Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chcielibyśmy się pochwalić, że w marcu przyjdzie na świat nasz pierwszy miot cotonów ze skojarzenia Sweet Candy znad Łydyni & Elvis Reco Bohemia.
Bardzo, bardzo się cieszymy.

Posted

[quote name='Havany']Chcielibyśmy się pochwalić, że w marcu przyjdzie na świat nasz pierwszy miot cotonów ze skojarzenia Sweet Candy znad Łydyni & Elvis Reco Bohemia.
Bardzo, bardzo się cieszymy.[/QUOTE]
Gratuluje P.Aniu i trzymam kciuki żeby pupisie zdrowe się urodziły ;)

Posted

Zdjęcie naszych panów - Bolek z Przemożnej Chętki FCI i Astor z Fabryki Psów FCI:
[IMG]http://i53.tinypic.com/sm39fl.jpg[/IMG]
[url]http://i53.tinypic.com/sm39fl.jpg[/url]

Posted

Astro jest przepiękny. Z takim wyglądem to musi zacząć Polskę prezentować na zagranicznych wystawach. Nie sztuką jest pokazywać importy na wystawach zagranicznych, ale sztuką Nasze Polskie hawańczyki, niech zobaczą w końcu, że my tez potrafimy wyhodować perełki. Gratuluję ;D My na razie podbijamy forum Amerykańskiego Klubu Hawańczyków, ale już niedługo uzupełnię galerie Arabelli o kilka nowych fotek z wystaw zagranicznych.

• 2 weeks later...
Posted

A mi się wydaje, że cały miot był prawie wyrównany. Wiadomo, że inaczej się dba o psa wystawowego, a inaczej o psa na kolanka (nie chodzi mi o to, że gorzej). Bardzo ładny chłopaczek. Natomiast jeśli chodzi o ocenę stanu psa na zdjęciu to tez może to być mylne, więc ja bym uważała z oceną psiaków po przez oglądanie jedynie zdjęć.

Posted

[quote name='Monia85']A mi się wydaje, że cały miot był prawie wyrównany. Wiadomo, że inaczej się dba o psa wystawowego, a inaczej o psa na kolanka (nie chodzi mi o to, że gorzej). Bardzo ładny chłopaczek. Natomiast jeśli chodzi o ocenę stanu psa na zdjęciu to tez może to być mylne, więc ja bym uważała z oceną psiaków po przez oglądanie jedynie zdjęć.[/QUOTE]
Ja może mam inną perspektywe patrzenia na inne z miotu bo w Belce to jestem zakochana :D

Posted

[quote name='Hawanka']Jaki czarnuszek ale włosa tak długiego jak np Arabella to nie ma ...??[/QUOTE]

Zresztą na jakiej podstawie to wywnioskowałaś? Nawet nie jest to zdjęcie z profilu. Każdy pies jest inny i nie ma sensu ich do siebie porównywać, może to być krzywdzące dla jednej ze stron.

Posted

[quote name='Monia85']Zresztą na jakiej podstawie to wywnioskowałaś? Nawet nie jest to zdjęcie z profilu. Każdy pies jest inny i nie ma sensu ich do siebie porównywać, może to być krzywdzące dla jednej ze stron.[/QUOTE]
Bardziej bujny sie wydaje ale ja nie mówie że mi sie nie podoba :)
No i tak jak piszesz inaczej dba sie o psa wystawowego a inaczej jak psa który jest nie wystawiany;)

Posted

[quote name='Hawanka']Ja może mam inną perspektywe patrzenia na inne z miotu bo w Belce to jestem zakochana :D[/QUOTE]
Chyba tak. Wszystkie moje szczeniaczki porównujesz do Arabelli. Ale nic w tym dziwnego bo jest faktycznie ekstra.
Myślę, że różnią się przede wszystkim gatunkiem włosa - Assassin ma bardzo delikatny, jedwabisty włosek. Niestety, jest on dużo gorszy w pielęgnacji. Taki włos ma Bolek a Arabella ma włos taki jak Astor - miły w dotyku ale jednak grubszy.

Posted

[quote name='Havany']Bardzo dziękuję. Bo rozumiem, że to komplement i dla mnie jako hodowcy i dla Moniki. Głównie chyba dla Moniki bo to ona tak o nią dba.[/QUOTE]
Ja poczekam spokojnie jak Pannice urosną i benda mieć kiedyś szczeniaczki tez bym chciała takiego brylańcika ;)

Posted

[quote name='Havany']Bardzo proszę. Teraz planujemy miot po Donnie i jestem bardzo, bardzo ciekawa jakie będą maluszki.[/QUOTE]
ciekawe ciekawe zawsze to jest dreszczyk emocji jakie piękności sie urodzą :)
mi sie bardzo podoba Blaze of Glory i bede czekać wiem ze to nie bedzie szybko ale ja sobie spokojnie poczekam na szczeniaki od tej Panny;)