Beamic Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Zastanawiam sie czy to normalne ze piaty pazur u psa odpada kiedy na jego miejscu wyrasta drugi? Moj Max tak wlasnie ma. Nie wyglada na to zeby go to bolalo. Zupelnie nie zwraca na to uwagi. Po prostu w pewnym momencie na piatym pazurku widac jak "siedzi" ten stary i potem sam odpada. Czy spotkaliscie sie z czyms takim? Czy to jakas choroba"? Czy moze Maxiu oszczedza mi roboty i mysli "a co tam, co bedziesz latala za mna z obcinaczka do paznokci, lepiej sam sobie zgubie to co nie potrzebne"?:razz: Pozdrowienia Beata Quote
Guest olka12 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Mój pies też ma na imię Max ale to mops i u mnie jest to samo. Na początku tak samo się wystraszyłam i szybko do weta ale dowiedzialam się że piąty pazur u większości psów tak robi. To nic złego i nie trzeba się martwić pozdrawiam. Quote
batic Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 (edited) Zauważyłem że moja suczka jeżeli ma już długi piąty pazur zaczyna go sobie odgryzać. Myślę że to jest naturalne,szkoda tylko że nie gubi wszystkich pazurków bo zaoszczędziło by to stresujących wizyt u weterynarza. Edited November 23, 2012 by batic Quote
Recommended Posts