Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Duży szwajcarski pies pasterski to piękny rosły pies o typowych szwajcarskich kolorach wzrostu ok65-70 cm.Spokojny i zrównoważony,doskonały pies rodzinny.Może być trzymany w mieszkaniu ale trzeba mu zapewnić chociaż raz dziennie sporą dawkę ruchu i nie zostawia po sobie tony kłaków i wyschniętego błota jak np. berneńczyk.Czy na tym forum bywają miłośnicy tej rasy?

• 1 month later...
Posted

[quote name='Doda1211']ja jeszcze nie miałam zaszczytu spotkać dużego szwajcara, ale bardzo bym chciała :)[/quote]

Hej, Duży Szwajcarski Pies jest jeszcze mało popularną rasą, ale jest już nie daleko Ciebie ponieważ w Żorach mieszkają już dwie suczki. Oto wklejam moje psiaki.
[URL]http://img332.imageshack.us/img332/6421/img01120fq.jpg[/URL]
To jest Oksana
[URL]http://img262.imageshack.us/img262/6420/img01356zc.jpg[/URL]
a tutaj Gracja
[URL]http://img332.imageshack.us/img332/5528/img01323jk.jpg[/URL]

[COLOR=red][B]Max rozmiar fotek na forum to 640x640. Patrz regulamin pkt.10[/B][/COLOR]
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/announcement.php?f=36[/URL]

• 2 months later...
Posted

Hej ja też mam szwajcara

ma jedno niebieskie oczko i jest super mam dwie dziewuszki 7 i 10 lat i mam nadzieję ze ich nie ołknie jak urośnie ale podobno nie czytam o tych pieskch od roku a mam gościa od tygodnia ciekawe czego jeszcze nie wiem pewnie ile toto potrafi zjeść

nie wiem jak dołączyć fotkę??
mojego diego zjednym niebieskim oczkiem

Posted

Joanno jestem zakochana w moim szwajcarskim piesku ma jedno niebieskie oczko i 8 tygodni co z niego wyrośnie nie wiem rodziców mw rodowodowych ale on sam nie nadaje się do rozmnazania przez ta wadą pomijając oczywiście jakieś tam skoki w bok ale to już nie moja sprawa:-)))
pozdrawiam mio.sniczkę tych uroczych piesków

Guest Mrzewinska
Posted

W roku 1980, a wiec cwierc wieku temu, duza szwajcarska sunia zajela 10 miejsce na pierwszych mistrzostwach Polski psow w posluszenstwie. Niby dziesiate miejsce na 26 psow to wynik w pierwszej polowie, nie na pudle, ale sunia w chwili startu miala.... niecale piec miesiecy!!!!
Jej poprzedniczka u tej samej wlascicielki zdala egamin psa lawinowego.
Rasa jest w Polsce jak widac od dawna, a ze malo popularna - to lepiej, popularnosc nie wyszla na dobre zadnej rasie...

Zofia

Posted

To prawda zadna rasa nie skorzystała na swojej popularności dziś labladory oddaje się za darmo i pamietam tez czasy kiedy rasowe psy były zadkościa dzis jest na odwrót częściej spotyka się psy rasowe niż kundelki ale to chyba lepiej z tego co Pani pisze pieska tej rasy d..szwal.. pies pasterski mozna oddać stosunkowo szybko na szkolenie to dobrze mam tera czas zeby się nim zająć , czy to normalene, ze piesek urodzony 11 lipce czyli ma około 8 tygodni jest taki płochliwy czy to może nie dokońca wszystko jest OK
pozdrawiam jolas

Guest Mrzewinska
Posted

Chyba nie oddac na szkolenie, a samemu szkolic? Jest jakies dobre psie przedszkole w okolicy?
Czego psiak sie boi? Jak byl socjalizowany w hodowli?

Zofia

Posted

Zapomniałabym nie ma u nas przedszkola ani jakiegoś miejsca gdzie można szkolić psa pozaostała mi i męzowi jedynie lektura i silna wola a jeśli chodzi o pieska to niczego go wcześniej nie uczono
to tyle

Posted

Pani Zofio
Piesek jest z nami od tygodnia nie ma jeszcze II miesięcy kupiliśmy go od pana, który ma dobrą opinię wsród innych amatorów tej rasy jednak niech to zostanie mojątajemicą. Pies dużo śpi i niechętnie wychodzi z mieszkania ma ładną śerść dostaję karmę, którą polecił nam pan sprzedający pieska, jak i witaminy, jest otoczony miłością, czesto wychodzi na spacer, mieszkam w małym mieście w bloku ale ieszkanie jest spore a pies i tak bedzie z nai mieszkać w domku od lata teraz chce jedynie go odchować i pszystosować, do zycia w rodzinie wraz z 2 małych bo 7 i 10 letnich dzieci, bardzo go rozpeszczamy dostał worek zabawek, boi się wychodzić na spacery przerazają go np klaaksony ale nie narazam go na taki stres niosę go po schodach i przez ulice w miejsce gdzie może się spokojnie wysiusiac, dzięki temu mam zawsze dokładnie umyte ucho. Pies nie lubi obcych jeśli można tak powiedzieć są ludzie, którym nie da się pogłaskać a na innych z kolej nie zwraca uwagi troszke szczeka i nie przeszkadza mu jak zostaje sam na godzinkę sam idzie do łazienki bo mam tam najlepszy dywanik jedyne na co mu nie pozwalam i za co go czasmi ustnie skarcę to pdgryzanie mjej młodszej córki i staram sie, jak przeczytałam w książce, nie dawać się gryźć dla zabawy jedynie zabawki i ścierkę wiadomo, że dzieci sa dla mnie wazniejsze a on ma nas pilnowac nie maltretować, oprócz tego jest ciągle głskany drapany nosimy go na rekach ale nie pozwalamy spać na kanapie bo w przyszłości mógłby być problem ma za to nasze dwie zszyte poduszki i kocyk. Mam nadzieję, że ten jego strach przed spacerami i przed ludźmi na ulicy, którzy głośniej rozmawiają albo przed dzwiekami to przejsciowe ale jeśli nie to co Pani radzi
pozdrawiam jolas

Guest Mrzewinska
Posted

Dobrze byloby jak najwiecej zaprzyjazniac z nowymi ludzmi i spokojnie przyzwyczajac do halasow..
No i worek zabawek niekoneicznie:-))
Lepiej jedna = dwie, ktorymi czlowiek bawi sie z psem, a potem chowa, to sa wazniejsze.
Wychodzic na spacery ze smakolykami, z zabawkami, zeby przestawal sie bac.

Zofia

Posted

[quote name='Mrzewinska']Dobrze byloby jak najwiecej zaprzyjazniac z nowymi ludzmi i spokojnie przyzwyczajac do halasow..
No i worek zabawek niekoneicznie:-))
Lepiej jedna = dwie, ktorymi czlowiek bawi sie z psem, a potem chowa, to sa wazniejsze.
Wychodzic na spacery ze smakolykami, z zabawkami, zeby przestawal sie bac.

Zofia[/quote]

Dziękuję za rady i serdcznie pozdrawiam
Właścicelka szbko rosnocęgo psa .....:-)))

• 5 months later...
Posted

Mój szwajcar też urodził się 11 lipca 2006 i też ma niebieskie oczko - może to bracia?:> na początku też był trochę przestraszony, szczególnie bał się hałasów, ale chyba tylko dlatego że był małym nieznającym świata bąbelkiem, bo teraz, gdy ma już 7 miesięcy jest w pełni zrównoważonym i odważnym psiakiem.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Jonna']Duży szwajcarski pies pasterski to piękny rosły pies o typowych szwajcarskich kolorach wzrostu ok65-70 cm.Spokojny i zrównoważony,doskonały pies rodzinny.Może być trzymany w mieszkaniu ale trzeba mu zapewnić chociaż raz dziennie sporą dawkę ruchu i nie zostawia po sobie tony kłaków i wyschniętego błota jak np. berneńczyk.Czy na tym forum bywają miłośnicy tej rasy?[/quote]
Witam,
jestem miłośniczką tej rasy, od czasu przybycia do naszego domu /wtedy małej szwajcarki/ , a dzisiaj już dorosłej panienki tylko labrador może konkurować o takie same względy. Psy tej rasy, wychowywane w otoczeniu ludzi i razem z rodziną, mają wspaniały charakter i fantastyczne zachowanie. Są odważne, wzbudzają respekt, a widząc pozytywną reakcję właściciela na nowego gościa w domu w kilka sekund stają się przyjacielem. Mogę o tej rasie opowiadać godzinami, po 2 latach obcowania ze szwajcarkami, zaurocznie nie minęło. Mam nadzieję, że rosnąca popularność tej rasy, nie zepsuje jej, tak jak to się stało z wieloma innymi wspaniałymi przedstwicielami psiego rodu.
Pozdrawiam pozostałych zakochanych w szwajcarach
Kinga ze szwajcarkami i labunią

Posted

Hej!studiuję weterynarię i ostatnio do nas na chirurgie trafił szwajcar:) miłośc od pierwszego wejrzenia:)na bank jak tylko będę miała warunki kupie takiego psa..jest cudowny:)pozdrawiam i zazdroszczę tym co mogą juz się cieszyc tym cudem na co dzień:)

• 2 months later...
Posted

Wielbicieli tej rasy zapraszam na naszą stronę [URL="http://www.sennenhunde.pl"]www.sennenhunde.pl[/URL]
Pozdrawiam
Kinga, dwie szwajcarki i labunia

• 3 months later...
Posted

Szwajcary to naprawdę piękne i łagodne pieszczochy. Swojego szczeniaczka odbieram już niedługo i nie mogę się już doczekać. Mimo potężnych rozmiarów są niesamowicie przyjacielskie i spokojne, a zarazem bardzo wesołe i skore do zabawy.

• 6 months later...
Posted

Hej witam miłośników Dużego Szwajcarkiego psa
Szkoda że tak rzadko sie o nich pisze a to taka wspaniała rasa jak tylko kupiliśmy pieska to wiedzieliśmy że to był strzał w 10 milość od pierwszego wrażenia :multi: są bardzo uczuciowe wspaniale sie bawią z innymi pieskami idąc z nimi na spacer ciągle paczą gdzie jest ich kochany właściciel.
Uwielbiają zabawy i sie czesto o to dopominają urzeka mnie ta ich milośc która czesto okazują.;)
Wszystkich miłosnikow pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

:lol::lol::lol:
Taka świetna rasa a tak mało osób o niej pisze chciała bym zamieścic zdjęcie tutaj ale nie wiem jak to się robi:shake::shake::shake:

Pozdrawiam miłośników DUżEGO PSA PASTERSKIEGO.

[url]www.porazynianka.pnet.ws[/url]

Posted

:lol::lol::lol:
Taka świetna rasa a tak mało osób o niej pisze chciała bym zamieścic zdjęcie tutaj ale nie wiem jak to się robi:shake::shake::shake:

Pozdrawiam miłośników DUżEGO SZWAJCARSKIEGO PSA PASTERSKIEGO.

• 10 months later...
Posted

[URL=http://img8.imageshack.us/my.php?image=eustachpomniejszony.jpg][IMG]http://img8.imageshack.us/img8/4086/eustachpomniejszony.jpg[/IMG][/URL]

EUSTACHY-NASZ PUPILEK

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam!!!
Duze Szwajcarskie Psy to wspaniała ,najlepsza rasa.

Pozdrawiam miłośników szwajcarków.
http://img179.imageshack.us/img179/3277/p1060538.jpg[/URL]

[url]http://img24.imageshack.us/img24/3720/linkqfu.jpg[/url]