Anecik Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 Bardzo dziękuję za wsparcie w kwocie 164 zł dla Vanilki [*] Quote
AlfaLS Posted November 1, 2018 Posted November 1, 2018 Dziś dzień zadumy i wspomnień... Pozwoliłam sobie zapalić niebieskie światełko na grobie Talcott - niebieskie jak stare dogo - od wszystkich, którym zwierzaki nie są obojętne... Zdjęcia się powiększą po kliknięciu na konkretną fotkę... 3 2 Quote
asiuniab Posted November 16, 2018 Posted November 16, 2018 Dnia 1.11.2018 o 22:01, AlfaLS napisał: Dziś dzień zadumy i wspomnień... Pozwoliłam sobie zapalić niebieskie światełko na grobie Talcott - niebieskie jak stare dogo - od wszystkich, którym zwierzaki nie są obojętne... Zdjęcia się powiększą po kliknięciu na konkretną fotkę... Dobrze, że skarpeta utworzona na Jej cześć trwa!! Quote
asiuniab Posted November 16, 2018 Posted November 16, 2018 Bardzo proszę o jednorazową zapomogę w kwocie 200 zł dla suni z wątku poniżej : Sunia obecnie przechodzi rekonwakescencję po wycięciu guzów, jest w PDT jest nie pierwszą podopieczą Ty(ś)ki. Historia staruszki brzmi tak:Takich jak ja jest tysiące... miałam dom i kochającego pana... pan zmarł, a pani nie było stać na to, by sie mną zajmować...Trafiłam po wszystkich latach do kojców miejskich i czekam na wyrok. Wyrok śmierci raczej, bo kto mnie zechce?Jestem stara. Mam problemy z widzeniem, chodzeniem i do tego mam dwa guzy. Nie jestem olbrzymem, taka mała sunia, ale miniaturka ze mnie żadna (taka jestem przed kolano). Ani żaden rasowiec - zwykła, czarna, oszroniona już, bo wiek ma swoje prawa.Mówią mi, że raczej tutaj umrę. Tzn. nie tu - ale w schronisku molochu, większym od tego, gdzie sa setki psów, gdzie boksy są grupowe, gdzie jest jeszcze straszniej niż tutaj... bo każdy psiak walczy o jedzenie, uwagę i budę...Mieszkałam w domu, spałam na łóżku... a teraz nie wiem czemu nagle straciłam to wszystko i mam jedynie budę... :( Przecież jak nie odejdę ze starości, to z żalu pęknie mi serce... błagam... zabierz mnie stąd. Zabierz mnie na Dom Tymczasowy albo taki na zawsze... Nie wiem, ile mi pozostało, ale wiem, że tutaj nie przeżyję długo: albo odejdę z cierpienia fizycznego (guzy, choroba), albo z cierpienia duchowego - bo z żalu pęka mi serce.... Dopiero dzisiaj (04.01.2018) trafiłam na bruk, a już odechciało mi się żyć, jeść, wszystko... Nie chcę odchodzić w samotności.Nie chcę odchodzić jako numerek w schronisku.Błagam, ja jestem wychowana i grzeczna, i wiem co to znaczy żyć w domu... nie zasłużyłam sobie na taką śmierć... 1 Quote
Jolanta08 Posted November 17, 2018 Posted November 17, 2018 Jestem za pomocą dla Roxi we wnioskowanej przez anusiab kwocie 200 zł 1 1 Quote
Monika z Katowic Posted November 17, 2018 Author Posted November 17, 2018 5 godzin temu, Jolanta08 napisał: Jestem za pomocą dla Roxi we wnioskowanej przez anusiab kwocie 200 zł Popieram! 1 Quote
asiuniab Posted November 17, 2018 Posted November 17, 2018 Dziewczyny, dzięki piękne, starowinki to najpiękniejsze z najpiękniejszych psów, idę na wątek Roksi powiedzieć, że dostała wsparcie. Stokrotne dzięki!! 1 Quote
Aldrumka Posted November 26, 2018 Posted November 26, 2018 Pomoc dla Roxi już na koncie. Serdecznie dziękujemy asiunib za inicjatywę , wszystkim pilnującym zawartości skarpety za to, ze są i wspierają staruszki. 2 Quote
Jolanta08 Posted November 27, 2018 Posted November 27, 2018 Bardzo proszę Skarpetę o pomoc w wysokości 200 zł dla tego niewidomego, wychudzonego biedaka 1 Quote
Tyśka) Posted November 29, 2018 Posted November 29, 2018 Oczywiście, dołączam się do podziękowań! Ogromniaście dziękuję za wsparcie Roxi. Dla mnie to naprawdę wiele znaczy Banerek Skarpetowy już wstawiony na pierwszą stronę wątku. :) Quote
Monika z Katowic Posted December 1, 2018 Author Posted December 1, 2018 Dnia 27.11.2018 o 19:28, Jolanta08 napisał: Bardzo proszę Skarpetę o pomoc w wysokości 200 zł dla tego niewidomego, wychudzonego biedaka Zdecydowanie trzeba przyznać pomoc w kwocie: 200 złotych temu biedusiowi. 1 Quote
Jolanta08 Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Moniko ,bardzo dziękuję w imieniu Teosia 1 Quote
Monika z Katowic Posted December 1, 2018 Author Posted December 1, 2018 8 minut temu, Jolanta08 napisał: Moniko ,bardzo dziękuję w imieniu Teosia Mizianko dla Teosia! Cieszę się, że nasza Skarpeta może pomóc tym najbiedniejszym psiakom. Quote
Jolanta08 Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Moniko ,Skarpeta to prawdziwy skarb dla tych bid i myślę ,że Talcott spoglądając z góry cieszy się ,że Jej patronat pomógł tylu pasiakom i mam nadzieję że będzie tak długo 2 Quote
asiuniab Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Witam cioteczki w nowym miesiącu, znów przyszłam prosić o zapomogę dla seniorka, tym razem - Lapiś, poniżej kompilacja informacji o dziadeczku; bardzo proszę o wsparcie na utrzymanie Lapisia w kwocie 200 zł LAPI: wiek - około 9 lat waga - 9,500 kg kastracja - tak choroby - serce, po wypadku (szycie po pogryzieniu) odrobaczenie, odpchlenie - tak szczepienie przeciwko wściekliźnie - tak (IX 2018) 15 lipca 2018 - Lapi opuścił schronisko i zamieszkał awaryjnie w hoteliku u Anecik do czasu podróży do hoteliku dla staruszków u kikou (planowanej na koniec sierpnia 2018) edit. 14 października 2018 Lapiś musiał wrócić do Anetki do hoteliku bo niestety chciała zjeść kotki Kasi :(. Anetka nie napisała jaki koszt za Lapisia za jego pobyt u niej w listopadzie ale jeszcze jej nie zapłaciłam bo dziadek na minusie a za chwilę będzie koniec listopada i trzeba będzie opłacić kolejny miesiąc. 1 Quote
Monika z Katowic Posted December 1, 2018 Author Posted December 1, 2018 Jestem za przyznaniem dla Lapisia zapomogi w kwocie 200 zł. Quote
Jolanta08 Posted December 2, 2018 Posted December 2, 2018 14 godzin temu, Monika z Katowic napisał: Jestem za przyznaniem dla Lapisia zapomogi w kwocie 200 zł. Tak jak Monika jestem za pomocą dla Lapisia Quote
elik Posted December 3, 2018 Posted December 3, 2018 Bardzo serdecznie dziękuję za wsparcie Teosia, który ma 105,00 zł deklaracji, a hotel kosztuje 10,00 zł/doba, a od stycznia 12,00 zł/doba. To wielka pomoc dla psiaczka. Banerek Skarpety wklejony do I postu. Quote
Monika z Katowic Posted December 3, 2018 Author Posted December 3, 2018 4 godziny temu, elik napisał: Bardzo serdecznie dziękuję za wsparcie Teosia, który ma 105,00 zł deklaracji, a hotel kosztuje 10,00 zł/doba, a od stycznia 12,00 zł/doba. To wielka pomoc dla psiaczka. Banerek Skarpety wklejony do I postu. Niech się szczęści Teosiowi. 1 Quote
asiuniab Posted December 3, 2018 Posted December 3, 2018 Dnia 2.12.2018 o 10:49, asikowska napisał: proszę dane do przelewu na pw asikowska już biegnę na wątek poinformować, że Lapiś dostanie zapomogę :) dzięki pięknie cioteczki !!!! kocham ja Was Quote
Bogusik Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Chciałabym dołączyć do grona stałych deklarowiczów Skarety Talcott z miesięczną wpłatą 15zł.Poproszę o nr konta do wpłaty za grudzień. 2 2 Quote
Monika z Katowic Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 7 godzin temu, Bogusik napisał: Chciałabym dołączyć do grona stałych deklarowiczów Skarety Talcott z miesięczną wpłatą 15zł.Poproszę o nr konta do wpłaty za grudzień. Kochana! Wspaniale Cię powitać w gronie stałych deklarowiczów Skarpety im. Talcott!!! Quote
Bogusik Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 1 godzinę temu, Monika z Katowic napisał: Kochana! Wspaniale Cię powitać w gronie stałych deklarowiczów Skarpety im. Talcott!!! Dziękuję za tak miłe powitanie :) To Wy kochane już od lat robicie kawał dobrej roboty pomagając tym,które tej pomocy najbardziej potrzebują-staruszkom.Zapomniane,niechciane i porzucone.Schorowane i bez nadziei na lepsze jutro....:( Tylko nieliczne z nich mają szczęście i ktoś je wypatrzy,wyrwie z za krat schronu i poszuka dt aby resztę swojego życia mogły godnie przeżyć.Nawet dla tych uratowanych jednostek warto jest pomagać i dlatego do Was dołączyłam :) Dziękuję za konto do wpłaty i jutro powinien polecieć pierwszy przelew 1 1 Quote
bakusiowa Posted December 5, 2018 Posted December 5, 2018 Tak w ogóle jak wyglądają finanse Skarpety i czy wszyscy pamiętają o wpłatach? 1 Quote
Recommended Posts