Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo chciałabym kupić szczeniaczka tej rasy(Lhasa Apso) ,ale nie wiem jak sie do tego zabrać.Gdzie wysyłam zapytania kupno to jest już nieaktualne:shake: i druga sprawa czy kwota 2000 zł to standard?
Bardzo proszę o pomoc może ktoś ma do sprzedaży:lol:

Posted

Ja w kwietniu kupiłam suczkę Lhasa Apso, ale rezerwowałam jeszcze zanim szczeniaki sie urodziły, a i tak nie miałam pewnosci czy bedę miała tego psiaka, bo byłam 3 w kolejce na suczkę. Zapłaciłam 2.000,-, ale psy są troche tańsze. Musisz podzwonic po hodowlach i popytać gdzie w najblizszym czasie spodziewają się szczeniat. Z zakupem suczki może być problem bo jest duży popyt, z psem nie powinno być problemu.

Posted

Witam
Chyba skorzystam z twojej rady:) i również zamówie sobie szczeniaczka jeszcze przed narodzinami, tylko te czekanie koszmar(już nie mogę sie doczekać)!!!!Napisz mi proszę jak twoja suczka sie chowa ,bo prawdopodobnie też będe mieć suczkę:)pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

[INDENT]Witam, jestem nowa na tym forum. Za 3 tygodnie zamieszka z nami śliczna suczka Lhasa apso - Molly. Wówczas będzie miała 8 tygodni. Czekam na ten dzień z niecierpliwością od kiedy ją zobaczyłam gdy miała 4 dni [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/love.gif[/IMG]. Prosiłabym o poradę jak zacząć jej pielęgnację od pierwszego dnia u nas. Hodowca doradza mi bym zaszczepiła ją dopiero po około tygodniu gdy do nas trafi, by miała czas się zaaklimatyzować. Nie wiem czy to dobry pomysł z czekaniem. Co Wy o tym myślicie? Drugie pytanie to: Czy od razu z pierwszym szczepieniem poddać ją wszczepieniu mikrochipa, czy poczekać? Jest malutka i boję się, że to będzie zbyt bolesne dla niej. Oboje rodzice mają testy na PRA i są zdrowi, czy jej również wykonać te testy? Jakich kosmetyków użyć. Przyznam, że kupiłam już szampon i odżywkę z olejkiem norkowym firmy Trixi, ale to jak będzie starsza. Mam nadzieję, że dobrze wybrałam, chociaż tutaj nikt nie pisze o tych kosmetykach. A co użyć teraz? Czytałam , że nie można czesać lhasa "na sucho", czy to prawda? Czy za każdym razem mam używać sprayu do czesania?Nie wiem też jaką szczotkę kupić i grzebień. Widziałam szczotki z kulkami na końcu i bez, którą lepiej? A grzebień szeroki czy gęsty? Zostało mi niewiele czasu na zakup. Bardzo proszę o radę. Zastanawiam się też jakiej firmy polecilibyście płyny do czyszczenia uszu i przemywania oczu? Przepraszam, ale nieznam się na tym za bardzo i dlatego pytam. [/INDENT]

Posted

Jeżeli szczeniak będzie odbierany po ukończeniu 8 tygodnia życia, żądałabym aby był zaszczepiony u "hodowcy" (cudzysłów napisany świadomie). Nie wyobrażam sobie, aby szanujący się hodowca sprzedał nieszczepionego malucha.
Kosmetyków szukałabym z "wyższej półki" - #1 All System, Pure Paws, Plush Puppy, Bio Groom, itp...

Posted

[quote name='Nasza Sfora']Widze ze HODOWCA MA WIEDZE DO PRZEKAZANIA JAK JEST TYLE PYTAŃ !![/QUOTE]
Mieszkam w Uk, niestety od niedawna uczę się j. angielskiego i trudno mi jest się porozumieć. Dlatego pytam tutaj, by nie popepłnić jakiś błędów.

Posted

[quote name='bachar']Jeżeli szczeniak będzie odbierany po ukończeniu 8 tygodnia życia, żądałabym aby był zaszczepiony u "hodowcy" (cudzysłów napisany świadomie). Nie wyobrażam sobie, aby szanujący się hodowca sprzedał nieszczepionego malucha.
Kosmetyków szukałabym z "wyższej półki" - #1 All System, Pure Paws, Plush Puppy, Bio Groom, itp...[/QUOTE]
Sunia będzie zaszczepiona po 6 tygodniu, a dalej to już u mnie. Tylko nie wiem czy sztywno trzymać się terminu 2 tygodni czy mogę poczekać. Za kosmetykami rozejrzę się na ebay, ponieważ w sklepach, w których byłam nie widziałam tych kosmetyków. A co z testem na oczy, zrobić czy nie, a jak tak to kiedy? I kiedy mikrochip?

Posted

[quote name='asiula1975']Sunia będzie zaszczepiona po 6 tygodniu, a dalej to już u mnie. Tylko nie wiem czy sztywno trzymać się terminu 2 tygodni czy mogę poczekać. Za kosmetykami rozejrzę się na ebay, ponieważ w sklepach, w których byłam nie widziałam tych kosmetyków. A co z testem na oczy, zrobić czy nie, a jak tak to kiedy? I kiedy mikrochip?[/QUOTE]

Mhh ciekawe ze w Anglii nie ma tych kosmetyków , wiele osób przywozi je stamtąd do Polski bo są tańsze . Jest również całe mnóstwo sklepów wysyłkowych , ze nie widzę problemu z zakupem. Firmę Trixi nie polecam ( myslałam ze tylko w Polsce jest tak rozpowszechniona ) Co do badania oczu to robi sie je dorosłym psiakóm a nie szczeniakom.