AgaiTheta Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Działamy na ostro ;) [url]http://www.portel.pl/artykul.php3?i=43259[/url] Quote
Marta_Ares Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 zapisuje sobie, jestem z Włocławka chętnie jakoś pomogę, ale z transportem mam kłopot ;/ pieniądze potrzebne?? to wystawie bazarek Quote
Patyś_ Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Bazarek super pomysł :) dogomaniacy nie są obojętni na dobro zwierząt, na pewno pomogą. Ja w tym tygodniu pojeżdżę po lumpeksach i poszukam koców, ręczników i tego typu rzeczy, bo też są potrzebne. Quote
Rachelaa Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Witam, Mazowiecki Urząd Wojewódzki zorganizował zbiórkę karm dla zwierząt domowych i gospodarskich. [I]"W województwie mazowieckim uratowano z powodzi kilka tysięcy zwierząt, przede wszystkim krowy, świnie, konie, psy i koty. Zbieramy karmę dla zwierząt gospodarskich, siano, suchą karmę oraz saszetki i puszki dla psów i kotów. Karma szybko się psująca (np mięso i przetwory) nie będzie przyjmowana. Karmę można przynosić do Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego w Warszawie, pl. Bankowy 3/5. Na placu, przy bramie wjazdowej, stoi samochód, który będzie tam stał aż do zapełnienia karmą. Bardzo prosimy o pomoc dla ocalałych z powodzi zwierząt."[/I] Zbieramy każdą żywność długoterminową dla zwierząt: i tych gospodarskich (tu mamy największe zapotrzebowanie) i tych domowych." Byłam dzisiaj, zawiozłam worek. Busik nie był szczerze mówiąc bardzo przepełniony. Samochód będzie stał tam jeszcze w dniu jutrzejszym więc zachęcam warszawiaków Quote
alekso Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 AgaiThea lepszą pomocą będzie przelew czy żeby domówić suchą karmę? Quote
AgaiTheta Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Szczerze powiem, że przelew, bo my jako schronisko mamy dużo lepsze ceny. Poza tym potrzebujemy też wody pitnej. Miski za drogie to kupię jutro takie pojemniczki do żywności jednorazowe. Potrzebujemy też ręczników papierowych i bandaży. Nie wiem co jeszcze zabrać, jakie macie pomysły? Quote
Patyś_ Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Pani Agnieszko, o której jutro wyjeżdzacie? Ja mam w domu trochę bandaży, moge podrzucić. Quote
AgaiTheta Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Patyś koniecznie podrzuć! Jak mieszkasz blisko Jacka to chociaż jemu daj, albo zadzwoń do niego, może ma teraz czas to podjedzie, on dzisiaj ma samochód na nockę. Quote
Patyś_ Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Do Jacka to mam prawie całe miasto drogi. Ale już do niego dzwonię :) Mam jakieś dwa koce, kilka bandazy i opasek i kompresów i witaminy dla psów - moga się przydać.Dorzuciłam tez plaster bez opartunku, z doświadczenia wiem, że takie rzeczy się przydają i niewiarygodnie szybko kończą. Jacek zaraz podjedzie ;) jak bedzie mogl, a jak nic nie bedzie miał to wyśle brata ;) edit : koce i cała reszta już zabrane - jutro pojedze po lumpeksach czy nie mają starych sortów. Może bedą mogli nam coś oddać. Quote
teqquila Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 my przyjechać możemy dopiero w niedziele zabierzemy miski i koce , bandaże, jeśli jakieś leki to napiszcie jakie, zabierzemy karmę i wodę, JEŚLI KTOŚ Z ŁODZI CHCE COŚ SIĘ DORZUCIĆ TO NIE MA PROBLEMU MOZEMY ZABRAĆ. JEŻELI KTOŚ BY CHCIAŁ NAM TOWARZYSZYĆ TEZ NIE MA PROBLEMU. JAK COŚ TO PODAJE NUMER DO NAS 884253173 Quote
Marta_Ares Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='teqquila']my przyjechać możemy dopiero w niedziele zabierzemy miski i koce , bandaże, jeśli jakieś leki to napiszcie jakie, zabierzemy karmę i wodę, JEŚLI KTOŚ Z ŁODZI CHCE COŚ SIĘ DORZUCIĆ TO NIE MA PROBLEMU MOZEMY ZABRAĆ. JEŻELI KTOŚ BY CHCIAŁ NAM TOWARZYSZYĆ TEZ NIE MA PROBLEMU. JAK COŚ TO PODAJE NUMER DO NAS 884253173[/QUOTE] ja chętnie bym sie z Wami zabrała jeśli będziecie przejeżdżać przez Kowal/ Włocławek Quote
aneta.w Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 a ktoś poruszył Straż dla zwierząt?? mają swoją siedzibę na ul.Puławskiej w Warszawie telefon 223535060 ale zawsze jest cieżko się tam dodzwonić. a ich samochód stoi pod blokiem więc chyba nie maja interwęcji więc może się przydadzą Quote
mimiś Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='alekso']przelałam pieniążki na konto OTOZu (200 zł)[/QUOTE] - i to jest konkretna pomoc!![IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/love.gif[/IMG] Quote
Charly Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Agnieszka dzwoniła przed chwilą, mają jeszcze godzinę drogi; karma, którą zawiezli wcześniej animalsi z Gdyni rozeszła się w mgnieniu oka. Aga ma ze sobą jeszcze 200 kg. Prosi nie przesyłać karmy, tylko możliwie pieniądze na konto (Aga ustaliła korzystne kondycje z dostawcą karmy). Wątek rozliczeniowy dla wpłat dokonanych na konto schroniska w Elblągu podany jest w pierwszym poście. Quote
mru Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 czekamy na relacje jak tam jest, czego potrzeba - moze potrzeba ludzi? ja czekam na te wieści. Quote
Patyś_ Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Pani Agnieszka dzoniła do schroniska - podobno sytuacja jest dramatyczny.Karma rozchodzi się w mgnieniu oka, mnóstwo psów biega samopas. Pani Basia, mówiła, że zawiadomi media, przekonując do dalszej zbiórki żywności. Nie chcę myśleć ile zwierząt tam cierpi :( Żałuje tylko, że nie moge bardziej pomóc. Quote
basia0607 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Jestem na bierząco z Agnieszką. Karma rozeszła się migiem, ludzie dowiedzieli się o Animalsach i zaczeli masowo przychodzic po pomoc. Zgłaszają również gdzie są zwierzeta w potrzebie, jest ich b. dużo. Ludzie płaczą proszą o pomoc. Nasi inspektorzy stoją na brzegu i wydają ludziom karmę, przejmują również zwierzeta, które straż przywozi.Przeważnie są to zwierzęta gospodarskie, które przejmują rolnicy. Nasza karma sie skonczyła, czekają na dostawę z kacelarii prezydenta. Aga mówi, że krajobraz przypomina jej jezioro Śniardwy, wielka woda. Pytałam co trzeba, powiedziała , że ludzi jest dosyć, potrzeba karmy. Gdyby ktoś miał karmę, mogę podać nr. tel. do pani z opieki społecznej w Gąbinie. Ogłosiłam we wszystkich naszych mediach zbiórkę karmy i organizujemy nowy transport w tamte strony. Quote
mtf zalesie Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 wplacilam na konto otoz w elblagu z opisem na zwierzeta powodz w gabinie,swiniarach Quote
Ania012 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 dziewczyny czy ktoś ma może jakieś informacje o zbiórce na pl Bankowym. czy ktoś coś tam przynosi. Wydaje mi się, że to jest dobry pomysł, może mało nagłośnione to jest i krótki termin. Dla wielu ludzi chcących pomóc jest to dość wygodny sposób. Quote
esperanza Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Proszę o umieszczeni w pierwszym poście adresu, na jaki można wysyłać paczki- tak będzie bardziej czytelnie. Quote
basia0607 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Proponuję albo samemu zebrać dary albo powierzyć ich dostarczenie i rozdanie zaufanym ludziom . Znamy polskie realia ! Quote
Ajula Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='mru']czekamy na relacje jak tam jest, czego potrzeba - moze potrzeba ludzi? ja czekam na te wieści.[/QUOTE] powtarzam to pytanie: co jest potrzebne oprócz pieniędzy? czy jakieś rzeczy? sama nie wiem co? pieniądze niech ludzie wpłacają na konto, ale jakies rzeczy to moglibyśmy pozbierać w Poznaniu i dowieźć jednym transportem (mój TZ aż się rwie żeby tam jechać) Quote
Rachelaa Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='Ania012']dziewczyny czy ktoś ma może jakieś informacje o zbiórce na pl Bankowym. czy ktoś coś tam przynosi. Wydaje mi się, że to jest dobry pomysł, może mało nagłośnione to jest i krótki termin. Dla wielu ludzi chcących pomóc jest to dość wygodny sposób.[/QUOTE] Witam, Ja byłam na Bankowym dzisiaj ponownie. Akcja zbierania karmy została przedłużona do dnia jutrzejszego czyli do 27 maja do godz. 20.30. Trochę karmy nazbierali ale nie było tego dużo ani wczoraj ani dzisiaj :( Akcja jest bardzo mało rozreklamowana, ja trafiłam na info przypadkiem - mówili w radiu i poprostu pojechałam. Wkleiłam tę informację na kilku forach ale wici żadnych nie mam aby to bardziej nagłosić także jeśli ktoś ma czas jutro i możliwości dostarczajcie tam karme do jutra skoro jest już transport itd. Pozdrawiam Quote
aneta.w Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 również byłam na banlowym w zielonym samochodzie mieli tego mało szkoda ze tylko do jutra zbieraja moze da się to przedlużyć były info w gazecie metro o zbiorce.Boze oby dla nikogo nie zabrakło apelujmy do mediów i może do Warszawskiego Ratusza o przedlużenie zbiórki !!!!!!!!! Quote
Recommended Posts