fragile Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Czy zwiazywanie grzywki jest konieczne z punktu widzenia zdrowia i wygody psa? Czy opadajaca grzywka mu przeszkadza? Przyznam sie, ze RoXi duzo bardziej podoba mi sie z taka wlasnie grzywa niz z kitka, tylko nie wiem czy to jej nie szkodzi.Z kolei wycinanie wlosow mi sie nie podoba, moja szwagirka tak obciela swoje yorki i widze, ze to je oszpeca, choc wygodne na pewno jest. Quote
duszek01 Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Niestety Yorki z grzywka na oczach to nie jest dobry pomysł,na pewno im to przeszkadza.Jezeli nie podoba Ci sie obciety na krótko Yorczek to nie masz wyboru ,musisz robic kitki.Jak pierwszy raz zostawiłam Fione u fryzjera to strasznie sie denerwowałam ,az do momentu kiedy ja zobaczyłam,wygladała cudnie.Oczywiscie kiteczka została ,bo wydaje mi sie ,ze kitka dodaje im uroku.To jest kwestia gustu i dlatego decyzja nalezy do ciebie. Pozdrawiam Renata Quote
fragile Posted April 21, 2006 Author Posted April 21, 2006 No wlasnie zastanawia mnie, czy przeszkadza.Jest tyle innych ras, ktore maja grzywy na oczach(np. Pony) i nikt im kokardek nie zawiazuje:).Mialam kiedys takiego a`la pona i z grzywa latal cale zycie, zadnych problemow.York ma inaczej? Quote
duszek01 Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Kazda rasa jest inna i kazda ma swoje wymogi.Rzeczywiscie sa pieski które maja grzywe zasłaniajacą oczy , taka jest ich uroda.Yorki do takich psów nie nalezą:shake: ,moga miec grzywke lecz nie opadajaca na oczy. Pozdrawiam Quote
marlena924 Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Jak wyglada, a jak nie wygląda :roll: Chyba już lepiej obciać kudełki na główce, żeby nie przeszkadzały, niż żeby pies nic nie widział... Jak mój peis miał długie kudełki to mu zawsze kucyka robiła, a teraz jak juz cieplo jest to do fryzjerka poszlismy... Ładnie-wygodnie-praktycznie... Quote
Lilu Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Jeśli nie podba Ci sie kitka (dla mnie też mój Psiun wyglada z kitką komicznie) zrób koczek. Jest mniej widoczny a daje psu komfort widzenia. Robi się go tak: włosy jak do kitki tylko bardziej z przodu głowy skręcamy aż do powstania "supełka" i spinamy spinką automatyczną z tyłu koczka końcówkę włosków. Takie rozwązanie jest mniej widoczne a przyzwyczaja psa do "czegoś" na głowie. Quote
Magda Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 [B]fragile [/B]wszystko zalezy od tego czy twoja suczka bedzie miala dluzsza grzywke, czy krotka. York nie moze miec grzywki wchodzacej do oczu, bo wlos podraznia oko, przez co bardzo lzawi, potem prowadzi to do zapalenia spojowek, a na starosc do slepoty:roll: Moim skromnym zdaniem zaleta yorkow jest wlasnie ta kiteczka na glowce:loveu::loveu: Miki choc jest ogolony to glowke i kiteczke kazalam zostawic. Quote
marlena924 Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 No właśnie, kiteczka to jakby wizytówka Yorków :cool1: :cool1: Jak ja ide z pieskiem to często się mnie pytają, gdzie ma kokardkę :cool3: Quote
fragile Posted April 22, 2006 Author Posted April 22, 2006 Tak, wiem ze utarło sie, iz york z kokardka obowiazkowo:).Swojej nawet kupilam, na prosbe córki, ale stwierdzilam, ze z grzywa wyglada lepiej- tak zadziornie, a z kokarda- zbyt lalusiowato;) .Na razie zwiazalam sama gumka silikonowa, ktora malo widac, spróbuje zrobic "koczek". Quote
danani Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Odświeżam temat :cool3: Chyba miałam po świętach za długi urlop, bo postanowiłam zmienić Iwanowi image :eviltong: zawsze miał grzywkę, a tu pańcię naszło i montuje mu na głowie jakieś dziwne urządzenie-oczywiście na początku protestom w postaci tarzania się i czochrania nie było końca ;) , ale jest coraz lepiej. Kto wie-może na wiosnę jakiś kucyk wyrosnie ? A oto New Look of Iwan Jak się Wam widzi? [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images23.fotosik.pl/140/1784c823b58002e8.jpg[/IMG][/URL] [U][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images24.fotosik.pl/141/00a7998467575fa5.jpg[/IMG][/URL][/U] Quote
Anusia & Alutka Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Ale cudna mordka! Jak dla mnie psiaki wygladaja duzp bardziej slodko ze spineczką niz z kitką :loveu: Druga fotka boska poprostu :loveu: Quote
Natalia&Lola Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Moja miała od początku (gdy miała już odpowiednią długość włosa) robione kitki. Teraz już jest tak przyzwyczajona do kitki, że rano wstaje i przybiega aby ją uczesać. Czasem włosy mi się pociągnie, zaplącze jednak ona jest bardzo grzeczna i leży grzecznie aż skończę. Nie lubi ona kokard. Te które miała, zostały rozwalone. Dlatego nosi kolorowe gumeczki i spinke, aby włoski jej do oczu nie leciały. Quote
szymucia Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Danani proszę powiedz jak mam umieścić zdjęcia swojej suni /tak jak ty/ bo nie umiem a jakoś nikt nie kwapi się mnie oświecić. Piesio cudny. Pozdrawiam Quote
Natalia&Lola Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Ja też prosiłam o pomoc w zgraniu zdj, jednak nikt mi nie odpowiedział. Ale trzeba zarejestrować się na stronie fotosik'a. Tam będzie instrukcja jak wgrywać zdj itd. Łatwe to jest:p Quote
danani Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 [quote name='szymucia']Danani proszę powiedz jak mam umieścić zdjęcia swojej suni /tak jak ty/ bo nie umiem a jakoś nikt nie kwapi się mnie oświecić. Piesio cudny. Pozdrawiam[/quote] Dzięki w imieniu piesia :lol: Ponieważ poczułam się wywołana do tablicy, sprobuję pomóc. Po pierwsze zarejestrować się na fotosiku i wgrać zdjęcia (zgodnie z instrukcją)-nie jest to specjalnie trudne. Pamiętaj o odpowiedniej wielkości pliku zgodnie z regulaminem forum dogomanii. Po wgraniu zdjęcia wejść na nie, wybrać "wszystkie kody" i wybrać trzeci z rzędu, bodajże nazywa się "pełen rozmiar na forum". Skopiować link i wkleić do wypowiedzi na dogo. Quote
szymucia Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images37.fotosik.pl/5/759213790ced26cd.jpg[/IMG][/URL] Quote
szymucia Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 A jak mi już tak dobrze idzie to rozochociłam się i chciałabym zamieścić zdjęcie pod"szymucia". Danani masz cierpliwość jeszcze to mi objaśnić? Quote
danani Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 :multi: :multi: :multi: Udało się! śliczna psinka :lol: po pierwsze: awatar nie może być większy niż 100x100 pikseli, więc musisz zmniejszyć zdjęcie do tych rozmiarów po wgraniu na fotosik wchodzisz na dogo na panel użytkownika/edytuj awatar/wprowadź adres obrazka czyścisz to pole i wklejasz kod z fotosika-tam gdzie jest pozostałe-bezpośredni link i zapisujesz zmiany powodzenia! Quote
Natalia&Lola Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Danani, Iwo ślicznie wygląda w takich włoskach. Szkoda, że moja nie lubi nosić samych spineczek:-( Quote
danani Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 [quote name='Natalia&Lola']Danani, Iwo ślicznie wygląda w takich włoskach. Szkoda, że moja nie lubi nosić samych spineczek:-([/quote] Czy naprawdę myślisz, że on to lubi? :shake: po prostu sie przyzwyczaił... z uporem godnym maniaka zapinałam ją średnio co 15 minut, aż w końcu dał za wygraną :evil_lol: Quote
danani Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 [quote name='szymucia']chciałabym zamieścić zdjęcie pod"szymucia". [/quote] :thumbs: widzę, że awatarek już jest Quote
Natalia&Lola Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Ale wygląda zabójczo w tak spiętych włoskach:p Quote
szymucia Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Danani dzięki bo nareszcie mi się udało. Nie bardzo mogę wyczić jak te uszyska dobrze wyciąć. Boję się że nie tylko włosy ale i uszy ciachne:crazyeye: No i 60 zł zostało w kieszeni, a fryzjerka czasem podskubała gorzej jak sunia nie chciała stać spokojnie. Quote
megi82 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 chyba dobrze odszukałam odpowiedni temat do tego filmiku-czesanie i robienie kucolka zdaje się,że ktoś ostatnio pisał,że nie wie jak się robi kucyka ładnego na wystawę [URL]http://www.youtube.com/watch?v=xj7wlL7Vz8E&feature=related[/URL] [video=youtube;xj7wlL7Vz8E]http://www.youtube.com/watch?v=xj7wlL7Vz8E&feature=related[/video] to napradę tak wygląda? Quote
Recommended Posts