Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

Posted
16 minut temu, Monika z Katowic napisał:

Kochana mari23! Link jest konieczny - albo do wątku indywidualnego, albo do wątku zbiorczego.

Zaraz po spełnieniu tego wymogu potrzebujący Bezik otrzyma od Skarpety kwotę 200 zł na leczenie.

https://www.dogomania.com/forum/topic/98038-tymczasy-wcale-nie-tymczasowe-czyli-gromadka-psiaków-szuka-domków/

link od lat ten sam :) zakładałam pojedyncze wątki kilku psom, ale i czasu brak, i niewiele osób zagląda, więc został ten zbiorczy.

DZIĘKUJĘ !!!!

Posted
Dnia 7.04.2019 o 13:02, asiuniab napisał:

witam ciocie, chciałabym prosić o wsparcie w tym miesiącu Babelka, to mały piesek w wieku13-14 lat. U kwiaciarenki jest około 4 lat i jak każdy staruszek potrzebuje wsparcia stawów, mokrego jedzonka, ząbki już nie te, witamin. 

z wątku poniżej:

https://www.dogomania.com/forum/topic/133830-w-tej-krainie-znajdziesz-psa-i-kotabdt-u-kwiaciarenki/?page=52

Przepraszam że dopiero teraz ale natłok spraw i chory kotek u Kwiaciarenki z którym jeżdżę po lekarzach i który jest po 3 operacjach mnie przytloczył. Za otrzymane pieniążki po konsultacji z Marzenką zakupiłam 

stawy.jpg

stawy1.jpg

dolina noteci.jpg

dolina noteci1.jpg

Posted
Dnia 15.05.2019 o 22:22, Jolanta08 napisał:

Jestem za pomocą dla Bezika w kwocie 200 zł

Bardzo dziękuję za pomoc dla Bezika !!! <3

Dostałam wiadomość od kikou, że prawdopodobnie niedoczynność tarczycy z tych badań wynika, czekamy na potwierdzenie diagnozy

• Like 2
Posted
11 godzin temu, Jolanta08 napisał:

Zwracam się z prośbą o pomoc w wysokości 200 zł dla Jogiego, starszego psiaka który potrzebuje pieniędzy na diagnostykę ,na chwilę obecną przebywa w lecznicy a biedak nie ma nawet pełnych deklaracji

Jogi odebrany ze schroniska! Czeka na badanie i zaczyna nowe Zycie u Murki - Porzucony malutki puchaty staruszek czeka na ratunek w zamojskim schronisku...

Jestem za udzieleniem pomocy Jogiemu w kwocie 200 złotych.

Posted

cześć moje ulubione Ciocie,

dziś chciałabym prosić o zapomogę w kwocie 200 zł dla Watsona z wątku poniżej:

https://www.dogomania.com/forum/topic/348037-watson-prosi-o-wsparcie-a-najlepiej-o-dom/?page=10

Poniżej motywuję swoją prośbę:

Watson mieszka w hoteliku Tymczasik od 19 października 2018.

Został zabrany ze schroniska.

Ma 13 lat, jest duży i brzydki - czytaj: prototyp psa nieadopcyjnego.

Na dokładkę miał zostać wywieziony do schroniska bez wolontariatu.

A przecież Watson to fajne, pogodne psisko, które kocha ludzi i zwierzęta...

W Tymczasiku świetnie sobie radzi, dobrze dogaduje się z innymi psami. Tylko że oczywiście ta przyjemność kosztuje: całe 400 zł miesięcznie... + oczywiście koszty leczenia

Posted
Dnia ‎2019‎-‎05‎-‎28 o 20:48, asiuniab napisał:

cześć moje ulubione Ciocie,

dziś chciałabym prosić o zapomogę w kwocie 200 zł dla Watsona z wątku poniżej:

https://www.dogomania.com/forum/topic/348037-watson-prosi-o-wsparcie-a-najlepiej-o-dom/?page=10

Poniżej motywuję swoją prośbę:

Watson mieszka w hoteliku Tymczasik od 19 października 2018.

Został zabrany ze schroniska.

Ma 13 lat, jest duży i brzydki - czytaj: prototyp psa nieadopcyjnego.

Na dokładkę miał zostać wywieziony do schroniska bez wolontariatu.

A przecież Watson to fajne, pogodne psisko, które kocha ludzi i zwierzęta...

W Tymczasiku świetnie sobie radzi, dobrze dogaduje się z innymi psami. Tylko że oczywiście ta przyjemność kosztuje: całe 400 zł miesięcznie... + oczywiście koszty leczenia

Kochana anusiab ,na Twój wniosek Watson otrzymał w lutym br pomoc w wysokości 200 zł . Oczywiście Skarpeta wspiera psiaki w uzasadnionych przypadkach więcej niż jeden raz ,ale dla mnie ten  przypadek jest tym z którym się nie spotkałam więc poczekam na decyzję pozostałego członka komisji.

Posted
19 godzin temu, Jolanta08 napisał:

Kochana anusiab ,na Twój wniosek Watson otrzymał w lutym br pomoc w wysokości 200 zł . Oczywiście Skarpeta wspiera psiaki w uzasadnionych przypadkach więcej niż jeden raz ,ale dla mnie ten  przypadek jest tym z którym się nie spotkałam więc poczekam na decyzję pozostałego członka komisji.

Jolanta08 dzięki piękne za czujność, zupełnie o tym nie pamiętałam, że Watson otrzymał pomoc, także wycofuję swoją prośbę o zapomogę dla Watsona, jeśli oczywiście sytuacja staruszka dramatycznie się pogorszy, to wtedy wyjątkowo zawnioskuję; 

jeszcze raz przepraszam, za zamieszanie :)

ściskam wszystkie cioteczki

Posted
28 minut temu, asiuniab napisał:

Jolanta08 dzięki piękne za czujność, zupełnie o tym nie pamiętałam, że Watson otrzymał pomoc, także wycofuję swoją prośbę o zapomogę dla Watsona, jeśli oczywiście sytuacja staruszka dramatycznie się pogorszy, to wtedy wyjątkowo zawnioskuję; 

jeszcze raz przepraszam, za zamieszanie :)

ściskam wszystkie cioteczki

Nie ma za co przepraszać bo masz prawo zapomnieć :)) w końcu nie na jednym wątku pomagamy psiakom. Życzę Watsonowi wszystkiego dobrego a w razie potrzeby Skarpeta pomoże chłopakowi.

• Like 1
Posted

Dostałam Vetoryl dla Bezika, a jemu na szczęście "tylko" Euthyrox potrzebny. Dlatego oddam psiakowi w potrzebie, także Nutribound - zestaw niezbędnych składników wspomagających wczesną i stopniową rekonwalescencje psów.

Edytuję, bo przypomniałam sobie, że całkiem  blisko mam  do psa z Cushingiem, to Perełka u Ulv we Wrocławiu.

• Like 1
  • 1 month later...
Posted

Bardzo proszę o pomoc na leczenie małego staruszka Gacusia , który dzięki Gabi79 został zabrany ze schroniska w którym biedak mdlał ze strachu. Okazało się ,że ma anemię, chore jelita ,trzustkę, serduszko i jakby tego było mało to dostał ataku padaczki :((

https://www.dogomania.com/forum/topic/350289-anemia-zapalenie-jelit-problemy-z-trzustk%C4%85-szmery-w-serduszku-gacu%C5%9B-u-mnie-w-bdt-bardzo-prosi-o-wsparcie-na-leczenie/

• Like 1
Posted
Dnia 3.08.2019 o 10:33, Jolanta08 napisał:

Bardzo proszę o pomoc na leczenie małego staruszka Gacusia , który dzięki Gabi79 został zabrany ze schroniska w którym biedak mdlał ze strachu. Okazało się ,że ma anemię, chore jelita ,trzustkę, serduszko i jakby tego było mało to dostał ataku padaczki :((

https://www.dogomania.com/forum/topic/350289-anemia-zapalenie-jelit-problemy-z-trzustk%C4%85-szmery-w-serduszku-gacu%C5%9B-u-mnie-w-bdt-bardzo-prosi-o-wsparcie-na-leczenie/

Jestem za wsparciem staruszka Gacusia w kwocie 200 złotych.

• Like 1
Posted
Dnia 6.08.2019 o 13:26, Monika z Katowic napisał:

Jestem za wsparciem staruszka Gacusia w kwocie 200 złotych.

10 godzin temu, asikowska napisał:

ja też jestem za pomocą dla Gacusia. Proszę dane do przelewu na pw.

Z całego serca dziękuję w imieniu Gacusia!!!

Z1.jpg

• Like 1