gayka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 czy ma ktos doświadczenia z odchudzaniem psiaka na tej Acanie? Musze troszkę odchudzić moją kluseczkę , będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami. Jak duże są granule? czy karma smakowała psiakom? Quote
diabelkowa Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 mi sie udalo troche odchudzic, ale nie wiem czy to byla wina karmy czy tego ze psiak byl tylko ze mna non stop. Raczej tego drugiego... Ostatnio Acana zdrozala i caly czas drozeje . Na co można zmienić Acane Light&Fit na cos o podobnym skladzie a tanszym ? Dalej przydaloby sie psa jeszcze troche odchudzic :) Quote
kbk Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='diabelkowa']Ostatnio Acana zdrozala i caly czas drozeje .[/QUOTE] Co za świństwo ze strony dystrybutora... A o dużo drożeje? Jaka jest skala tych podwyżek? Bo wcześniej się jakoś nie interesowałem acaną... Quote
diabelkowa Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 wiesz co ja nie kupuje w necie , nie wiem po ile staly, kupowalam w zaprzyjaznionym zoologu po 12,50 za kilo teraz kolo 15 wychodzi za kilo a dowiedzialam sie ze jeszcze zdrozeje Quote
Jenny19 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 W czerwcu za worek Acany Adult zapłaciłam 146 zł, a dzisiaj jak przeglądam to najniższa cena to 165 zł...też muszę moją suczkę odchudzić i myślę nad Acaną Light Quote
pauli_lodz Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 co do ceny - pod koniec sierpnia zamówiłam 13,5 kilo light and fit za 157 PLN, krótko potem cena już wzrosła wszędzie do 169 PLN za taki worek. niestety. diabelkowa - kupując duży worek wyjdzie ci 12, góra 13 zyli za kilo przecież, a nie takie przebicia. co do cech karmy jako odchudzającej :) ja swojego psa nie odchudzałam, jest trzustkowcem a acanę zaczęłam dawać bo ma mało tłuszczu i fajny skład, a weterynaryjny royal znika z dystrybucji w internecie [tylko zakupy u weta, więc cena sporo w górę]. pies mi nie schudł, za to wrzucił w 1,5 miesiąca nieco ponad pół kilo [dobił do równych 18 kilogramów]. ale polecam i tak - bo wrzucił MIĘŚNIE wreszcie, na innym żarciu mógł biegać i biegać a mięsa nie wrzucał. więc polecam w ramach zamiany sadełka na mięsko, ale bez ruchu ofkorz się nie obejdzie. w końcu pakerzy jedzą jedzenie wysokobiałkowe, a 35% białka w acanie to duuużo w porównaniu z innymi bytówkami. Quote
Agnieszka K. Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Mam do sprzedania duzy worek light &fit, worek jest oryginalnie zamkniety, nie był otwierany, przechowywany w ciemnej szafce. Kupiłam go jakieś 3 miesiące temu, bo psu się karma kończyła a w tym czasie duże opakowania nie były dostępne (termin przydatności moge podac wieczorem). Niestety musiał dostac karme wetarynaryjna, na której jest do tej pory. Nie ma sensu, żeby karma leżała, bo nie wiem, kiedy będzie mógł ja zacząć jeść. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to prosze o wiadomość na priv. Quote
raptor25 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Proponuję spróbować Profine light lamb,duzo tańsza od acany a jakość porównywalna (bardzo mała zawartośc zbóż ,duża zawartość mięsa) i bardzo smakowita Quote
aniao Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 mam do odsprzedania prawie cały worek 13,5 kg Acany Light & Fit. zużyłam max 2kg, niestety mój Vito ma na nią uczulenie, wyspało mu cały pyszczek :( niestety worek otwarty (jakieś 2 tygodnie temu) jak ktoś chętny, zapraszam na pw :) edit: NIEAKTUALNE Quote
aniao Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='aniao']mam do odsprzedania prawie cały worek 13,5 kg Acany Light & Fit. zużyłam max 2kg, niestety mój Vito ma na nią uczulenie, wyspało mu cały pyszczek :( niestety worek otwarty (jakieś 2 tygodnie temu) jak ktoś chętny, zapraszam na pw :)[/QUOTE] nadal aktualne... Quote
Guest olka12 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Ja na krakvecie będe zamawiała 2,5kg Acany adult Light i to kosztuje 43zł. To dosyć dobra cena. Quote
doglove Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Acana to dobra karma, ale niestety sporo psów ma na nią uczulenie. Spotkałam się z 5 przypadkami.:-( Mój je acanę ze smakiem i nie ma na nią uczulenia. Będę musiała jednak zmienić mu karmę na pro plan. Acana nie przestaje drożeć, a jakość się nie zmienia.:angryy: Quote
Taneska Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Za radą lekarza, od trzech miesięcy podaję wyłącznie Acana Light, ponieważ po jagnięcinie z jabłkiem, oleju lnianym i jajkach moje adoptowane szczęście nie tylko odżyło, ale i zaczęło gwałtownie tyć. Teraz mamy żelazne reguły: porcja podzielona na 2 posiłki, bez podjadania + dodatki czyszczące zęby + 3-4 przysmaczki wkładane do ulubionej piłeczki. Waga jest stabilna, kondycja suczki rewelacyjna, sierść bajeczna, zero linienia, żadnych problemów żołądkowych. Zaprzyjaźniona sprzedawczyni ze sklepu dla zwierząt zasugerowała mi, że firmowe dawkowania są zawyżone i widzę, że miała rację. Dobrana przeze mnie dawka jest dużo mniejsza od zalecanej, czyli znajomość potrzeb własnego psa i zdrowy rozsądek górą! Quote
Olson Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Whisky dosłownie "przeżyła" jeden worek Acany Light. Pluła granulkami tu i ówdzie i spoglądała się na mnie swoimi ślepiami: "dlaczego ja mam jeśc to paskudztwo?!"... Z reguły i tak dodaję jej marchewkę (raz gotowaną, raz surową) i olej słonecznikowy a ona i tak jej nie jadła. Mnie wniosek wysunął się sam - nie dobre. :) Quote
Recommended Posts