Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Luczater'][/QUOTE=basia0607;14764870]Karma "idzie " w błyskawicznym tempie ale przychodzą po nią też ludzie, którzy nie ucierpieli w powodzi, zwietrzyli okazję do darmochy !
Karmę można przywozić do opieki społecznej, tylko nie ma ludzi aby zawiozła ją do potrzebujacych.[/QUOTE]
BARDZO PROSZĘ O KONTAKT NA PW. PILNE[/QUOTE]

Podaje moje gg 3328814

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ninti']A taki normalny zwykły człowiek, co ma tylko dwie ręce do pracy i nie jest żadną organizacją ani groszem nie śmierdzi to się przyda? Wpuszczą go tam? Bo można by spróbować jakieś pospolite ruszenie skrzyknąć...
Tylko ktoś tam musi dowodzić. Bo inaczej to b...ałagan będzie.[/QUOTE]

Musi być ktoś z organizacji co poręczy za wydaną karmę. Wtedy urząd sceduje dysponowanie na organizacje.

Ninti ale jak chcesz pomóc zwierzolkom to zaczynaj się pakować. W przyszłym tygodniu planujemy wyjazd.

Posted

[quote name='AgaiTheta']Musi być ktoś z organizacji co poręczy za wydaną karmę. Wtedy urząd sceduje dysponowanie na organizacje.

Ninti ale jak chcesz pomóc zwierzolkom to zaczynaj się pakować. W przyszłym tygodniu planujemy wyjazd.[/QUOTE]

AgaiTheta, no to może i ja się do ... czegoś ;) przydam?

Posted

[quote name='AgaiTheta']Musi być ktoś z organizacji co poręczy za wydaną karmę. Wtedy urząd sceduje dysponowanie na organizacje.

Ninti ale jak chcesz pomóc zwierzolkom to zaczynaj się pakować. W przyszłym tygodniu planujemy wyjazd.[/QUOTE]

To daj znać, kiedy i na jak długo. Jeśli tylko uda mi się ogarnąć pracę i dom to pojadę. Powiadomię także znajomych, może ktoś będzie mógł.

Posted

[quote name='AgaiTheta']nooo Tyś jesteś wielce potencjalna pomoc :) A jak jeszcze łapkami chcesz pomóc to po stokroć dzieki![/QUOTE]

Ale do tej pory nikt się ze mną jeszcze nie kontaktował. Na poniedziałek rano muszę mieć już wszystko rozpisane, żeby we wtorek rano ruszył transport.
Myślę, że wystarczy jeszcze na południe ale proszę o kontakt na podaną przeze mnie komórkę gdzie mam wysłać.

Posted

No i przepadło. Ja nie pojadę niestety. Moje dziecko znów źle się czuje, kilka tygodni temu walczyłyśmy o życie. Nie odważę się zostawić jej teraz na dłużej niż parę godzin.

Szkoda. Postaram się rozesłać wici, skrzyknąć ludzi, pewnie głównie młodych, znajomych moich dorosłych dzieci. AgaiTheta, przyjmiesz ewentualnie "obcych"? Za uczciwość ręczę, z innymi się nie przyjaźnię ;)

Proszę, podaj kiedy, gdzie i na ile czasu, żebym mogła podać jakieś konkrety ludziom. I, jeśli się zgadzasz, kontakt do siebie (na priw?). No i co powinni mieć z sobą. Samochody mile widziane?
Nie jestem w stanie oczywiście obiecać na 100%, ale zrobię, co będę mogła.

Posted

zapraszam na bazarek na karmę dla poszkodowanych w powodzi zwierzaków

[url]http://www.dogomania.pl/threads/186992-Follett-Forsyth-Higgins-May-i-inni-nakarm-powodziowe-psiaki-i-kociaki?p=14819126#post14819126[/url]

Posted

Jedziemy we wtorek, najpóźniej w środę. Zaraz policzę pieniążki, sorki za opóźnienie, ale musiałam wybyć do Warszawy w sprawach fundacyjnych.

Co do ludzi to na razie pojadą dwie osoby, bo mamy tylko dwa miejsca w aucie, ale na miejscu zobaczymy jak i co i dam znać. Dzisiaj od rana grzeje mi się telefon, jestem na łączach z kancelarią prezydenta i mam nadzieję, że tym razem będziemy mieli ponton i straż do własnej dyspozycji i nie będziemy musieli czekać w kolejce na wypłynięcie.

Wracając z Warszawy mijaliśmy straż pożarną pędzącą na sygnałach. Były to wozy z Elbląga i z Gdańska, całe kordony...

Posted

[quote name='AgaiTheta']Jedziemy we wtorek, najpóźniej w środę. [/QUOTE]

No to daj znać dokładnie kiedy tam będziesz. W takim razie zamawiam transport na środę. Dobrze byłoby, żebyś była przy odbiorze ........:razz:.

Posted

Luczater czy Oświęcim się z Tobą skontaktował? Ja dzisiaj to już myślałam, że pozabijam wszystkich. Dajesz pod nos i jeszcze najlepiej jakby wszystko załatwić samemu... Oświęcim jest też w stałym kontakcie z Sandomierzem a tam też dramatyczna sytuacja...

Posted

[SIZE=2]Do dnia 02 czerwca 2010 r na konto naszego schroniska wpłynęło [/SIZE][SIZE=2]1597,91 zł dla powodzian. Podczas poprzedniego wyjazdu wydaliśmy [/SIZE][SIZE=2]1392,66 zł.
Zostało nam [/SIZE][B][SIZE=2]205,25 zł.

[/SIZE][/B][SIZE=2]Teraz na wyjazd chciałabym zabrać ze sobą ze 200 kg karmy, bo sama nie wiem co tam zastaniemy, muszę coś pomyśleć...

Szczegółowe rozliczenie jakie były wydatki jest tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/186370-OTOZ-ANIMALS-Schronisko-w-Elbl%C4%85gu-Rozliczenie-wp%C5%82at-na-powodzian?p=14750197#post14750197[/url]
[/SIZE]

Posted

wpis nie na temat ale pokrewny
nasza fundacja prowadzi zbiórkę karmy, koców, legowisk, obroży, smyczy i karmy dla zwierząt poszkodowanych w powodzi
w ubiegły piątek zawieźliśmy do Bierunia 121kg suchej karmy i ok 190 puszek
BARDZO PROSIMY O POMOC
chcielibyśmy przekazać też dary do Chełma Śląskiego
można również przekazywać pieniądze na nasze konto z dopiskiem POWÓDŹ

w zeszły piątek przekazaliśmy do Bierunia 121 kg karmy suchej i ok 190 puszek, ale to kropla w morzu
Fundacja SOS Dla Zwierząt [url]http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/[/url]

Posted

[quote name='danal1983']szkoda, że do naszego schroniska nikt nie przynosi darów dla powodzian, mimo, że ogłoszenia wisza w całym mieście:([/QUOTE]

mało fajnie :( ale radzicie sobie jakoś?