Osa Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Tak,tak. Jak już będzie u Ciebie szczegóły dogadamy tel. Quote
Nano Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 no to wy umówcie się między sobą co i jak i dajcie znać... :) mam nadzieje, że będę mogła na bieżąco śledzić losy i postępy małej :) trzeba będzie jej osobny wątek założyć... i taka jeszcze moja prośba – aby sunia była – możliwie jak najszybciej – wysterylizowana - o ile stan zdrowia małej na to pozwoli. Nie chcę aby się jeszcze męczyła z cieczką, i była męczona przez inne psy... Quote
Agucha Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [B]Małgoś, nie ma problemu :) Szukajmy transportu... Nano[/B], ale ona ma już wątek ;) Sterylizacja to podstawa, ale szybciej jak za 5-6 miesięcy raczej nie ma co marzyć ;) Quote
Nano Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='Agucha']ale szybciej jak za 5-6 miesięcy raczej nie ma co marzyć ;)[/QUOTE] no w sumie tak - w koncu "na czymś" piszemy :) no oczywiscie, że wcześniej nie będzie dało rady to logiczne ;) Quote
Osa Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Czekajcie bo z tego co zrozumiałam(dopiero co przeczytałam cały wątek) mała ma być do odebrania za dwa tygodnie.Tak? Obie z Kasią osobiście będziemy za ok. dwa tygodnie w ok.Poznania więc od razu możemy ją zabrać do "KŚ" Quote
Nano Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 mam nadzieje, że przetrzymają ją na taki czas... jak nie to ja ją wezmę, albo ktoś na ten okres... Osa to super, że będziecie :) przynajmniej osobiście was poznam xD Quote
Agucha Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='Osa']Czekajcie bo z tego co zrozumiałam(dopiero co przeczytałam cały wątek) mała ma być do odebrania za dwa tygodnie.Tak? Obie z Kasią osobiście będziemy za ok. dwa tygodnie w ok.Poznania więc od razu możemy ją zabrać do "KŚ"[/QUOTE] I to jest najlepsze wyjście! Niunia i tak będzie jeszcze ok. 2 tyg przy matce, więc nie ma sensu jej zaczepiać. Dziewczyny z KŚ akurat wbiją się w termin odbioru Kruszynki i od razu wezmą ją do miejsca docelowego. Nie ma sensu męczyć jej bezsensownymi wędrówkami po PL :) Zaciskam kciuki za powodzenie! Quote
Osa Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Jak ma 4-5 tygodni to nie można jej jeszcze zabierać... Mam nadzieję że ludzie u których jest to rozumieją - w ogóle nie wyobrażam sobie sprzedaży szczeniąt 4-5 tygodniowych ale wiem że tak się dzieje niestety. [B]Zabierzemy ją na pewno więc niech właściciele pozwolą jej być przez ten czas przy mamie.[/B] Przecież to między innymi czas kiedy szczenię jest na etapie nauki stadnych zachowań, etapie kiedy to suka uczy swoje małe relacji ze sobą ,rodzeństwem i otoczeniem. Ponadto obeconość matki jest szczenięciu potrzebna do stabilnego rozwoju emocjonalnego. Nic nie wiemy o szczepieniach czy w ogóle jakieś ma. Na prawdę ostatnią rzeczą jaka jest jej teraz potrzebna to wędrowanie z domu do domu... Quote
Nano Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 ja na bieżąco będę starała się pisać jak sytuacja wygląda, Kasia z KŚ ma do mnie nr wiec jak cos to dzwonić :) co to miejsca odbioru itd myśle, że umówimy się gdy będziemy się zbliżać do planowanego terminu odbioru, no chyna, że wolicie teraz to nie mam nic przeciwko ;) Quote
Osa Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Szczegóły odbioru malucha omówimy telefonicznie - jak już 100% będziemy wiedziały w który dzień przyjedziemy Zapraszam do uważnego przeczytania tego wątku. Chodzi o uświadomienie powagi sytuacji z jaką możemy mieć doczynienia w przypadku tej suni- oby nie chorowała na to samo co Duduś [URL="http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=33&t=1626"]Pekinek Duduś wady anatomiczne\genetyczne wady-wrodzone dysfunkcje - ZA TM:([/URL] Quote
Nano Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 ok :) nawiązując do szczepienia - wiem, że jak wet przyjeżdzał szczepić cały miot to powiedział właśnie, że lepiej ją uśpić... więc wątpie żeby ją zaszczepili... Quote
Agucha Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='Osa']Zapraszam do uważnego przeczytania tego wątku. Chodzi o uświadomienie powagi sytuacji z jaką możemy mieć doczynienia w przypadku tej suni- oby nie chorowała na to samo co Duduś [URL="http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=33&t=1626"]Pekinek Duduś wady anatomiczne\genetyczne wady-wrodzone dysfunkcje - ZA TM:([/URL][/QUOTE] Dzięki Małgoś za wątek, sama miałam Cię poprosić o namiar. Quote
Osa Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='Agucha']Dzięki Małgoś za wątek, sama miałam Cię poprosić o namiar.[/QUOTE] A tu jego wątek z DOGO- warto przeczytać aby zapoznać się z tematem wad genetycznych u szczeniąt.... [B][SIZE="3"][URL="http://www.dogomania.pl/threads/124696-Pekinek-Duduś-wady-anatomiczne-serca-mostka-KLP-zwichn.stawu-łokciowego-Duduś-za-TM"]Pekinek Duduś-wady anatomiczne:serca,mostka,KLP, zwichn.stawu łokciowego -Duduś za TM[/URL][/SIZE][/B] Quote
Nano Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 ;-( masakra... miejmy nadzieje, że to nie będzie to samo... ;-( Quote
Nano Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 gadałam z właścicielem, podobno nie ma problemu żeby mała była u nich jeszcze 2 tygodnie :) Quote
Agucha Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Nano']gadałam z właścicielem, podobno nie ma problemu żeby mała była u nich jeszcze 2 tygodnie :)[/QUOTE] Zaciskamy kciuki zatem i trzymamy za słowo właścicieli! Quote
Tola^^ Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Agucha']Zaciskamy kciuki zatem i trzymamy za słowo właścicieli![/QUOTE] Ja też trzymam kciuki za te słowa! I żeby nie było przykrej niespodzianki... Quote
Osa Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Nano']gadałam z właścicielem, podobno nie ma problemu żeby mała była u nich jeszcze 2 tygodnie :)[/QUOTE] OKi. Będziemy z Kasią w Poznaniu 18.05 lub 20.05 lub 21.05 - to jeszcze do ustalenia. Quote
Nano Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 jak na dzień dzisiejszy najbardziej pasuje mi w czwartek 20.05 bo wcześnie kończe zajęcia tzn po 12. 18 i 21 niestety mam zajęcia od rana do wieczora (do 18:00) Quote
Agucha Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [B]Nano,[/B] zawsze możesz podać Małgosi albo Kasi namiar na tych ludzi, a one odbiorą psiaka ze źródła ;) Wydaje mi się, że tak będzie najlepiej, bo przynajmniej porozmawiaja osobiście i dowiedzą się wszystkiego co je będzie interesowało ;) Z resztą, jak na mój gust - powinni się zrzec zwierzęcia na rzecz Fundacji Koci Świat...to by wypadało załatwić osobiście :roll: Quote
Nano Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 tyle, że ja nie znam adresu... zawsze jeździłam na pamięć... zobaczymy w jaki dzień dziewczynom będzie pasować :) Quote
Agucha Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Nano']tyle, że ja nie znam adresu... zawsze jeździłam na pamięć... zobaczymy w jaki dzień dziewczynom będzie pasować :)[/QUOTE] Kochana, ja mówiłam o nr telefonu ;) Adres sami podadzą :) Przecież nikt nikomu nie zrobi niespodziewanego nalotu :D Quote
Recommended Posts