iwna5702 Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 Dziękuję bardzo za pomoc, oczywiście akceptuję powyższe warunki :), do kwoty wsparcia 200 zł, zostanie zwrócone 50 w ciągu 6 tygodni. 2 Quote
Jolanta08 Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 1 godzinę temu, Monika z Katowic napisał: Do iwna5702 - proszę o decyzję Jeżeli przyznamy Szyszce 200 zł wsparcia - to musisz zwrócić do Skarpety 50 złotych w przeciągu 6 tygodni. Ze względu na to, że nie jesteś stałym deklarowiczem Skarpety im. Talcott - przypominam obowiązujący regulamin: " - każdy, kto zgłosił pieska i otrzymał pomoc, jest zobowiązany w przeciągu 6 tygodni od uzyskania pomocy wnieść do Skarpety w dowolnej formie (wpłaty własnej, wpływów z bazarku, itp.) 25% kwoty uzyskanego wsparcia; powyższa zasada nie dotyczy stałych deklarowiczów (wpłaty od minimum 3 miesięcy po minimum 10 zł miesięcznie) - te osoby mogą zgłosić 1 pieska w miesiącu bez obowiązku zwrotu kwoty uzyskanej pomocy" Jestem za udzieleniem pomocy dla Szyszki w wysokości 200 zł zgodnie z regulaminem j.w. 1 Quote
Monika z Katowic Posted July 26, 2020 Author Posted July 26, 2020 Staruszka Szyszka otrzymuje kwotę 200 złotych pomocy z zaznaczeniem, że do 6 tygodni należy zwrócić do Skarpety 25% tej kwoty, czyli 50 złotych, ponieważ wnioskująca iwna5702 nie jest członkiem Skarpety im. Talcott. Uprzejmie proszę o przesłanie konta skarbnika Szyszki do asikowska - skarbnika naszej Skarpety im. Talcott. 1 Quote
iwna5702 Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 10 minut temu, Monika z Katowic napisał: Staruszka Szyszka otrzymuje kwotę 200 złotych pomocy z zaznaczeniem, że do 6 tygodni należy zwrócić do Skarpety 25% tej kwoty, czyli 50 złotych, ponieważ wnioskująca iwna5702 nie jest członkiem Skarpety im. Talcott. Uprzejmie proszę o przesłanie konta skarbnika Szyszki do asikowska - skarbnika naszej Skarpety im. Talcott. Dziękuję bardzo Quote
asiuniab Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 2 godziny temu, Monika z Katowic napisał: Do iwna5702 - proszę o decyzję Jeżeli przyznamy Szyszce 200 zł wsparcia - to musisz zwrócić do Skarpety 50 złotych w przeciągu 6 tygodni. Ze względu na to, że nie jesteś stałym deklarowiczem Skarpety im. Talcott - przypominam obowiązujący regulamin: " - każdy, kto zgłosił pieska i otrzymał pomoc, jest zobowiązany w przeciągu 6 tygodni od uzyskania pomocy wnieść do Skarpety w dowolnej formie (wpłaty własnej, wpływów z bazarku, itp.) 25% kwoty uzyskanego wsparcia; powyższa zasada nie dotyczy stałych deklarowiczów (wpłaty od minimum 3 miesięcy po minimum 10 zł miesięcznie) - te osoby mogą zgłosić 1 pieska w miesiącu bez obowiązku zwrotu kwoty uzyskanej pomocy" przepraszam, wiem, że to po niewczasie, ale ja jestem stałym deklarowiczem skarpety, czy pomoc dla Szyszuni może iść, że się tak wyrażę z mojego konta, tj. tak jak ja bym poprosiła o pomoc? 1 Quote
Jolanta08 Posted July 27, 2020 Posted July 27, 2020 21 godzin temu, asiuniab napisał: przepraszam, wiem, że to po niewczasie, ale ja jestem stałym deklarowiczem skarpety, czy pomoc dla Szyszuni może iść, że się tak wyrażę z mojego konta, tj. tak jak ja bym poprosiła o pomoc? Jestem skłonna przychylić się do Twojej prośby jeśli wyrażą zgodę pozostali członkowie komisji Skarpety, bo wiem że każdy grosz jest na wagę złota. Z drugiej jednak strony nie powinny mieć miejsca sytuacje ,że po przyznaniu pomocy zmienia się wnioskodawca co wprowadza niepotrzebną dezorganizację. 1 Quote
Monika z Katowic Posted July 27, 2020 Author Posted July 27, 2020 11 godzin temu, Jolanta08 napisał: Jestem skłonna przychylić się do Twojej prośby jeśli wyrażą zgodę pozostali członkowie komisji Skarpety, bo wiem że każdy grosz jest na wagę złota. Z drugiej jednak strony nie powinny mieć miejsca sytuacje ,że po przyznaniu pomocy zmienia się wnioskodawca co wprowadza niepotrzebną dezorganizację. Popieram Jolantę08, ale podkreślam, że robimy to ostatni raz i w drodze absolutnego wyjątku. Do tej pory regulamin nie precyzował dokładnie tej kwestii - a koniecznie trzeba ją uregulować. Dlatego informuję, że Komisja Skarpety im. Talcott ustaliła nowy zapis regulaminu, który obowiązuje od dnia dzisiejszego, czyli 27.07.2020 roku: "- wniosek (prośba o wsparcie finansowe) złożony przez wnioskodawcę jest wiążacy i nie można zmieniać osoby wnioskującej." 1 Quote
Monika z Katowic Posted July 27, 2020 Author Posted July 27, 2020 Procedura przyznawania pomocy w Skarpecie im.Talcott: - konieczna jest krótka informacja o psie oraz wskazanie wątku, na którym widnieje informacja o potrzebie pomocy, - wnioskujący koniecznie powinien podać konkretne potrzeby pieska oraz kwotę, o jaką wnioskuje, - wniosek (prośba o wsparcie finansowe) złożony przez wnioskodawcę jest wiążacy i nie można zmieniać osoby wnioskującej (obowiązuje od dnia 27.07.2020 r.), - każdy może zgłosić do Skarpety staruszka w potrzebie, z tym, że wnioski osób, które opłacają stałe deklaracje w wysokości minimum 10 zł miesięcznie, mają pierwszeństwo w rozpatrywaniu wniosku, - każdy, kto zgłosił pieska i otrzymał pomoc, jest zobowiązany w przeciągu 6 tygodni od uzyskania pomocy wnieść do Skarpety w dowolnej formie (wpłaty własnej, wpływów z bazarku, itp.) 25% kwoty uzyskanego wsparcia; powyższa zasada nie dotyczy stałych deklarowiczów (wpłaty od minimum 3 miesięcy po minimum 10 zł miesięcznie) - te osoby mogą zgłosić 1 pieska w miesiącu bez obowiązku zwrotu kwoty uzyskanej pomocy - w przypadku pozytywnej decyzji, wnioskujący zobowiązany jest do przesłania Skarbnikowi Skarpety na pw numeru konta, na który należy przesłać pieniądze, - wnioski rozpatruje komisja złożona z trzech osób (do udzielenia pomocy wystarczy pozytywna decyzja dwóch członków komisji). - jeśli w ciągu tygodnia od pozytywnej decyzji Komisji nie wpłynie do Skarbnika numer konta do przelewu, przyznane pieniążki wracają do puli Skarpety. Od stycznia 2015 prosimy opiekunów psów, które otrzymały wsparcie ze Skarpety im.Talcott o umieszczenie gdzieś w pierwszych postach wątku takiej informacji o sponsoringu Skarpety. Prosimy obdarowanych o wklejenie tej grafiki na wątki- wystarczy zrobić: kopiuj-wklej: Quote
Jolanta08 Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 12 godzin temu, Monika z Katowic napisał: Popieram Jolantę08, ale podkreślam, że robimy to ostatni raz i w drodze absolutnego wyjątku. Do tej pory regulamin nie precyzował dokładnie tej kwestii - a koniecznie trzeba ją uregulować. Dlatego informuję, że Komisja Skarpety im. Talcott ustaliła nowy zapis regulaminu, który obowiązuje od dnia dzisiejszego, czyli 27.07.2020 roku: "- wniosek (prośba o wsparcie finansowe) złożony przez wnioskodawcę jest wiążacy i nie można zmieniać osoby wnioskującej." Popieram wpis do regulaminu ,który był potrzebny i reguluje zasady składania prośby o pomoc. 1 Quote
asiuniab Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 przepraszam za zamieszanie, oraz dziękuję za przychylenie się do mojej prośby; 3 Quote
Monika z Katowic Posted July 29, 2020 Author Posted July 29, 2020 Dnia 28.07.2020 o 17:24, asiuniab napisał: przepraszam za zamieszanie, oraz dziękuję za przychylenie się do mojej prośby; Szacunek dla stałej deklarowiczki z dobrym sercem. 2 Quote
iwna5702 Posted July 29, 2020 Posted July 29, 2020 Bardzo dziękuję asiuniab i Skarpecie za zmianę warunków dla udzielanej pomocy dla Szyszki. Szyszunia otrzymauje bezzwrotne wsparcie w kwocie 200 zl 2 Quote
bakusiowa Posted August 10, 2020 Posted August 10, 2020 Zwracam się z zapytaniem odnośnie dofinansowania Szyszki. Czy jest szansa aby Skarpeta coś jeszcze dołożyła Szyszce? Operacja opłacona ale za pożyczone pieniądze. Jest dług za nią w kwocie 755 zł. https://www.dogomania.com/forum/topic/350739-szansa-na-cud-komu-podarowa%C4%87-%C5%BCycie/page/13/ 1 Quote
bakusiowa Posted August 29, 2020 Posted August 29, 2020 Dnia 10.08.2020 o 12:51, bakusiowa napisał: Zwracam się z zapytaniem odnośnie dofinansowania Szyszki. Czy jest szansa aby Skarpeta coś jeszcze dołożyła Szyszce? Operacja opłacona ale za pożyczone pieniądze. Jest dług za nią w kwocie 755 zł. https://www.dogomania.com/forum/topic/350739-szansa-na-cud-komu-podarowa%C4%87-%C5%BCycie/page/13/ Czy któraś z osób decyzyjnych mogłaby odnieść się do tego postu bo jakoś został niezauważony. Chodzi mi o odpowiedź jakakolwiek by nie była. Quote
Jolanta08 Posted August 30, 2020 Posted August 30, 2020 12 godzin temu, bakusiowa napisał: Czy któraś z osób decyzyjnych mogłaby odnieść się do tego postu bo jakoś został niezauważony. Chodzi mi o odpowiedź jakakolwiek by nie była. Dogo jakoś dziwnie działa bo jak wchodzę na aktywność to nie widzę aktualnych wpisów. Nie ma takiej opcji jak dopłata do zapomogi ale w szczególnych przypadkach Skarpeta udziela ponownie pomocy psiakom ,które wcześniej wsparcie otrzymały.Szyszka dopiero co otrzymała pomoc ( nie widzę potwierdzenia kiedy pieniądze wpłynęły na konto ) więc możesz za jakiś czas ponownie zawnioskować , przynajmniej po 3 miesiącach, o pomoc dla Szyszki. 1 Quote
bakusiowa Posted August 30, 2020 Posted August 30, 2020 11 minut temu, Jolanta08 napisał: Dogo jakoś dziwnie działa bo jak wchodzę na aktywność to nie widzę aktualnych wpisów. Nie ma takiej opcji jak dopłata do zapomogi ale w szczególnych przypadkach Skarpeta udziela ponownie pomocy psiakom ,które wcześniej wsparcie otrzymały.Szyszka dopiero co otrzymała pomoc ( nie widzę potwierdzenia kiedy pieniądze wpłynęły na konto ) więc możesz za jakiś czas ponownie zawnioskować , przynajmniej po 3 miesiącach, o pomoc dla Szyszki. Ok. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Myślę, że zwrócę się po upływie trzech miesięcy. Quote
iwna5702 Posted August 30, 2020 Posted August 30, 2020 5 godzin temu, bakusiowa napisał: Ok. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Myślę, że zwrócę się po upływie trzech miesięcy. Dziękuję bardzo za dotychczasowe wsparcie, Szyszka otrzymała wpłatę ze Skarpety - 200 zł, 30.07.2020 1 Quote
Monika z Katowic Posted August 31, 2020 Author Posted August 31, 2020 Dnia 30.08.2020 o 12:26, bakusiowa napisał: Ok. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Myślę, że zwrócę się po upływie trzech miesięcy. Zapraszamy serdecznie! Już na początku grudnia możesz złożyć wniosek o ponowne wsparcie suni Szyszki. 1 Quote
asiuniab Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Witam Ciocie, czy Wy też byłyście w strachu po ostatniej "awarii" dogomanii??? Ja byłam przerażona, że to już naprawdę koniec ... Kochane Cioteczki mam prośbę o wsparcie wiekowego ok. 10 letniego Grzesia, który od 2017 roku siedzi w hotelu, nie ma pełnych deklaracji, a do tego zdrówko zaczęło Mu szwankować, więc trudno jest pogodzić koniec z końcem Grzesiowi :( bardzo proszę o 200 zł zapomogi; wątek Grzesia: będę bardzo wdzięczna za przychylenie się do mojej prośby; Quote
Jolanta08 Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 12 godzin temu, asiuniab napisał: Witam Ciocie, czy Wy też byłyście w strachu po ostatniej "awarii" dogomanii??? Ja byłam przerażona, że to już naprawdę koniec ... Kochane Cioteczki mam prośbę o wsparcie wiekowego ok. 10 letniego Grzesia, który od 2017 roku siedzi w hotelu, nie ma pełnych deklaracji, a do tego zdrówko zaczęło Mu szwankować, więc trudno jest pogodzić koniec z końcem Grzesiowi :( bardzo proszę o 200 zł zapomogi; wątek Grzesia: będę bardzo wdzięczna za przychylenie się do mojej prośby; Popieram prośbę i jestem za udzieleniem wsparcia Grzesiowi w kwocie 200 zł. 2 Quote
asikowska Posted September 25, 2020 Posted September 25, 2020 ja też jestem za wsparciem dla Grzesia i poproszę o dane do przelewu na pw 3 Quote
asiuniab Posted September 26, 2020 Posted September 26, 2020 dzięki piękne, lecę poinformować na wątku; Quote
Olena84 Posted September 28, 2020 Posted September 28, 2020 Dnia 21.09.2020 o 21:43, asiuniab napisał: Witam Ciocie, czy Wy też byłyście w strachu po ostatniej "awarii" dogomanii??? Ja byłam przerażona, że to już naprawdę koniec ... Kochane Cioteczki mam prośbę o wsparcie wiekowego ok. 10 letniego Grzesia, który od 2017 roku siedzi w hotelu, nie ma pełnych deklaracji, a do tego zdrówko zaczęło Mu szwankować, więc trudno jest pogodzić koniec z końcem Grzesiowi :( bardzo proszę o 200 zł zapomogi; wątek Grzesia: będę bardzo wdzięczna za przychylenie się do mojej prośby; Asiu bardzo dziękuję że pomyślałaś o Grzesiu! Grześ ma 45zł na koncie tylko:( Quote
Monika z Katowic Posted October 2, 2020 Author Posted October 2, 2020 Dnia 26.09.2020 o 00:15, asikowska napisał: ja też jestem za wsparciem dla Grzesia i poproszę o dane do przelewu na pw Oczywiście też jestem za wsparciem dla Grzesia. 1 Quote
Monika z Katowic Posted October 2, 2020 Author Posted October 2, 2020 Zapraszamy serdecznie po pomoc do Skarpety im. Talcott! Quote
Recommended Posts