Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Dziś dzień zadumy i wspomnień...

Pozwoliłam sobie zapalić niebieskie światełko na grobie Talcott - niebieskie jak stare dogo - od wszystkich, którym zwierzaki nie są obojętne...

6af604be72fefc76m.jpg

0891ae618d4aec6bm.jpg

Zdjęcia się powiększą po kliknięciu na konkretną fotkę...

• Like 3
  • Upvote 2
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 1.11.2018 o 22:01, AlfaLS napisał:

Dziś dzień zadumy i wspomnień...

Pozwoliłam sobie zapalić niebieskie światełko na grobie Talcott - niebieskie jak stare dogo - od wszystkich, którym zwierzaki nie są obojętne...

6af604be72fefc76m.jpg

0891ae618d4aec6bm.jpg

Zdjęcia się powiększą po kliknięciu na konkretną fotkę...

Dobrze, że skarpeta utworzona na Jej cześć trwa!! 

Posted

Bardzo proszę o jednorazową zapomogę w kwocie 200 zł dla suni z wątku poniżej :

Sunia obecnie przechodzi rekonwakescencję po wycięciu guzów, jest w PDT jest nie pierwszą podopieczą Ty(ś)ki. 

Historia staruszki brzmi tak:

Takich jak ja jest tysiące... miałam dom i kochającego pana... pan zmarł, a pani nie było stać na to, by sie mną zajmować...

Trafiłam po wszystkich latach do kojców miejskich i czekam na wyrok. Wyrok śmierci raczej, bo kto mnie zechce?

Jestem stara. Mam problemy z widzeniem, chodzeniem i do tego mam dwa guzy. Nie jestem olbrzymem, taka mała sunia, ale miniaturka ze mnie żadna (taka jestem przed kolano). Ani żaden rasowiec - zwykła, czarna, oszroniona już, bo wiek ma swoje prawa.

Mówią mi, że raczej tutaj umrę. Tzn. nie tu - ale w schronisku molochu, większym od tego, gdzie sa setki psów, gdzie boksy są grupowe, gdzie jest jeszcze straszniej niż tutaj... bo każdy psiak walczy o jedzenie, uwagę i budę...

Mieszkałam w domu, spałam na łóżku... a teraz nie wiem czemu nagle straciłam to wszystko i mam jedynie budę... :( Przecież jak nie odejdę ze starości, to z żalu pęknie mi serce... błagam... zabierz mnie stąd. Zabierz mnie na Dom Tymczasowy albo taki na zawsze... 

Nie wiem, ile mi pozostało, ale wiem, że tutaj nie przeżyję długo: albo odejdę z cierpienia fizycznego (guzy, choroba), albo z cierpienia duchowego - bo z żalu pęka mi serce.... 

Dopiero dzisiaj (04.01.2018) trafiłam na bruk, a już odechciało mi się żyć, jeść, wszystko... 

Nie chcę odchodzić w samotności.
Nie chcę odchodzić jako numerek w schronisku.

Błagam, ja jestem wychowana i grzeczna, i wiem co to znaczy żyć w domu... nie zasłużyłam sobie na taką śmierć...

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Oczywiście, dołączam się do podziękowań!
Ogromniaście dziękuję za wsparcie Roxi. Dla mnie to naprawdę wiele znaczy Podobny obraz

Banerek Skarpetowy już wstawiony na pierwszą stronę wątku. :)

Posted

Moniko ,Skarpeta to prawdziwy skarb dla tych bid i myślę ,że Talcott spoglądając z góry cieszy się ,że Jej patronat pomógł tylu pasiakom i mam nadzieję że będzie tak długo

• Like 2
Posted

Witam cioteczki w nowym miesiącu, znów przyszłam prosić o zapomogę dla seniorka, tym razem - Lapiś, poniżej kompilacja informacji o dziadeczku; bardzo proszę o wsparcie na utrzymanie Lapisia w kwocie 200 zł

LAPI:

wiek  - około 9 lat

waga - 9,500 kg

kastracja - tak

choroby - serce, po wypadku (szycie po pogryzieniu)

odrobaczenie, odpchlenie - tak

szczepienie przeciwko wściekliźnie  - tak (IX 2018)

15 lipca 2018 - Lapi opuścił schronisko i zamieszkał awaryjnie w hoteliku u Anecik do czasu podróży do hoteliku dla staruszków u kikou (planowanej na koniec sierpnia 2018)

edit. 14 października 2018 Lapiś musiał wrócić do Anetki do hoteliku bo niestety chciała zjeść kotki Kasi :(.

Anetka nie napisała jaki koszt za Lapisia za jego pobyt u niej w listopadzie ale jeszcze jej nie zapłaciłam bo dziadek na minusie a za chwilę będzie koniec listopada i trzeba będzie opłacić kolejny miesiąc.

• Like 1
Posted

Bardzo serdecznie dziękuję za wsparcie Teosia, który ma 105,00 zł deklaracji, a hotel kosztuje 10,00 zł/doba, a od stycznia 12,00 zł/doba. To wielka pomoc dla psiaczka.  

932636500_dlaWaslove.jpg.58498b0a4de195f02e745ede873775e9.jpg

Banerek Skarpety wklejony do I postu.

Posted
4 godziny temu, elik napisał:

Bardzo serdecznie dziękuję za wsparcie Teosia, który ma 105,00 zł deklaracji, a hotel kosztuje 10,00 zł/doba, a od stycznia 12,00 zł/doba. To wielka pomoc dla psiaczka.  

932636500_dlaWaslove.jpg.58498b0a4de195f02e745ede873775e9.jpg

Banerek Skarpety wklejony do I postu.

Niech się szczęści Teosiowi.

• Upvote 1
Posted
Dnia 2.12.2018 o 10:49, asikowska napisał:

proszę dane do przelewu na pw

asikowska już biegnę na wątek poinformować, że Lapiś dostanie zapomogę :)

dzięki pięknie cioteczki !!!! kocham ja Was

Posted
7 godzin temu, Bogusik napisał:

Chciałabym dołączyć do grona stałych deklarowiczów Skarety Talcott z miesięczną wpłatą 15zł.Poproszę o nr konta do wpłaty za grudzień.

Kochana! Wspaniale Cię powitać w gronie stałych deklarowiczów Skarpety im. Talcott!!!

Znalezione obrazy dla zapytania zapraszam - gify

Posted
1 godzinę temu, Monika z Katowic napisał:

Kochana! Wspaniale Cię powitać w gronie stałych deklarowiczów Skarpety im. Talcott!!!

Znalezione obrazy dla zapytania zapraszam - gify

Dziękuję za tak miłe powitanie :) To Wy kochane  już od lat robicie kawał dobrej roboty pomagając tym,które tej pomocy najbardziej potrzebują-staruszkom.Zapomniane,niechciane i porzucone.Schorowane i bez nadziei na lepsze jutro....:( Tylko nieliczne z nich mają szczęście i ktoś je wypatrzy,wyrwie z za krat schronu i poszuka dt aby resztę swojego życia mogły godnie przeżyć.Nawet dla tych uratowanych jednostek warto jest pomagać i dlatego  do Was dołączyłam :)

Dziękuję za konto do wpłaty i jutro powinien polecieć pierwszy przelew

• Like 1
  • Upvote 1