W tej chwili zaopiekowali się nią ludzie, którzy ją znaleźli, ale oni mają już ONa a wygląda na to, że sunie dostaje cieczkę!!

Podaję nr pod którym można dowiedzieć się więcej:

608 070 176

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja znajoma Maszer'ka napisala:

w piatek po 22 w Grodzisku Maz. uciekły mi psy, rasy siberian husky. suczka ma szare umaszczenie i tatuaż w prawym uchu nr 2229, jest łagodna troche boi sie ludzi. pies jest rudy ma tatuaż w lewym uchu nr A441. jeśli ktoś ma jakieś info to prosze o kontakt

Zdjecia psiakow.

Fanny

naszepsy-fanny3.jpg

naszepsy-fanny1.jpg

Luis

naszepsy-luis2.jpg

naszepsy-luis1.jpg

Posted
w nocy 08/09 sierpnia znaleziono w Krakowie ( Wola Duchacka) suczkę alaskan malamute. Tęskni!

kontakt [email protected]

Wiosna, ale to nie malamutka... Ja znam tę sprawę niemal od momentu znalezenia jej - ona na początku nie była pewna, co to za rasa. Ogłoszenie jest już na stronie na Bezdomnych Szpicach. :D Cholewcia, miała mi wysłać ta kobieta zdjęcie... :-? Trzeba ja znowu pomęczyć...
Posted

"Wieczorem 7 sierpnia, w pobliżu chorzowskiego parku, zaginął biały syberian husky. Jedno oko ma niebieskie a drugie brązowe.

Nagroda dla znalazcy.

tel. (032) 506 491 236. "

"W Rybniku Stodoły, przy lesie zaginęła czarno-biała suka syberian husky. Ma jedno oko niebieskie a drugie brązowe, wabi sie Raksa. Jeżeli ktos zna miejsce pobytu psa lub jest własnie w jego posiadaniu bardzo prosze o kontakt pod num tel 608 120 025. Czeka nagroda!!!!!!!!!!

Kontakt: [email protected] " nieaktualne

"12 lipca w Mysłowicach Wesołej zaginęła suka rasy syberian husky. Srebrnobiała, różnooka, z tatuażem w pachwinie.

Tel. 604 453 830 "

"Dnia 20-08-04 około godziny 20 w Elblągu zaginął Syberian Husky. Pies ma 8 m-cy, ale wygląda jak dorosły-nie jest agresywny, wabi się Argo. Pies jest w trakcie leczenia. Jeśli ktokolwiek widział biegającego samotnie psa proszę o kontakt.

z118244.jpg

Tel.: (55)2343112 Kom.: 502071790

e-mail: [email protected]

GG: 1736233 "

"Zaginęła 4-letnia sunia rasy Siberian husky maści czarno-białej FRASZKA Beja Chucho; oczy brązowe; reaguje na imię Kaja; tatuaż ma umieszczony w pachwinie

e-mail:[email protected] "

Posted

"Dnia 20-08-04 około godziny 20 w Elblągu zaginął Syberian Husky. Pies ma 8 m-cy, ale wygląda jak dorosły-nie jest agresywny, wabi się Argo. Pies jest w trakcie leczenia. Jeśli ktokolwiek widział biegającego samotnie psa proszę o kontakt.

z118244.jpg

Tel.: (55)2343112 Kom.: 502071790

e-mail: [email protected]

GG: 1736233 "

To też już nieaktualne :)

Tylko o jednym ogłoszeniu nie mam potwierdzenia, o tej Fraszce...

Posted

W Łodzi w okolicach Bronisina-Rzgowa-Wiskitno-Carrefoura

przybłąkał się młody pies rasy alaskan malamute. Ma około 1,5

roku, ale może rok, a może dwa. Na pewno nie ma tatuażu w

uchu. Jest wychudzony, ale przyjazny. Na pewno jeżdził

samochodem. Jeżeli nie znajdzie się własciciel piesek trafi do

jednego z łódzkich schronisk - właśnie trwa poszukiwanie dla

niego tymczasowego lokum, ale jeżeli się nie znajdzie - będzie

musiał trafić na Marmurową lub na Kosodrzewiny.(schroniska)

Pieska widział Za Horyzontem - także gdybyście byli

zaintersowani jego adopcja, lub gdyby znalazł się właściciel,

gdybyscie moze trafili na jakieś ogłoszenia które pasowałyby

do tego opisu, kontaktujcie się z ZH lub ze mną.

ewaka

Posted

z dzisiejszej wyborczej:

28 sierpnia w Wałbrzychu (dzielnica Biały Kamień) z przydomowego ogródka zaginął 9-cio miesięczny pies siberian husky, srebrny. Miał obrożę przeciw pchłom oraz czarną skórzaną z napisem DINGO, w pachwinie tatuaż przy tylniej łapie - nr Z-031. Za psem bardzo tęskni dziecko, na znalazcę czeka nagroda. Tel. 0601 584 555

Posted

Witam serdecznie, nie wiem czy to ogłoszenie może się tutaj znaleźć, ale w końcu te haszczaki szukają domu i lepiej jakby znalazły dobry, a nie byle jaki...

Właśnie się dowiedziałam, ze pewna moja znajoma chce się pozbyć dwóch swoich huskich, lub tylko psa.

Właściwie to zmusza ją do tego mąż, który ma już definitywnie dosyć wybryków obu piesków. Pieski są z rodowodami, więc właściciele chcą za nie jakieś pieniądze, ponoć nieduże ale zawsze. Naprawdę nie wiem jakie, ale uprzedziłam ją - że jezeli oczekuje zapłaty, to raczej nie będzie może ona być spora.

Więc stanęło na tym, że od osób ktore byłyby zainteresowane, oczekuje propozycji, i zapewnia ze sie dogadają. To też zależałoby od tego czy ktoś chciałby samego pieska, czy oba husky razem.

Sunia jest z tego co pamietam ruda, sześcioletnia i po czeskich rodzicach. Była kilkakrotnie wystawiana. Piesek skonczył własnie 4 lata, jest czarno-srebrno-biały, brązowooki i pochodzi z jednej z polskich hodowli. Nie biegały dotąd w zaprzegu, co nie znaczy, że nie mogą w nim biegać.

Pieski są trochę rozpuszczone i jak mówi właścicielka - musza isc w dobre rece. Są przyzwyczajone do ogrodu i pewnego rodzaju luzu, wiec ktos z bloków, mógłby miec z nimi problemy.

jeżeli ktos byłby zainteresowany, piszcie do mnie, podam wam wiecej szczegółów i namiary na psy.

pzdr.

ewaka

Posted

4.09.2004 zaginęła 1,5 roczna suka syberian husky, okolice Białołęki Dworskiej, na szyi miała czarną skórzaną obrożę, charakterystyczna blizna na brzuchu.

Kontakt tel : (22) 614-31-19 , 0 698-688-710

Posted
Krakow....Nowa Huta

jakies 20 min temu, mi przyprowadzono sunie, nr B367 jezeli odczytalem dobrze...

okolo 5-6-7 miesiecy,niebieskooka, dluzsza siersc,koloru czarno-szaro-bialego,z biala duza maska

moze ktos cos wie?

Suczka pochodzi z naszego oddziału (Bielsko-Biała), tzn. tu jest jej hodowca. Niestety, nie udało się ustalić właścicieli.

Posted

Szukając domu dla tych haszczaków powyzej, dostałam informacje od znajomego maszera o innych rodowodowych huskich do adpocji. Mysle, że Darek sie nie obrazi jak zamieszcze tu info, bo chyba sam szuka dla nich domu. To jakiś jego znajomy.

Są to trzy husky (2 suki i pies - wszystkie 4-latki)

rodowodowe - biegały w zaprzęgu ale nie na zawodach. Ma je ksiądz w okolicy Krakowa. Wystawiane na wystawach-mają jakieś wyniki.

Odda w dobre ręce w komplecie.

Info dostałam i wiecej informacji pod adresem: [email protected]

Posted

Dziś dostałam info o zaginionym dawno temu psiaku. :( Jest też na Bezdomnych Szpicach.

W kwietniu 2004 r. (tuż przed Wielkanocą, około 5-9 kwietnia) w okolicach Puszczykowa k/Poznania zaginął wtedy 6-miesięczny (ur. 02.10.2003) pies Siberian Husky, Morris. Ma umaszczenie szaro-białe i brązowe oczy, nie posiada tatuażu. Prawdopodobnie został ukradziony.

Zdjęcia z kwietnia:

http://img.photobucket.com/albums/v457/manu8/bezdomne/morris1.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v457/manu8/bezdomne/morris2.jpg

Posted

W innym topiku...

Bialy Husky w schronisku. Zostal znaleziony w zeszlym tygodniu w Gdansku - Wrrzeszczu. Jezeli nie znajdzie sie wllasciciel w ciagu 14 dni od przywiezienia go do schroniska, piesek bedziedo adopcji.

kontakt:

[email protected]

600023558

schronisko 3094342

hus.JPG

Racja, też tu należało to dać... :roll: Na stronie Bezdomnych Szpiców to już jest.

Posted

Dziś znaleziono w Gdańsku (lub okolicy) młodego psa Siberian Husky. Umaszczenie ciemnoszaro-białe, skórzana ciemno-brązowa obroża i tatuaż nr A-736.

Jutro (25.09.04) zostanie zawieziony do gdańskiego schroniska, a ja będę mieć jego zdjęcie.

Taysha - dzięki za info ! :buzi:

Posted

W Porebie wsiadł na przystanku autobusowym pies rasy husky, kolor wilczasty, siersć długa, rózne oczy. I pojechał do Zawiercia, wysiadł na przystanku przy dworcu. Dalej nie wiadomo, dziecko za nim bardzo tęskni. Gdyby ktoś go widział proszę o kontakt.