asikowska Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 bardzo dziękujemy:) na wątku potwierdziłam:) Quote
asiuniab Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Witajcie kochane cioteczki, zwracam się z prośbą o pomoc dla Mikiego, którego czeka operacja coś mu rośnie na boku i trzeba to usunąć i zbadać. Nie jest to tłuszczak:( poproszę o możliwość pomocy w kwocie 150 zł bardzo, bardzo proszę o pomoc; Quote
Monika z Katowic Posted October 15, 2016 Author Posted October 15, 2016 O 23.09.2016 o 21:28, sunia2000 napisał: Jestem za udzieleniem pomocy w kwocie 150 złotych dla Mikiego. Quote
Monika z Katowic Posted October 15, 2016 Author Posted October 15, 2016 Odzyskałam grafikę Skarpety!! :) Prosimy obdarowanych o wklejanie grafiki na wątki (wystarczy: kopiuj-wklej): Quote
asiuniab Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 cioteczki dziękuję pięknie, cioteczki lecę poinformować tamb Quote
tamb Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Bardzo dziękuję. Operacja Mikiego umówiona na przyszły wtorek na 12. 1 Quote
tamb Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Jeszcze raz dziękuję, doszło 150zł dla Mikiego. 1 Quote
tamb Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 Miki po operacji, kosztowała 300zł. Bardzo dziękuję. Wpiszę w rozliczenie na wątku zbiorczym. Quote
Monika z Katowic Posted November 3, 2016 Author Posted November 3, 2016 Właśnie wysłałam 2 deklaracje (za listopad i grudzień 2016). Ciekawa jestem jaki mamy obecny stan konta Skarpety im. Talcott? Quote
asikowska Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 O 3.11.2016 o 17:31, Monika z Katowic napisał: Właśnie wysłałam 2 deklaracje (za listopad i grudzień 2016). Ciekawa jestem jaki mamy obecny stan konta Skarpety im. Talcott? stan na 04.11.2016 1640 zł :) darczyńcy skarpety są super:))) Quote
mari23 Posted November 7, 2016 Posted November 7, 2016 O 5.11.2016 o 21:09, asikowska napisał: stan na 04.11.2016 1640 zł :) darczyńcy skarpety są super:))) super, wspaniała wiadomość !!!! Bo staruszki to "kosztowne" psiaki są jednak... dlatego bezcenne, najwspanialsze :) a że niektóre od jesieni do wiosny odmawiają wyjścia z domu.... no cóż.... jak się pomaga psom, to "Wersalu" w domu raczej nie będzie :) bo "mój" 16-letni jamniś od tygodnia na spacer wychodzi najdalej do przedpokoju.... niektóre czasem go naśladują... ale co tam - oby do wiosny :) Pozdrawiam serdecznie w imieniu swoim i licznej gromadki psich staruszków !!!!!! Quote
asiuniab Posted November 23, 2016 Posted November 23, 2016 bardzo proszę o pomoc dla Tymusia z wątku poniżej w kwocie 150 zł: "TYMUŚ ma około 14-15 lat. Jak trafił do Kwiaciarenki mam ostre zapalenie trzustki - wykonano badania, dostał leki w tym kreon który brał jakiś czas. Jak przy trzustce wiadomo ciężko psa ustawić na odpowiednią dawkę leków aby zadzialały i aby pies przytył. Tymuś nie wygląda najgorzej.. Obecnie Tymuś nie przyjmuje kreonu - powinny zostać powtórzone badania - najbardziej jednak chyba potrzebna jest karma dla trzustkowców sucha oraz mokra bo Tymuś ma mało zębów i z suchym jedzeniem słabo sobie radzi. Ma również problemy z nietrzymaniem moczu. Quote
Monika z Katowic Posted November 23, 2016 Author Posted November 23, 2016 Jestem za przyznaniem pomocy dla staruszka Tymusia w kwocie 150 złotych. Quote
Jolanta08 Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 14 godzin temu, Monika z Katowic napisał: Jestem za przyznaniem pomocy dla staruszka Tymusia w kwocie 150 złotych. Zgadzam się Quote
Kejciu Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 15 godzin temu, asiuniab napisał: bardzo proszę o pomoc dla Tymusia z wątku poniżej w kwocie 150 zł: "TYMUŚ ma około 14-15 lat. Jak trafił do Kwiaciarenki mam ostre zapalenie trzustki - wykonano badania, dostał leki w tym kreon który brał jakiś czas. Jak przy trzustce wiadomo ciężko psa ustawić na odpowiednią dawkę leków aby zadzialały i aby pies przytył. Tymuś nie wygląda najgorzej.. Obecnie Tymuś nie przyjmuje kreonu - powinny zostać powtórzone badania - najbardziej jednak chyba potrzebna jest karma dla trzustkowców sucha oraz mokra bo Tymuś ma mało zębów i z suchym jedzeniem słabo sobie radzi. Ma również problemy z nietrzymaniem moczu. Bardzo dziękuję AsiuniaB za zgłoszenie staruszka od Marzenki Kwiaciarenki :* Quote
Kejciu Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 30 minut temu, asikowska napisał: proszę dane na pw jeszcze raz bardzo dziękuję - poleciało PW :) Quote
Kejciu Posted November 29, 2016 Posted November 29, 2016 Zamówiłam dla Tymusia suchą karmę i dwie puszeczki jak dotrą zawiozę ( najpewniej w przyszły weekend bo wtedy w dzień będę mogła dostarczyć i zrobić zdjęcia :) 1 Quote
Monika z Katowic Posted December 5, 2016 Author Posted December 5, 2016 Kejciu! Dziękujemy za tak rzetelne rozliczenie. :) A ja ośmielam się wpisać tutaj serdeczną prośbę do odwiedzających Skarpetę. Niestety podania nie mogę złożyć, bo psiak dostał już "skarpetowe wsparcie" w tym roku. Chodzi o Ibisa, którego (we czwórkę) utrzymujemy w hoteliku od 2008 roku.... To nie pomyłka - mija właśnie 8 lat. IBIS od ponad 8 lat jest w hoteliku. Nigdy, nigdy - ani na jeden dzień - nie miał domu. Za to całe życie miał i ma pecha. Gdyby ktoś z Was mógł wspomóc, choćby jednorazowo, malutkim grosikiem IBISA z tego wątku - proszę poczytajcie, zobaczcie: Quote
asikowska Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 Moniko gdyby reszta komisji nie miała nic przeciwko to byłabym za tym żeby pomóc Ibisowi ponownie. Na koncie skarpety mamy dość środków. Zgłoszeń w ostatnim czasie jest nie za dużo a jeśli jest pies który tego potrzebuje i jest staruszkiem to wydaje mi się że warto mu pomóc. Quote
Jolanta08 Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 Jestem tego samego zdania co asikowska bo są sytuacje które weryfikuje życie a Ibis należy do wyjątków Quote
Monika z Katowic Posted December 5, 2016 Author Posted December 5, 2016 11 godzin temu, asikowska napisał: Moniko gdyby reszta komisji nie miała nic przeciwko to byłabym za tym żeby pomóc Ibisowi ponownie. Na koncie skarpety mamy dość środków. Zgłoszeń w ostatnim czasie jest nie za dużo a jeśli jest pies który tego potrzebuje i jest staruszkiem to wydaje mi się że warto mu pomóc. 11 godzin temu, Jolanta08 napisał: Jestem tego samego zdania co asikowska bo są sytuacje które weryfikuje życie a Ibis należy do wyjątków Gdyby ponownie można wspomóc Ibiska ze Skarpety im. Talcott byłabym NIEZMIENIE wdzięczna!!! A jakby mógł dostać 200 złotych ze Skarpety to byłoby zbawienne dla Niego i jego dramatycznych finansów. To prawdziwe określenie, że sytuacja jest wyjątkowa. Bo Ibisek jest stary, całe życie bezdomny... Teraz jego nużyca ustabilizowana, ale nie wiadomo jak będzie. My - we czwórkę (Ibis ma obecnie tylko 4 stałych darczynców, inni go zostawili) - naprawdę robimy, co możemy, a hotelik jest cierpliwy i bierze tanio - niestety od roku ciągle mamy spore poślizgi w opłatach. Ibisek nigdy nie miał domu i ten hotelik to jedyne miejsce, które zna, gdzie go wyleczono z nużycy, gdzie dostał opiekę, gdzie czuje się szczęśliwy... Nie ma co ukrywać, że po tylu latach powrót do schroniska byłby równoznaczny z wyrokiem śmierci dla Ibisa. Quote
asikowska Posted December 6, 2016 Posted December 6, 2016 to ja robię przelew na to samo konto co ostatnio? Quote
Recommended Posts