Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za pomoc dla Szyszki i proszę o wsparcie dla drugiej suni z tego wątku
Mania ma ok. 13 lat i w ubiegłym tygodniu przeszła operację usunięcia śledziony z guzem. Potrzebuje teraz badań kontrolnych i dalszego leczenia farmakologicznego.
Proszę o wsparcie w kwocie 200 zł

Posted
14 godzin temu, asikowska napisał:

Kochani jestem i przepraszam że mnie tak długo nie było.

Te dwa ostatnie miesiące były dla mnie bardzo trudne, najpierw ja się pochorowałam a potem moje dwa ogony.

Listopad to dla mnie jakiś koszmar, pod długim leczeniu i walce musiałam pożegnać moją Neskę na początku listopada ( nerki przestały pracować) Niby powinnam się spodziewać bo to już staruszka i miała ponad 16 lat ( ze mną była 8 po tym jaka adoptowałam ją ze schroniska) ale jakoś ciężko. Chodziłyśmy przez dwa tygodnie dzień w dzień na kroplówki ale po odstawieniu wyniki były jeszcze gorsze niż na początku leczenia, z czasem organizm odmówił posłuszeństwa i mogłam podjąć tylko jedną decyzję by ulżyć jej w cierpieniu.

Lekko odpoczęłam a potem zaczęły się problemy z drugą sunią (Nina spędziła ze mną 15 lat, przygarnęłam ją jak miała 1,5 roku wychudzony jamnik a w brzuchu 8 szczeniaków, maluchy znalazły dom a Ninka została ze mną). Zaczęło się od wymiotów, biegunek a w konsekwencji okazało się że ma rozległego raka wątroby. W piątek musiałam podjąć kolejną najgorszą decyzję w życiu.

Staram się jakoś trzymać ale dla jednej osoby to za dużo..

Powoli wracam do żywych choć nie jest łatwo.

Jutro zrobię wszystkie przelewy i postaram się do końca tygodnia zrobić rozliczenie.

Uważajcie na siebie i dbajcie o siebie i bliskich bo ten rok jest bardzo trudny dla wszystkich.

Dzięki Monika że czuwasz bo ja kompletnie straciłam głowę.

Współczuję ... trzymaj się

PAMIĘCI ZMARŁYCH WĘDKARZY "PASKUDY" - Galeria - Wroniecki Ośrodek Kultury

• Like 1
Posted
11 godzin temu, jola&tina napisał:

Dziękuję za pomoc dla Szyszki i proszę o wsparcie dla drugiej suni z tego wątku
Mania ma ok. 13 lat i w ubiegłym tygodniu przeszła operację usunięcia śledziony z guzem. Potrzebuje teraz badań kontrolnych i dalszego leczenia farmakologicznego.
Proszę o wsparcie w kwocie 200 zł

Jestem za wsparcie Manii a po przeanalizowaniu wątku proponuję zwiększyć kwotę pomocy do 300 zł .

• Like 1
Posted
25 minut temu, Jolanta08 napisał:

Jestem za wsparcie Manii a po przeanalizowaniu wątku proponuję zwiększyć kwotę pomocy do 300 zł .

18 minut temu, Monika z Katowic napisał:

Popieram prosbę o wsparcie Manii w zwiększonej kwocie: 300 złotych.

Dziękuję

• Like 1
Posted
18 godzin temu, Monika z Katowic napisał:

Wysyłajcie numery kont już dzisiaj do skarbnika asikowska

W temacie wiadomości wpiszcie: "pomoc dla ........ imię pieska".

Przepraszamy Was serdecznie za późnienie - sprawy życiowe...

Bardzo dziękuję za przyznanie pomocy Kudłatkowi Krecikowi. Wczoraj wieczorem wysłałam numer konta do asikowska.

16 godzin temu, asikowska napisał:

Kochani jestem i przepraszam że mnie tak długo nie było.

(...)

Powoli wracam do żywych choć nie jest łatwo.

Serce boli od smaego czytania :( Miałaś bardzo trudny czas, trzymaj się mocno i dzielnie - oby pasmo nieszczęść już było za Tobą :( Wysyłam ciepłe myśli.

• Like 1
Posted

Bardzo dziękuję Skarpecie im. Talcott za wsparcie KRECIKA kwotą w wysokości 200zł Uśmiechnięty Emoticon Z 3 Sercami Ilustracja Wektor - Ilustracja złożonej z  rumieniec, afekcja: 144941273

Pieniądze zaksięgowały się na koncie w dn. 07.12 (wczoraj). To ogromna pomoc dla staruszka, który dopiero będzie diagnozowany.

• Like 1
Posted

Bardzo proszę o pomoc dla staruszka Arusia, którego stan się pogorszył i wymaga oprócz podawania stałych leków dodatkowego leczenia . Aruś otrzymał pomoc ze Skarpety w marcu ub ale nie ma pełnych stałych deklaracji dlatego ponownie zwracam się z gorącą prośbą do Skarpety o pomoc.

ARUŚ WRÓCIŁ Z ADOPCJI. Aureliusz - głuchy, niedowidzący staruszek, razem z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą mieszkją w hoteliku u kikou. POTRZEBUJĄ POMOCY.

• Like 1
Posted
10 godzin temu, Jolanta08 napisał:

Bardzo proszę o pomoc dla staruszka Arusia, którego stan się pogorszył i wymaga oprócz podawania stałych leków dodatkowego leczenia . Aruś otrzymał pomoc ze Skarpety w marcu ub ale nie ma pełnych stałych deklaracji dlatego ponownie zwracam się z gorącą prośbą do Skarpety o pomoc.

ARUŚ WRÓCIŁ Z ADOPCJI. Aureliusz - głuchy, niedowidzący staruszek, razem z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą mieszkją w hoteliku u kikou. POTRZEBUJĄ POMOCY.

Jestem za pomocą Arusiowi w kwocie 300 złotych, bo jest to przypadek szczególny.

• Like 2
Posted
Dnia 14.12.2020 o 17:09, mari23 napisał:

Ja z prośbą o pomoc...tym razem dla Milo, który na starcie w nowe życie nie ma NIC :( .

Niewidomy staruszek dzisiaj opuszcza schronisko i jedzie do DT w Krakowie. Nie ma ani grosika, a w DT trzeba będzie pokrywać koszty karmy i opieki weterynaryjnej. 

https://www.dogomania.com/forum/topic/352875-ślepy-stary-ale-czy-bez-szansmilo-tak-bardzo-chciałby-zaznać-choć-odrobiny-psiego-szczęscia/

Jestem za pomocą dla pieska w wysokości 200 zł

• Like 1
Posted
Dnia 14.12.2020 o 17:09, mari23 napisał:

Ja z prośbą o pomoc...tym razem dla Milo, który na starcie w nowe życie nie ma NIC :( .

Niewidomy staruszek dzisiaj opuszcza schronisko i jedzie do DT w Krakowie. Nie ma ani grosika, a w DT trzeba będzie pokrywać koszty karmy i opieki weterynaryjnej. 

https://www.dogomania.com/forum/topic/352875-ślepy-stary-ale-czy-bez-szansmilo-tak-bardzo-chciałby-zaznać-choć-odrobiny-psiego-szczęscia/

Ja także jestem za pomocą Milo w kwocie 200 złotych.

Posted
9 godzin temu, Jolanta08 napisał:

Jestem za pomocą dla pieska w wysokości 200 zł

6 godzin temu, Monika z Katowic napisał:

Ja także jestem za pomocą Milo w kwocie 200 złotych.

Z całego serca dziękuję !!!!

• Like 1
Posted

Kochane "Skarpetowe dziewczyny" !!! Na koniec kolejnego już roku mówię DZIĘKUJĘ !!!!

A na początek Nowego Roku 2021 - życzę Wam zdrowia i wszystkiego, co dobre, spełnienia marzeń, radości w rodzinie i na Dogomanii :)  Tradycyjnie: DOSIEGO ROKU !!!

• Like 1
Posted

Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc dla chorego bezdomniaka Bingo, który otrzymał wsparcie w kwocie 200,00 zł w dniu 2.12.2020 r. ale zawirowania  w życiu moich podopiecznych z dogo i domowych sprawiły, że potwierdzam dopiero teraz.

Równie serdecznie dziękuję także za wsparcie Arusia kwotą 300,00 zł. Kwota ta wpłynęła na jego konto w dniu 30.12.2020 r.

1897051146_dzikujejestecie2.jpg.883a5ef2408697ead6606bc6736e2aba.jpg    641789958_dlaWaslove.jpg.9b62c96a4198b4eb8d2cacb23a6459ce.jpg

• Like 1
  • 4 weeks later...
Posted
Dnia 30.01.2021 o 21:01, Monika z Katowic napisał:

Dnia 31.01.2021 o 09:20, Jolanta08 napisał:

Popieram wniosek o pomoc w w/w kwocie.

Bardzo dziekuję za pomoc dla staruszka!!! <2

Dnia 31.01.2021 o 20:26, asikowska napisał:

poproszę o dane do przelewu na pw

Już przekazałam na wątku :) dziękuję !!!!!

• Like 1