Monika z Katowic Posted May 16, 2021 Author Posted May 16, 2021 W wypadku Dunia proponuję pomoc jednorazową w kwocie 300 złotych. Stan obecnych finansów Skarpety im. Talcott nie pozwala na zwiększenie kwoty pomocy jednorazowej. Przypominam, że formalnie rzecz biorąc nie jesteśmy ani fundacją, ani organizacją, a jedynie małą grupą prywatnych osób, które pomagają w miarę swoich skromnych możliwości. Dlatego absolutnie nie jesteśmy w stanie (i nigdy nie byliśmy) finansować całości kwot za ewentualne operacje, zabiegi czy pobyty psów w hotelikach lub dt. Naszą ideą, którą realizujemy od wielu lat, jest skromna pomoc starszym psom pamięci wspaniałej Dogomaniaczki Talcott. Działamy w myśl słów Konfucjusza: "Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemność". 1 Quote
Monika z Katowic Posted May 16, 2021 Author Posted May 16, 2021 W wypadku Dunia proponuję pomoc jednorazową w kwocie 300 złotych. 1 Quote
Jolanta08 Posted May 16, 2021 Posted May 16, 2021 Jestem 43 minuty temu, Monika z Katowic napisał: W wypadku Dunia proponuję pomoc jednorazową w kwocie 300 złotych. Jestem za pomocą w wysokości 300 zł. 1 Quote
Jolanta08 Posted May 16, 2021 Posted May 16, 2021 Dnia 15.05.2021 o 09:15, kikou napisał: Watek Dunia niestety Dunio ma wspólny wątek z Arusiem i Sarą. Te dwa pieski już kiedyś otrzymały pomoc ze Skarpety ale nie Dunio (jego rozliczenie jest dopiero osobno w poście po kilkuletnich rozliczeniach tamtych psinek. Pomoc otrzymuje piesek a nie wątek 🙂 1 Quote
Jolanta08 Posted May 16, 2021 Posted May 16, 2021 49 minut temu, Monika z Katowic napisał: W wypadku Dunia proponuję pomoc jednorazową w kwocie 300 złotych. Stan obecnych finansów Skarpety im. Talcott nie pozwala na zwiększenie kwoty pomocy jednorazowej. Przypominam, że formalnie rzecz biorąc nie jesteśmy ani fundacją, ani organizacją, a jedynie małą grupą prywatnych osób, które pomagają w miarę swoich skromnych możliwości. Dlatego absolutnie nie jesteśmy w stanie (i nigdy nie byliśmy) finansować całości kwot za ewentualne operacje, zabiegi czy pobyty psów w hotelikach lub dt. Naszą ideą, którą realizujemy od wielu lat, jest skromna pomoc starszym psom pamięci wspaniałej Dogomaniaczki Talcott. Działamy w myśl słów Konfucjusza: "Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemność". Chciałam tylko dodać, że właśnie ta skromna pomoc pozwala działać Skarpecie tyle czasu. Kwota 300 zł jest przyznawana tylko w szczególnych przypadkach i jest wyższa niż miesięczne wpływy. Nie wyobrażam sobie aby odmówić pomocy potrzebującemu pieskowi z powodu braku pieniędzy,dlatego należy racjonalnie dzielić to co jest aby Skarpeta miała możliwość udzielania pomocy każdemu pieskowi, który będzie jej potrzebował. 2 Quote
kikou Posted June 1, 2021 Posted June 1, 2021 Dunio umarł. Natomiast we wtorek 25go byl operowany Timuś, proszę uprzejmie o rozważenie możliwości przekazania jemu kwoty pierwotnie przeznaczonej dla Dunia Quote
Jolanta08 Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Kwota pomocy została przyznana Duniowi [*] i mu się należy bez względu na wynik leczenia ,takie jest moje zdanie. Jeśli chcesz pomocy dla Timusia to powinnaś o nią wystąpić. Nie widzę potwierdzenia ,że Dunio [*] pomoc otrzymał. Quote
Jolanta08 Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Timuś otrzymał pomoc ze Skarpety w lutym br na prośbę mari23. Quote
kikou Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 5 godzin temu, Jolanta08 napisał: Kwota pomocy została przyznana Duniowi [*] i mu się należy bez względu na wynik leczenia ,takie jest moje zdanie. Jeśli chcesz pomocy dla Timusia to powinnaś o nią wystąpić. Nie widzę potwierdzenia ,że Dunio [*] pomoc otrzymał. Dunio nie otrzymał przelewu od Skarpety Quote
kikou Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Dnia 15.05.2010 o 10:09, Monika z Katowic napisał: REGULAMIN SKARPETY im.TALCOTT Przeznaczenie wpływów ze Skarpety im.Talcott: - są przeznaczone na jednorazowe wparcie chorych psów - staruszków w potrzebie (wiek pieska powyżej 8 lat), w uzasadnionych wypadkach można odstąpić od kryterium wieku albo wielokrotnie wspomóc tego samego zwierzaka. Czy rachunek niemal 1000,- za operacje nie jest uzasadnionym wypadkiem by wsparcie powtórzyć? Quote
Jolanta08 Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Czy skarbnik Dunia[*] przesłał do skarbnika Skarpety pw z info o przyznanej pomocy i danymi do przelewu ? Przypadek Tima jest szczególny a od ostatniej pomocy upłynęło ponad 3 miesiące więc złóż wniosek o wsparcie. Quote
elik Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 14 godzin temu, Jolanta08 napisał: Kwota pomocy została przyznana Duniowi [*] i mu się należy bez względu na wynik leczenia ,takie jest moje zdanie. Jeśli chcesz pomocy dla Timusia to powinnaś o nią wystąpić. Nie widzę potwierdzenia ,że Dunio [*] pomoc otrzymał. Przepraszam, że wcześniej nie włączyłam się do tematu. Choroba i śmierć moich kolejnych podopiecznych w hotelach oraz moje sprawy zdrowotne spowodowały trudności w ogarnięciu wszystkich spraw. Dunio umarł w dwa dni po przyznaniu mu pomocy i nie przesłałam numeru konta, ponieważ uważałam, że byłoby to z mojej strony nieuczciwe. Timuś w lutym br. otrzymał pomoc ze Skarpety im. Talcott, a w maju był operowany - usunięcie guzów z kanału słuchowego, z lewego boku i kastracja, za co wystawiono fakturę na 960,00 zł (wklejono powyżej). Po 15.06. (z powodu urlopu weta) ma być wystawiona kolejna faktura za badania przed operacją. Pomimo organizowania bazarków co miesiąc, nie jestem w stanie zebrać tak dużej kwoty. Mam pod opieką 5 psiaczków w tym 3 chorych seniorów. Bardzo proszę o ponowne przyznanie Timowi pomocy ze Skarpety im. Talcott. kikou, bardzo serdecznie dziękuję za wsparcie mnie w trudnych dla mnie chwilach i wystąpienie o pomoc dla moich podopiecznych. 1 Quote
Jolanta08 Posted June 4, 2021 Posted June 4, 2021 Dnia 1.06.2021 o 20:11, kikou napisał: Dunio umarł. Natomiast we wtorek 25go byl operowany Timuś, proszę uprzejmie o rozważenie możliwości przekazania jemu kwoty pierwotnie przeznaczonej dla Dunia Jestem za przyznaniem Timusiowi pomocy w wysokości 300 zł. 1 Quote
Monika z Katowic Posted June 5, 2021 Author Posted June 5, 2021 Dnia 4.06.2021 o 10:25, Jolanta08 napisał: Jestem za przyznaniem Timusiowi pomocy w wysokości 300 zł. Ja także jestem za przyznaniem Timusiowi pomocy w kwocie 300 zł. 1 Quote
elik Posted June 6, 2021 Posted June 6, 2021 Bardzo serdecznie dziękuję Czy to znaczy, że mam przesłać nr konta Timusia Skarbnikowi Skarpety im. Talcott ? Quote
Monika z Katowic Posted June 6, 2021 Author Posted June 6, 2021 3 godziny temu, elik napisał: Bardzo serdecznie dziękuję Czy to znaczy, że mam przesłać nr konta Timusia Skarbnikowi Skarpety im. Talcott ? Tak - skarbnik Skarpety czeka na konto Timusia. 1 Quote
Monika z Katowic Posted June 6, 2021 Author Posted June 6, 2021 Pragnę poinformować, że Komisja Skarpety im. Talcott postanowiła uzupełnić regulamin w kwestii pomocy wielokrotnej: Pomoc wielokrotna dla tego samego pieska nie może przekroczyć 3 wniosków w jednym roku kalendarzowym, przy czym ogólna suma pomocy finansowej nie może przekroczyć kwoty 600 złotych rocznie. 1 Quote
elik Posted June 6, 2021 Posted June 6, 2021 5 godzin temu, Monika z Katowic napisał: Tak - skarbnik Skarpety czeka na konto Timusia. Dziękuję bardzo, bardzo serdecznie 1 Quote
mari23 Posted June 11, 2021 Posted June 11, 2021 Dnia 7.06.2021 o 00:38, elik napisał: Dziękuję bardzo, bardzo serdecznie Jeżeli pomoc będzie na wniosek elik to zgodnie z regulaminem trzeba będzie zwrócić chyba 25% tej kwoty na konto Skarpety. Może ta pomoc dla Timusia niech będzie ponownie na "moje konto" ? Wtedy nie trzeba będzie zwracać, bo Timuś jej w trudnej sytuacji i zdrowotnej, i finansowej. 1 Quote
elik Posted June 11, 2021 Posted June 11, 2021 19 minut temu, mari23 napisał: Jeżeli pomoc będzie na wniosek elik to zgodnie z regulaminem trzeba będzie zwrócić chyba 25% tej kwoty na konto Skarpety. Może niech ta pomoc dla Timusia niech będzie ponownie na "moje konto" ? Wtedy nie trzeba będzie zwracać, bo Timuś jej w trudnej sytuacji i zdrowotnej, i finansowej. Bardzo dziękuję mari 🙂 i bardzo proszę o przychylenie sie do prośby mari23 Quote
elik Posted June 11, 2021 Posted June 11, 2021 Bardzo serdecznie dziękuję, na konto Timusia wpłynęła już kwota 300,00 zł. Quote
bakusiowa Posted June 11, 2021 Posted June 11, 2021 Jakby potrzebne było dofinansowanie to ja jestem deklarowiczem Skarpety. 1 Quote
Monika z Katowic Posted June 17, 2021 Author Posted June 17, 2021 Dnia 11.06.2021 o 13:00, mari23 napisał: Jeżeli pomoc będzie na wniosek elik to zgodnie z regulaminem trzeba będzie zwrócić chyba 25% tej kwoty na konto Skarpety. Może ta pomoc dla Timusia niech będzie ponownie na "moje konto" ? Wtedy nie trzeba będzie zwracać, bo Timuś jej w trudnej sytuacji i zdrowotnej, i finansowej. Oczywiście. Timuś nic nie zwraca. Traktujemy to jako wniosek mari23. Quote
Recommended Posts