Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[LEFT]
Czy ktos z uczestnikow listy kryl suke nasieniem transportowanym
z pewnej odleglosci? Nie mrozonym tylko schlodzonym. Jesli tak to
bardzo prosze na prv. Mam pytania- o czas jaki uplynal od
pobrania nasienia do zabiegu inseminacji, jak nasienie sie
transportuje i w czym, Ile razy powtarza sie zabieg, gdzie to mozna zrobic dobrze i bezpiecznie, jakie badania robi sie wczesniej psu i suce
oraz jaka jest cena inseminacji jednorazowej. I oczywiscie jakie
byly efekty tego typu zabiegu- zdrowie i ilosc szczeniaczkow jesli ktos to robil to kiedy, Jak transportowac nasienie. Prosze o jak najwiecej informacji. Praktycznych
zdobytych wlasnym doswiadczeniem i teoretycznych. Przeczytalam dokladnie jero tekst w Rozrodzie psow lekarza Nizanskiego- to chyba najlepszy specjalista? .Czy trzeba jakos dlugo wczesniej sie umawiac na taki zabieg? I jak wyglada
sprawa prawnie. Jak wypelnia sie karte krycia? Ja takie cos
planuje dopiero za okolo 10 miesiecy. Lecz potrzebuje zeby
podjac decyzje informacji od osob zaufanych- czyli takich ktore
to probowaly i wyszlo oraz od takich ktore probowaly i nie
wyszlo. Bardzo wazna tu bylaby analiza dlaczego nie wyszlo.[/LEFT]

Posted

ma, ja nie mam takich doswiadczen, ale znajomi korzystali ( z efektem 3 szczeniat )z kliniki Therios ( [URL="http://therios.strefa.pl/"]http://therios.strefa.pl/[/URL] ), Ingardenowie maja juz spore doswiadczenie, i podobno niezłe wyniki, i chyba oni udziela Ci najpełniejszej informacji.

Posted

a czy mozna prosic o informacje czy to bylo zupelnie swieze nasienie czy schlodzone lub mrozone. Bo to wazne. I jaka byla rasa psa. Bo to z kolei na znaczenie przy liczebnosci. Bo jesli to byl dog to maly miot. Lecz jesli ratlerek to miot przyzwoity.

Posted

Nasienie było chłodzone, od pobrania do uzycia 9 godzin, rasy nie podam bo nie wiem czy moge :cool3: ale pierwszy miot miała naturalny 5 szczeniaków, 3 te sztuczne i potem 4 naturalne, wiec taki całkiem normalny ilosciowo.

Posted

Prosze napisz jak takie nasienie sie transportuje w czym i (moze pytanie wyda Ci sie dziwne)- przesylka kurierska w pociagu? i cena chocby orientacyjna oraz ile razy trzeba powtarzac inseminacje u jednej suki aby byla skuteczna. Zalezy mi na tym bardzo bo pies jest stary. I jak sie nie uda to juz nie bedzie mozna tego powtorzyc za rok.

Posted

ma o transporcie czy cenie nic ci nie powiem, bo nie wiem. O to juz powinnas w klinice pytac, moim znajomym oni od strony technicznej to załatwiali wszystko, nasienie było w niemczech pobrane w klinice i klinika z klinika juz dogrywała transport.

Posted

Też jestem ciekawa, ile łącznie wynosiłaby cena całej akcji. Osobiście podoba mi się, że klinika z kliniką same to załatwiają.
Karenino, a możesz się dowiedzieć ile to kosztowało i w jakiej klinice to załatwiano?

• 5 months later...